Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23699
De la 07 Ianuarie 2003
122909348

Israelienii acuzati ca au spionat-o pe Laura Codruta Kovesi au fost angajati de doi moguli media din Romania

  • 11 April 2016, 23:00
Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzati ca au spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Potrivit acestor surse, ar fi vorba de moguli anchetati de DNA. In acest moment, Adrian Sarbu, Dan Adamescu, Sebastian Ghita, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu si Sorin Ovidiu Vantu sunt anchetati la DNA sau trimisi in judecata sub diferite acuzatii in alte dosare, ultimii trei fiind deja condamnati.
Nu este limpede daca pe langa cei doi moguli media sunt si alte nume implicate in angajarea israelienilor. Reamintim ca DIICOT a anuntat oficial, miercuri, 3 aprilie, ca doi angajati ai firmei israeliene Black Cube au fost retinuti si arestati preventiv sub acuzatia ca au incercat sa o spioneze pe sefa DNA.
Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail, informeaza DIICOT. Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe data de 3 aprilie, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, a anuntat DIICOT, intr-un comunicat.
Weiner Ron este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.
Geclowicz David este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.
"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv/Israel cat si in Londra/UK, impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora", arata DIICOT, in comunicatul citat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Conopidă cu ciuperci
Bancul zilei: Profesoara firoscoasă
Horoscopul zilei de 12.04.2016
Doi oficiali importanti au dezertat din Coreea de Nord, inclusiv un colonel ce spiona Sudul
Guvernatorul statului Virginia are cateva ora sa hotarasca impunerea scaunului electric ca metoda de executie,
Sefa extremistilor francezi, Marine Le Pen, participa in Romania la conferinta "Europa noastra - Europa Natiunilor"
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Dragnea: Olguta Vasilescu nu are nicio problema cu codul de integritate al partidului
Il sustinem in continuare pe Tariceanu la sefia Senatului
Viktor Orban face un important pas inapoi: Supermarketurile din Ungaria nu vor mai fi inchise duminica
MCA Romania acuza intr-o scrisoare transmisa procurorului general
ca un presupus colonel SRI in rezerva a publicat o carte in care neaga Holocaustul.
Cum arata proiectul Ordonantei de Urgenta privind salarizarea bugetarilor.
Noile salarii pentru demnitari, functionari, profesori si doctori
PNL Botoşani – Comunicat de presă
Botoşani: Astăzi, Prof.dr. Petrea Curcă lansează volumul „Revoluţie la Botoşani”
Ioan Rotundu
DNA: In martie, Ludovic Orban a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru doua posturi TV,
care sa-i promoveze imaginea
Cum a aflat şi Portariuc că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
Ceartă ca la uşa cortului provocată de conducere a Staţiunii Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog