Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7582 lei
1 USD = 4.3186 lei


Număr accesări
Astăzi:
1506
De la 07 Ianuarie 2003
71329743

Irina Frunzeti, incurabila repetentă care face de râs OCPI Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 11 June 2019, 21:22
Irina Frunzeti este funcţionară în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani, aflată sub protecţia directă a directorului Mihai Bâlbă (foto), la rânduri aflat sub protecţia PSD-ului, o şandrama politică în curs de dezmembrare.
Important este de reţinut că Frunzeti a fost mai întâi angajata lui Mihai Bâlbă la biroul cadastral privat al acestuia. Când, graţie „generozităţii” nevestei şoferului, adică senatorul şi preşedintele PSD Botoşani Doina Federovici, Mihai Bâlbă a cucerit fără concurenţă profesională funcţia de director la OCPI Botoşani, prima sa grijă a fost s-o transfere pe Frunzeti de la biroul privat la OCPI şi să-i dea atribuţiuni de serviciu care să-i permită să colaboreze în continuare cu biroul său cadastral rămas pe mâna soţiei. Iar Frunzeti s-a dovedit a fi „o mină de aur” pentru familia Bâlbă pentru că veniturile cabinetului soţiei lui Bâlbă au crescut vertiginos.
Apreciindu-i hărnicia şi zelul cu care contribuia la îmbogăţirea familiei Bâlbă prin a dirija lucrări la biroul privat. Mihai Bâlbă i-a promis că o face şef de birou. Aşa s-a ajuns ca la OCPI Botoşani să se organizeze concurs pentru funcţia de şef birou Biroul Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii. Cum Frunzeti avea numai studii economice şi nu juridice cum se cerea pentru acest post, Bâlbă a modificat cu de la sine putere condiţiile de studii şi a stabilit că în fruntea Biroului Juridic poate accede şi un pretendent cu studii economice.
Concursul, organizat în condiţii absolut ilegale, s-a ţinut la ONCPI Bucureşti. Deşi cu subiectele de examinare cunoscute dinainte, Frunzeti n-a luat nici măcar nota 4. Între timp, jurista ICPI Botoşani a contestat organizarea concursului ca fiind ilegală, aşa că de la ONCPI Bucureşti s-a anulat întreaga parodie de concurs pusă la cale de Mihai Bâlbă.
Dar ambiţia Irinei Frunzeti era de a fi şefă de birou iar a protectorului său, directorul Mihai Bâlbă, dorinţa era s-o vadă promovată.
„Concursul pentru funcţia de şef Birou Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii s-a desfăşurat la Bucureşti în zilele de 5 – 11 iulie 2018. despre protejata directorului trimisă la Bucureşti, Irina Frunzeti, s-a aflat că după proba scrisă a căzut la examen, aşa că s-a dus şi întors de la Bucureşti precum spune o zicală prin popor” – am scris în articolul publicat în 12 februarie 2019.
După acest concurs eşuat, Bâlbă a iniţiat un altul, tot cu încălcarea regulamentelor interne şi chiar cu încălcarea unei decizii a Curţii de Apel Suceava obţinută de jurista Oficiului, Mihaela Constantinescu şi prin care se stabilea ca studii juridice necesare ocupării postului.
Consecvent în a măslui concursul de şef birou la Biroul Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii, în 26 aprilie a.c. OCPI a anunţat organizarea unui nou concurs pentru ocuparea acestei funcţii. Bibliografia concursului a fost stabilită de Mihai Bâlbă împreună cu Irina Frunzeti. Tot împreună au stabilit şi tematica de examinare. Altfel, spus, Frunzeti a primit mură-n gură tot ce era nevoie să ia examenul, singura condiţie de îndeplinit rămânând prezenţa la ONCPI Bucureşti în perioada 22 – 25 mai când a fost programat concursul.
Probabil că Irinuca lui Bâlbă nu prea are ţinere de minte pentru că de la Botoşani până la Bucureşti a cam uitat răspunsurile pe care trebuia să le dea la întrebările formulate tot de ea. Frângându-şi mâinile, transpirând de dorinţa de a-şi aminti răspunsurile învăţate la Botoşani, biata funcţionară abia a reuşit să obţină nota 3,4, o notă care o recomandă pentru cel aflat acum la Resurse Umane să-i emită decizie de desfacere a contractului de muncă pentru că nu corespunde profesional.
„Frunzeti nu se bucura şi nu se bucură de respectul celorlalţi colegi de muncă, fiind considerată slab pregătită profesional şi iresponsabilă atunci când îndeplineşte unele ordine ale lui Bâlbă care sunt pe lângă lege. Apoi, nu are o atitudine de eleganţă, de prestanţă şi nici nu ţine la înfăţişarea exterioară”< – am scris în articolul anterior publicat în 12 februarie 2019, care poate fi citit pe site-ul Jurnalului.
Din informaţiile de ultimă oră se pare că acest joc al lui Mihai Bâlbă de a impune şef de birou o incompetentă a cam luat sfârşit. Există în lucru la IJP Botoşani un dosar penal în care Mihai Bâlbă este suspectat de abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul este în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice iar cercetările au fost dispuse de DNA Suceava. Asupra acestui dosar voi reveni cu informaţii suplimentare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


„Grăsanul” poliţistului inculpat Romică Gorgan
Ioan Rotundu
Potlogarul Ionică Nechifor executat silit., Zeiţa Fortuna l-a părăsit
Ioan Rotundu
INFORMARE Primăria comunei Mihai Eminescu
Horoscopul săptămânii 10 – 16.06.2019
Bancul săptăpmânii: Pscărească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.06.2019
Ciudăţenii în dosarul penal al miliţianului-poliţist Romică Gorgan
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Turiştii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă