Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6058
De la 07 Ianuarie 2003
90836517

Ipoteşti – Seri melancolice eminesciene

  • 11 June 2010, 23:00
In perioada 13-15 iunie 2010 se desfasoara la Ipotesti-Botosani prima editie a Festivalului national de muzica folk pentru copii si tineret “SERI MELANCOLICE EMINESCIENE”. Pe parcursul celor 3 zile, singurul festival de muzica folk adresat si copiilor se bucura de participari atat la sectiunile individual cat si de grup, din mai multe zone ale tarii. Iubitorii de folk vor avea ocazia sa petreaca clipe de relaxare, constituindu-se totodata intr-un veritabil punct de intalnire al prietenilor corzii.
Evenimentul este organizat de Societatea Cultural-Artistica “Arlechin” Botosani, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studi Mihai Eminescu, Primaria Municipiului Botosani si Consiliul Judetean Botosani, beneficiind de sprijinul unui numar insemnat de sponsori. Locatia festivalului nu a fost intamplator aleasa: pe langa spectaculozitatea evenimentului in sine, festivalul va beneficia si de un spatiu extrem de generos, Ipotestiul devenind astfel, pentru cateva zile, o agora culturala, deschisa tuturor celor care vor sa evadeze din citadinul de peste an.
Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru copii şi tineret “SERI MELANCOLICE EMINESCIENE”, are ca principal scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk, respectiv atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical. Proiectul este justificat de lipsa unor astfel de activităţi, atât la nivelul judeţului Botoşani, cât şi în ţară, şi de necesitatea de a oferi tinerilor şi elevilor un cadru adecvat de manifestare şi promovare.
Festivalul se deschide duminica, 13 iunie 2010, la ora 18,00 – amfiteatrul in aer liber din cadrul Complexului Memorial “Mihai Eminescu” Ipotesti, cu sectiunea individual pentru ca la ora 21.00 sa fie programat recitalul folkistului Florin Sasarman. Ziua a doua se desfasoara tot la Ipotesti, incepand cu ora 18:00 urmand sa aiba loc sectiunea grup iar in incheiere recitalul lui Laurentiu si Rodica Gondiu. (ghitara, esraj)
Ultima zi a festivalului va avea loc in Botosani, pe scena amplasata in zona Monumentului 1907 de pe bulevardul Mihai Eminescu, unde incepand cu ora 18:00 se vor decerna premiile festivalului iar in inchidere iubitorii de muzica folk vor putea asculta recitalul lui Ducu Bertzi si Mihai Nenita, ambele momente fiind transmise in direct pe internet de www.live.botosani.ro, unde vor fi disponibile si inregistrarile.
Organizatorii evenimentului anunta amanarea din motive obiective a concertului cu Nicu Alifantis, programat initial a se desfasura in cadrul festivalului.
IMPORTANT: Publicul care va dori sa participe la primele seri ale competitiei are la dispozitie transport cu maxi-taxi. Dupa ora 16.00, plecarile vor fi asigurate din ora in ora, de la Magazinul Belv si Capat linie 1. Copii pana la 14 ani vor beneficia de transport gratuit, pentru celelalte categorii pretul unui bilet de maxi-taxi fiind de 1,5 lei. Intrarea la toate manifestarile festivalului este gratuita!
Folk pe meleaguri eminesciene! Iunie inmiresmat de tei si de muzica folk la Ipotesti si Botosani, in cadrul unui eveniment care va oferi romanticilor, si nu numai, momente unice. Va asteptam!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politica impozitelor
Horoscop
Programul Tv SOMAX - sâmbătă/duminică
Bucătăria Jurnalul: O reţetă specială pentru mititei
Contractul de privatizare încheiat de România cu ENEL trebuie REZILIAT!
Oraşul Flămânzi va deveni un mare şantier
„Vasilache” vă face din nou cu ochiul
Visul autonomiei maghiare alimentat cu fonduri publice
la Sfantu Gheorghe, ceardaşul secuiesc finanţat anual cu sute de mii de euro
Lecţia de neîncredere românească
Să râdem cu „O poveste posibilă”
Incendiu la un depozit de furaje
Ana Maria Gheorghe şi Alexandra Ignat fac paradă de costume de baie
Programul Biblionet la start!
Obligaţiile persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj
500.000 de euro daune morale pentru Ion Diaconescu
Toată lumea e în criză, nu numai România
dar numai noi prezentam catastrofic si la limita isteriei aceasta criza
Imigranţii ridică nivelul prostiei din ţara noastră
Eva Iova: Şansa poate aduce schimbarea
Cere statului român acţiuni ferme in sprijinul românilor din Timoc
Partidul lui Boris Tadici îşi asmute oamenii împotriva românilor din Timoc
Bucureştiul tace
Cine-i nesimţitul?
Captură importantă de ţigări datorită informatorilor
COD GALBEN
Temperaturi ridicate – disconfort termic
Dezechilibrele care au stat la originea crizei economice sunt pe cale sa reapară
Ieri, sindicaliştii au strigat parlamentarilor PDL de Botoşani să voteze moţiunea
Pensiile speciale nu-s de nasul parlamentarilor
Se apropie alegerile pentru preşedinţia PSD Botoşani
Conflict finalizat cu focuri de armă la Curteşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă