Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5481
De la 07 Ianuarie 2003
76518280

Irlanda a pierdut in favoarea României 200 de locuri de muncă înalt calificate în domeniul IT

  • 17 December 2010, 23:00
Irlanda a pierdut 200 de locuri de munca inalt calificate in tehnologia informatiilor in favoarea Romaniei, din cauza deficitului de absolventi bine pregatiti in domeniul IT, scrie Irish Independent, in editia electronica.
Intel Ireland se afla pe lista scurta pentru obtinerea proiectului, dar a fost depasita de Romania, care a prezentat o oferta mai buna din punct de vedere al absolventilor de profil si "ceea ce pare a fi un pachet financiar de taxe si stimulente usor mai atractiv" decat Irlanda, noteaza cotidianul irlandez.
Luna trecuta, Intel a lansat la Bucuresti un centru de dezvoltare si cercetare software, in urma unei investitii in valoare de cateva milioane de dolari.
Pentru inceput centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open-source MeeGo, insa apoi activitatile se vor diversifica.
Reprezentantii Intel Corporation au afirmat, la acel moment, ca unul dintre motivele fundamentale pentru care au ales sa investeasca in Romania este scutirea de impozit pentru programatori.
Surse din industria IT au afirmat ca Irlanda a pierdut aceste locuri de munca pentru ca nu a putut garanta suficienti absolventi cu calificarea potrivita pentru acest tip de investitie.
Acest anunt a starnit ingrijorare in insula. Asociatia patronala IBEC si Irish Academy of Engineering spun ca vestea ar trebui sa fie un semnal de alarma si afirma ca au existat si alte cazuri similare, generate de numarul insuficient de absolventi inalt calificati.
Un studiu recent al IBEC derulat in 340 de companii arata ca 85 dintre acestea (25%) intampina dificultati in ceea ce priveste recrutarea de absolventi calificati.
Intel detine peste 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri si are peste 81.000 de angajati pe plan mondial. In dorinta de a-si diversifica activitatile, compania a facut anul acesta achizitii de calibru, platind 7,7 miliarde dolari pentru McAfee dar si 1,4 miliarde dolari pentru o divizie a companiei germane Infineon.
In luna noiembrie, presa britanica a relatat ca gigantii IT Microsoft, Hewlett-Packard si Intel, dar si Bank of America si Merrill Lynch au criticat, intr-o scrisoare adresata guvernului irlandez si obtinuta de The Daily Telegraph, "impactul negativ" pe care l-ar avea majorarea impozitelor asupra capacitatii Irlandei de a "atrage si mentine" investitiile straine.
In scrisoare se face aluzie la alte tari, precum Singapore, care ar putea deveni mai competitive in acest caz. O amenintare de delocalizare nu foarte voalata, dupa cum nota Le Monde.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prostia poliţiştilor este ereditară
România devine ţara cu cele mai bune perspective
din Europa Centrală şi de Est pentru următoarele 6 luni
Regula celor trei pumni
cum să iei bătaie în trafic pentru că te grăbeşti să-ţi duci la spital copilul bolnav
Sumele atrase la buget au crescut cu 15% în urma majorării TVA
Drama familiei Cireş trăită în Ajunul Crăciunului
Cele trei mari puteri se pronunţă pentru o îngheţare bugetară până în 2020
Ancheta Rusiei asupra accidentului de la Smolensk este inacceptabilă
Moscova promite să ofere răspunsuri
Primele intervenţii SMURD
Bucătărie incendiată de un copil de 4 ani
Nissan blindat cu ţigări reţinut la Rădăuţi Prut
Săraci, dar corecţi şi cinstiţi cu statul!
Botoşaniul este pe primul loc pe ţară la încasările către buget
Pensionari „fără număr” au solicitat un loc la revelionul oferit de municipalitate
Contre Baban – Codreanu de la bani
La Botoşani se va interzice comercializarea substanţelor etnobotanice
Moş Crăciun există!
Târgul de produse tradiţionale un fiasco
Directorul Mimor vrea de lşa Moş Crăciun trei adjuncţi
Cardul naţional de sănătate devine operabil la anul
Medicii de familie iar protestează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă