Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4262
De la 07 Ianuarie 2003
122889911

Isarescu, catre bancheri: Cultivati-va clientii,

  • iesiti din litigiile in instante si negociati!/ Educatia financiara trebuie sa inceapa
  • 22 May 2017, 23:00
"Chiar daca va suparati, e nevoie sa va recastigati credibilitatea. Pe drept sau pe nedrept, aceasta s-a erodat. Trebuie apoi sa va cultivati clientii. Numai din schimburi valutare nu aveti cum sa va faceti profiturile. Trebuie sa dati credite. Si asta in conditii de prudenta.
Si asta inseamna sa stiti sa va apropiati de clienti. Nu trebuie mangaiat pe crestet, dar nici sa-i intoarceti spatele. A cultiva clientul inseamna benevolenta, inseamna negociere...", a declarat luni Guvernatorul BNR Mugur Israescu in cadrul Forumului Pietei Financiare, organizat de Asociatia Romana a Bancilor, eveniment la care a participat si prim-ministrul, Sorin Grindeanu.
Ce a mai declarat luni Isarescu:
Legat de curatirea portofoliilor: Supravegherea a fost suficient de aspra ca sa solicita aceasta curatenie. De la peste 20% am ajuns la 6%, adica la nivel european. Comisia Europeana a organizat un seminar dedicat modului in care am reusit aici sa reducem stocul de neperformante.
Nu va culcati pe o ureche ca asa e peste tot in lume. A fost, e adevarat, o perioada grea, in care sistemele bancare au fost criticate. Onorabilitatea functiei de bancher este foarte importanta si ea trebuie recastigata si intarita. N-a fost un semn buna ca noi sa devenim principalul finantator al Institutului Bancar. Cand am pornit, eram 50-50%.
Educatia financiara trebuie sa inceapa chiar cu noi. Cu omul Dvs de la ghiseu. Care trebuie si educat si mai bine platit. Daca el este supraincarcat si prost platit, ce imagine trimite el in exterior.
Trebuie apoi sa va cultivati clientii.Numai din schimburi valutare nu aveti cum sa va faceti profiturile. Trebuie sa dati credite. Si asta in conditii de prudenta. Si asta inseamna sa stiti sa va apropiati de clienti. Nu trebuie mangaiat pe crestet, dar nici sa-i intoarceti spatele. A cultiva clientul inseamna benevolenta, negociere...
Populatia e indatorata, chiar supraindatorata, iar directia pare a fi clara: finantarea IMM-urilor, dar acestea sunt sub-capitalizate. Regulile fiscale trebuie sa fie cat mai clare.
Expansiunea creditului in conditii de prudenta este o treaba extrem de complicata. Si asta e problema principala pentru urmatorii ani a sistemului bancar.
O alta problema: iesiti din zona litigiilor in instanta! Trebuie sa gasiti metodele de a negocia cu clientii in interiorul bancii. Am creat Institutul Bancar Roman si l-ati lasat deoparte. Acum aveti vehicol si pentru negociere. Folositi-l!
Bancuile trebuie sa negocieze cu clientii! Trebuie sa ne asezam impreuna ca sa clarificam, d-le prim-ministru cu privire la cadrul legal al activitatii bancare ca sa nu intram in probleme. Europa se transforma si sunt cateva lucruri care trebuie clarificate. Cine se ocupa de protectia cumparatorului de servicii financiar-bancare? Tarile in care bancile centrale se ocupa de protectia consumatorului sunt cele in care acestea nu se ocupa de supravegherea bancara.
As vrea apoi sa amintesc cateva lucruri. Unul este ca depasirea crizei s-a facut fara ca vreo banca sa apeleze la ajutoare fiscale. In ciuda acestui adevar auzim cum au fost ajutate. In Romania, numai actionarii au majorat capitalul bancilor. Aici trebuie o judecata corecta cu privire la dorinta aceasta de a avea mai multe banci cu capital romanesc. Avea capitalul romanesc destula forta pentru a acoperi o eventuala pierdere a solvabilitatii? La o intalnire a ARB ati subliniat ca aveti lichiditate cat cuprinde. Bancile din Romania ar putea fi exportatoare de capital. Dar avem ce finanta si in tara.
Agebtia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ecouri după Ouatu
Horoscopul zilei de 23.05.2017
Un important ziar de stat din China aplauda uciderea surselor CIA:
Poate fi considerata o victorie zdrobitoare
Zero-dobanda lui Mario Draghi ii costa sute de miliarde de euro pe germani
Politia indoneziana a arestat peste 140 de homosexuali.
Altii doi urmeaza sa fie biciuti pentru sodomie
Legislatie interpretabila, controale si dispute fiscale:
Cum ar putea autoritatile sa vina in sprijinul contribuabililor
Tudorel Toader: Arhiva SIPA - o pata pe obrazul justitiei romane!
Voi publica numele celor care au 'vizitat-o'
Teodosie ramane sub control judiciar.
Curtea de Apel Constanta a respins cererea DNA de punere sub arest la domiciliu
Dragnea va discuta cu Grindeanu si Tariceanu la finalul saptamanii despre activitatea Guvernului
Morala creştin-ortodoxă a preotului Macovei şi arginţii lui Iuda
Ioan Rotundu
Cultura umilită de religie şi politică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog