Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22756
De la 07 Ianuarie 2003
122882823

Istoriile primarului istoric Borfotină şi zestrea cu care a intrat în PNL

  • Ioan Rotundu
  • 17 August 2020, 13:18
Profesor de istorie la bază, Lucian Borfotină a candidat şi a fost ales în vara lui 2016 primar PSD al comunei Cristeşti. În primărie a dat peste secretarul Bogdan Peţenchea, om priceput la aranjamente pe banii publici, aranjamente aducătoare de prosperitate personală.
Afacerile secretarului cu primarul şi invers mergeau ca pe roate numai că jurista primăriei, Elena Brehuescu, care a realizat seria de ilegalităţi comisă de către cei doi, a început să le ceară respectarea legii.
Ca pedeapsă pentru că le denunţa afacerile, primarul şi cu secretarul au pus la cale un scenariu în baza căruia să poată fi desfăcut contractul de muncă al Elenei Brehuescu. De peste trei ani de zile Brehuescu îşi caută dreptatea în justiţie dar cum unii procurori şi judecători sunt înregimentaţi în PSD, dreptatea a întârziat să apară.
Pensionarea unor procurori care nu se sfiiau să arate că sunt pro-PSD a schimbat balanţa traficului de influenţă a politicului în favoarea dreptăţii Elenei Brehuescu, lucru realizat de primarul Lucian Borfotină cu o serioasă îngrijorare.
Mirosind că PSD-ul nu mai are puterea de altădată, Borfotină a părăsit partidul şi s-a aliat cu infractorul Florin Ţurcanu, cel care conduce din umbră ALDE Botoşani, partidul infractorilor condus de primul infractor al ţării Călin Popescu Tăriceanu.. Infractor la infractor trage şi împreună caută să fraudeze legea. Proaspăt intrat în ALDE, Borfotină şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Botoşani, crezând că astfel îi va impresiona pe judecătorii care îl judecau pentru faptele reclamate de Elena Brehuescu.
Cum lucrurile n-au evoluat cum spera Borfotină, realizând că ALDE este de fapt un pericol şi mai mare pentru el, a virat cu noi speranţe către PNL. Aşa se face că în prezent Lucian Borfotină este membru PNL şi candidatul partidului la un nou mandat de primar. Istoricul Borfotină n-a intrat în PNL cu mâna goală, ci cu un întreg şir de istorii. Fac trimitere la Dosarul 15416/193(2019 aflat pe rol la Judecătoria Botoşani, având ca obiect „plângere soluţii de urmărire/netrimitere judecată”, soluţie definitivă şi executorie pentru procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani..
Judecătorul a stabilit prin pronunţarea din 14 iulie 2020 ca primarul Lucian Borfotină şi secretarul Bogdan Peţenchea să fie cercetaţi penal pentru următoarele infracţiuni: „Desfiinţează parţial ordonanţa de clasare nr. 4338/P/2017 din 30.09.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani precum şi ordonanţa nr. 126/II/2 din 31.10.2019 a Prim Procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 Cod penal, ameninţare prev. de art. 206 alin. 1 Cod penal, purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 Cod penal, abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 şi 2 Cod penal, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei prev. de art. 274 Cod penal, obstrucţionarea justiţiei prev. de art. 271 alin. 1 Cod penal, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti prev. de art. 287 alin. 1 lit. d Cod penal, conflictul de interese prev. de art. 301 alin. 1 Cod penal, fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 alin. 1 Cod penal, uzul de fals prev. de art. 323 Cod penal şi falsul în declaraţii prev. de art. 326 Cod penal.”
Aşadar, Lucian Borfotină n-a intrat în PNL cu mâna goală ci cu toate istoriile sale realizate pe baza dijmuirii banului public. De adăugat că mai este cercetat într-un alt dosar aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Cu toate aceste „istorii”, profesorul de istorie Lucian Borfotină îşi va reînnoi mandatul de primar. Să fie bine primit!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi cele 10 porunci
oroscopul săptămânii 17 – 23.08.2020
Ticăloşie culturală pusă la cale de viceprimarul Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Când dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani
Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei
Bătaia de joc la care suntem supuşi de către cei de la Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Silegeanu, afaceristul plin de datorii ce se vrea primar de Botoşani
Ioan Rotundu
Încercarea afaceristului Silegeanu de a ne „aburi” că este cinstea întruchipată
ANUNŢ CU PRIVIRE LA NECESITATEA ACHITĂRII TAXELOR ŞI IMPOZITELOR
Moţiunea, dovada că PSD-ul nu s-a lecuit de ticăloşii
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog