Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2649
De la 07 Ianuarie 2003
122888298

Ipocrizia şi prostia, liantul dintre Ţurcanu şi Portariuc

  • 8 April 2012, 23:00
Săptămāna trecută, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, liderul PNL Florin Ţurcanu, a declarat că actualul preşedinte Mihai Ţābuleac n-a avut idei şi nici proiecte care să conducă la dezvoltarea judeţului.
Candidatul USL la Primăria municipiului Botoşani, social-democratul Ovidiu Portariuc, l-a copiat pe Ţurcanu şi a declarat că nici primarul Cătălin Flutur n-a avut idei şi proiecte să participe la dezvoltarea Botoşaniului.
Hai să vedem cum stau lucrurile la nivel de judeţ. Publicaţia Jurnalul n-a fost deloc prietenoasă cu actualul preşedinte Ţābuleac şi i-a criticat multe din acţiunile sale. Noi am considerat că rostul şi rolul publicaţiei este de a sancţiona greşelile aleşilor şi nu de a le lăuda faptele. Numai că nu putem fi susţinătorii celor lipsiţi de valoare umană, dominaţi de ipocrizie şi ignoranţă şi care vor să obţină voturile botoşănenilor prin a-i minţi şi a denigra munca altora. Luānd act de declaraţiile lui Ţurcanu şi Portariuc, declaraţii ipocrite şi mincinoase, nu putem să nu luăm atitudine.
Nu luăm atitudine pentru a-l apăra pe preşedintele Ţābuleac, considerăm că se poate apăra şi singur, dar este de datoria noastră să-i informăm corect pe botoşăneni.
Chiar de la preluarea mandatului de preşedinte, īn urma alegerilor din vara anului 2008, Ţābuleac a dat dovadă de raţiune şi simţi civic. Toate proiectele promovate de fostul preşedinte Conţac au fost continuate şi n-au fost aruncate la coşul de gunoi, odată cu miliardele de lei cheltuite, numai pentru că au fost iniţiate de Conţac.
Ovidiu Portariuc n-are de unde cunoaşte realităţile din judeţ, el fiind interesat de afacerile firmei sale şi de a promova cultura porumbului aducător de mari venituri şi de a vinde laptele muls de la vacile din ferma de la Vlăsāneşti. Dar Ţurcanu a fost vicepreşedinte al CJ vreme de o jumătate de an şi a lucrat la īmplinirea acestor proiecte. Se pare că suferă de o gravă maladie numită amnezie, dacă a uitat despre aceste realizări din mandatul lui Ţābuleac.
La o primă evaluare, constatăm cu uşurinţă că īn mandatul său preşedintele Ţābuleac a adus īn judeţ fonduri de peste 300 milioane euro, fonduri menite să finanţeze diverse şi utile proiecte. Inventariem doar asfaltarea drumurilor judeţene Lozna – Mihăileni, cel de la Mihălăşeni, Vorona, Cristineşti – Suharău – Oroftiana etc.
Au fost reabilitate monumentele istorice Casa Ventura şi Garabet Ciomac, reabilitări la Spitalul judeţean şi Maternitate, la Psihiatrie sau pentru obiective de asistenţă socială (Unitatea de Asistenţă Medico – Socială Mihăileni, Centrul de Plasament „Prietenia” Botoşani, Centrul de Īngrijire şi Asistenţă din localitatea Adăşeni)
Sunt īn curs de finalizare primire a finanţări proiectele pentru aducţiune apă din Prut la Săveni şi de a extinde reţelele de canalizare şi apă īn Botoşani, Dorohoi, Flămānzi, Vorona, Tudora, Frumuşica. E clar că n-au aflat şi de iniţierea proiectului de alimentare cu apă, canalizare şi epurare pentru zona de nord a judeţului nostru.
Să mai amintim construirea depozitului de deşeuri care va elibera municipiul Botoşani (Sistem integrat de management al deşeurilor īn judeţul Botoşani) de povara unei rampe de gunoi de la marginea urbei şi va construi puncte de colectare īn toate localităţile.
Urmează a se īncepe lucrările la tronsonul regional Dorohoi – Racovăīţ prin asfaltarea traseului Ibăneşti – Cristineşti – Baranca – Fundu Herţii – Racovăţ.
Există condiţii de materializare a ideii de a pune īn valoare obiective turistice ca mănăstirea Coşul şi Lacul cu Nuferi din comunele conduse de primari PSD şi PNL.
Din cele de mai sus rezultă că preşedintele Mihai Ţāībuleac n-a dus lipsă de idei şi nici de proiecte. Dar cānd Ţurcanu este preocupat să-şi vāndă prin jdueţ pāinea de la brutăria din Dacşani şi Portariuc laptele, cei doi n-au cum vedea şi realizările lui Ţābuleac. Īn schimb, cu mult tupeu şi neruşinare īi mint pe botoşăneni şi īn acelaşi timp le cer votul ca să se caţăre ei īn aceste funcţii pentru care n-au demonstrat că ar avea ceva calităţi politice că de cele profesionale nici nu poate fi vorba.
Īn timp ce Ţurcanu şi Portariuc aruncă cu noroi peste realizările lui Ţābuleac, īn speranţa că le vor acoperi şi nu vor mai fi īn văzul botoşănenilor, partidele pe care le reprezintă au creat mari necazuri celor cărora acum le cer voturile. Ţurcanu şi Portariuc sunt cei care au adus Spitalului judeţean pierderi de zeci de miliarde de lei vechi pentru că s-au opus comasării cu celelalte spitale. Prin politica de a fiu contra la orice, cei doi au lăsat Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, īn plină şi grea iarnă, fără bani de deszăpezire.
Īn aroganţa lor de a se considera superiori masei de botoşăneni, de a ne considera doar o masă de manevră căreia dacă īi arunci cāteva firimituri īntr-o sacoşă electorală o prosteşti să te voteze, Ţurcanu şi Portariuc vor să devină aleşii noştri prin a ne minţi şi manipula. Să le demonstrăm că suntem mai deştepţi ca ei votānd īn interesul nostru şi nu al lor.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ciocolată cu lapte
Caricatura zilei
Bruxelles: Un angajat din transportul public a fost ucis īn bătaie
Documentar şocant despre exorcismul īn cadrul Bisericii Catolice
Vom īcerca să dăm tuturor ceea ce li s-a luat
Ion Iliescu nu a participat la Congresul USL
Mihai-R[ăvan Ungureanu īlocuitor al lui Traian Bpescu - "aproape o certitudine"
Botoşani: Bătrāneţile neliniştite ale Victoriei Belciug
Dinamica economiei: Lecţie de economie de piaţă
Ioan Rotundu
Irina Gutu: (re)trăiri
Un jurnalist grec a fost atacat cu ouă şi iaurt īn direct
"Īntunericul care ascunde valorile umane şi pe Dumnezeu este un adevărat pericol"
Ministerul Sănătăţii va decide asupra activităţii UPU Botoşani
Profesor mincinos pentru că n-a putut susţine un adevăr
Profesorii căzuţi la testul experţilor pot face contestaţie
Hrană pentru maidanezi colectată de tinerii din Mişcarea pentru Botoşani
Prefectul Cristian Roman īl compătimeşte pe Gireadă
Cine şi de ce ar vrea să-l omoare pe Cristescu?
Florin Ţurcanu şi dictatura sa īn PNL Botoşani
liberali valoroşi au fost măturaţi din calea sa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog