Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21813
De la 07 Ianuarie 2003
74880360

Irinuca cea ochioasă, Albu cel viril şi babeta

  • (Cârcotaşul)
  • 5 October 2007, 23:00
În primul rând încep prin a preciza că Irina Rotaru, cea pusă de veghe la uşa prefectului Sorescu de către actualul staff liberal, a devenit angajata Prefecturii Botoşani înainte ca ex-prefectul Roman să-l aducă pe „petrolistul” Cezar Albu. Apoi, mulţumesc cu adâncă plecăciune acelor cititori care s-au sesizat din oficiu despre scrierile noastre referitoare la „bursucul de la Financiar” şi au postat pe site-ul Jurnalului informaţii extrem de preţioase.
Musai să mai dau o explicaţie. Habar n-aveam că onorabila familie Albu, cu tata Cezar şi mama Maria, are doi fii şi nu unul. Iar fiii, în societatea pe care o frecventează, sunt uneori apelaţi în mod drăgăstos cu „bursucii”. Când am folosit expresia „Bursucul de la Financiar”, gândul mi-a zburat la acea scenetă comică, interpretată cu mult haz de către regretatul Toma Caragiu. De acolo m-am inspirat, fără a şti că sceneta are respondenţi în familia Albu. Mi-au deschis ochii cititorii, şi le mulţumesc pentru lumina trimisă asupra ignoranţei mele.
Am mai aflat că Cezar Albu, după ce şi-a schimbat smochingul mirosind a „Petrom” cu cel mirosind a „Roman-iţă” de funcţionar public, s-a încrucişat pe holul Prefecturii cu Irinuca cea ochioasă. A întors omul privirea, ca aşa suntem noi, bărbaţii, bădărani, ne uităm după fesele femeilor şi nutrim gânduri greu încărcate de păcate. Întâmplarea a făcut ca şi Irinuca să întoarcă privirea după Cezărică. Privirile li s-au încrucişat, iar, cum-necum, cei doi s-au regrupat în biroul lui Albu la o cafea.
De atunci a devenit un tabiet ca cei doi să-şi servească cafeluţa năsuc în năsuc, gândind profund la modul judicios în care trebuie „gospodărite” finanţele Prefecturii. Acum, pe capul lor a mai căzut o grijă. Aceea de a veghea asupra prefectului Sorescu, să nu cumva să calce strâmb sau să facă ceva împotriva curentului „liberal câmpenesc” şi să-şi stropească pantalonii.
Să nu credeţi că viaţa celor doi îi una uşoară. Gelozia roade adânc în pieptul unor doamne, care ar da orice să calce prin biroul „bursucului de la Financiar”, la o cafeluţă. Altele, privesc cu dispreţ la cucoana Maria, care bate discret la uşa soţului Cezar, şi aşteaptă să iasă Irinuca. „Aşa-i trebuie, s-a cam băbit!” zic scorţoasele cu picioarele ca nişte fuse sau groase precum trupul stejarului din Borzeşti, care privesc scena. Stimate doamne, scofâlcite de pizmă, cucoana Maria nu s-a „băbit”, s-a înnobilat la faţă şi s-a împlinit la înţelepciune. La ce i-ar ajuta un scandal cu iz de soţie trişată, când şi ea vede ce vede toată lumea.
Eventual, pentru a satisface plăcerile sexuale uitate ale colegilor scofâlcite, le-ar putea povesti despre virilitatea lui Cezar, nebunaticul „bursuc de la Financiar”, privindu-şi colegele cum le curg balele precum căţelei lui Esenin din poemul „Moscova cârciumăreasă”. Cât despre Cezărică, aşa bărbat… mai rar. Mânca-l-ar DNA-ul să-l mănânce!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oprişau vrea privatizarea Hemodializei
Comunicat de presă E.ON
Senatorul Ţâbuleac denunţă furtul la drumul mare al cetăţenilor
Liberalii îi compătimesc ironic pe adversarii politici
Preşedintele Drăguş îşi apără colegii de partid
Liberalii anunţă achiziţii importante de la partidele din opoziţie
Muzeul de Etnografie va funcţiona în cadrul Muzeului Judeţean
Căpitanul Mihail Romano – 130 de ani de la moarte
Instruire în domeniul politicii regionale a Uniunii Europene
Anunţ licitaţie Termica
Program TELE’M Botoşani
Primarul Matei s-a supărat pe Guvern
Diplomă de excelenţă pentru prefectul Sorescu
Au început inspecţiile şcolare
Au început inspecţiile şcolare
Computer tomograf pentru Dorohoi
Bani pentru ambulanţe
Sorescu pipăie problemele din Sănătate
Bani ministeriali pentru consolidarea sediului Primăriei
Angajatori sancţionaţi pentru muncă la negru
Cei care au un venit de 615 lei pe membru pot solicita ajutor de încălzire
Horoscop
Omul se predă... cu tot cu pizzerie
Război.....
Muntele rănit
Un trotuar de un kilometru a înghiţit ciment cât pentru un buncăr antiatomic
Poliţist care n-aude, dar le potriveşte
Criteriul culturii active în opţiunea electorală
Românul şi conofăitul
Botoşănenii pot merge în pelerinaj de Zilele Iaşului
Câmpanu aruncă nada şi aşteaptă ca Flutur să muşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă