Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24431
De la 07 Ianuarie 2003
122910080
Isărescu către românii ale căror rate explodează din cauza cursului leului:

”Vi se pare că este mult”?

  • 9 January 2009, 23:00
Intrebat de un reporter in legatura cu nivelul-record la care a ajuns cursul de schimb al leului fata de euro, carmaciul suprem al BNR a incercat o aroganta dar a si transmis un mesaj subliminal catre poporeni : Vi se pare ca este mult ? Adica probabil ca ar trebui sa ne asteptam sa ajungam repede leutul nostru spre cota 5 fata de euro, si nici atunci nu ar trebui sa ne ingrijoram... Isarescu a mai spus ca suntem intr-un an de "ajustari economice". Concret : aceasta "ajustare" a cursului leu-euro, pe la 4,5 pentru 1 euro, va duce , lejerescu la dublarea, asa in prima faza, a ratelor catre banca pentru milioane de romani. Un fleac, adica iata ca BNR a gasit o noua cale sa aduca si mai multi bani in banci, chiar daca creditarea s-a blocat, doar ca nimeni nu spune nimic despre, cum dracu o sa fie protejata populatia.
Adica Gigel, care castiga in septembrie 2008, 1200 ron salariu, va castiga [ daca nu il va pali decisiv criza si nu cumva va ramane fara loc de munca ] in feb. 2009 tot 1200 ron insa daca in septembrie rata lui catre bancuta care i-a dat credit in 2008 era de 400 ron, in feb. 2009 va plati asa dintr-un condei 700 de ron. Nu va plati banii, ok banca va veni il va arunca in strada, eventual il va sili sa munceasca sclav pentru ea....Uite asa incep bancile sa regrete targurile de sclavi din Roma.
La Drept Roman la Universitate, invatam faptul ca, datornicul din Roma antica care nu isi putea plati datoriilor, fie ajungea in inchisoarea datornicilor si muncea pentru creditor, fie isi pierderea libertatea si ajungea sa fie vandut ca sclav. Ehei, ce vremuri, suspina bancherii, inchipuindu-si cum puteau sa mane de la spate turmele de debitori catre piata de sclavi..!
Revenind la dl. Isarescu, aflam ca astazi s-a intalnit cu premierul BOC la ora 12:00 la sediul BNR.La finalul întâlnirii, premierul Emil Boc a declarat că motivul întrevederii a fost proiectul de buget pe 2009.Stau sa ma intreb cum se poate construi bugetul pe 2009 daca cursul leului este mai volatil decat prognoza Meteo cu care ne chinuie seara Busuioc , prognoza bazata pe ghicitul in nuci.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că Banca Naţională este onorată de vizita primului-ministru şi a ministrului de Finanţe. Acesta a precizat că BNR va sprijini acţiunile Executivului din acest an.Cum v-a sprijini BNR Guvernul ? Pai tocmai "ajutand" leul sa ajunga la cota 5.
Ma amuzam copios cand am auzit un mare analist bancar, ce spunea sa privim si partile bune ale devalorizarii si anume faptul ca astfel, vom incuraja exportatorii...! Este evident, delirium tremens se cheama boala.
Ce exportatori vedeti d-le analist in Romania ? In tara asta in care nu se mai produce absolut nimic ? Cine sunt exportatorii care se vor bucura cand 6 milioane de romani care au restante catre banci , vor plange in pumni pentru ca nu vor mai avea de unde plati ratele la banca ? Cat de idiot trebuie sa fii sa nu vezi ca, fiind o tara eminamente de consum, care isi asigura necesarul de alimente, mai ales acum in prag de iarna din importuri, acest leu slab va duce la explozia preturilor la alimente, utilitati...?
"BNR va sprijini politicile Guvernului care urmăresc susţinerea unui minim de creştere economică", a mai declarat Isărescu, ca doar nu putea sa nu inchida fara sa aplice si bomboana pe coliva economiei nationale. Crestere economica ? Este evident faptul ca, suntem considerati, noi romanii, o gloata de idioti, de cretini carora li se pot servi tot felul de galusti. Cresterea asta economica de unde va apare ? Din Gaura Neagra care se va forma dupa experimentul ce se va relua anul acesta la CERN ?
Imi cer scuze pe aceasta cale cititorilor, insa credeti-ma ca, efectiv ma intalnesc cu alegatorii din Colegiul meu din Ilfov, si ei ma intreaba cum este posibil in primul rand, sa fie luati drept prosti ; efectiv nu stiu ce sa le raspund, insa ma rezum sa le indic faptul ca, dl. guvernator Isarescu ar trebui sa isi mai aduca aminte si de plebeii de la talpa tarii, care duc greul acestor jocuri cu leul nostru. Care ar trebui sa se numeasca pisica jigarita.....
(www.AsistentaPentruConsumatori.ro)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor IV
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Comunicat - cercetare accident mortal - SC Palcom srl Botoşani
Hai că mai este puţin până la 1000!
Spectacol la Milano, pentru marcarea zilei marelui poet Mihai Eminescu
Leul plăteşte greşelile BNR şi ale guvernanţilor, îngrozind debitorii în valută
Adunarea contabilului
Oferte de muncă avantajoase în Grecia, Anglia şi Germania
Susţinerea industriei porno, poate singura investiţie de succes!
Servicii de calitate proastă la preţuri mai mari
Invitaţie la Tom Degeţel
Criză, criză, dar investiţiile merg!
Să-i mai fericim şi noi pe ei, că ei ne-au fericit îndeajuns!
Primăria Botoşani este pregătită să se înfrupte din banii europeni
Va încuraja calitatea omului, seriozitatea şi corectitudinea în activitate
De luni, în casă nouă!
Marcu se joacă cu focul… prin PSD
ITM amendează purecii, sărind peste elefanţi
Oprişanu nu mai ţine la şefie, dar vrea să-i ia locul un profesionist
Generalul Rusu vrea paznici şcoliţi, dar se mulţumeşte şi cu necalificaţi
Criza economică şi numărul zilelor libere de peste an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog