Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22136
De la 07 Ianuarie 2003
104660886

Jaf în stilul haiducului Coroi asupra bugetului Primăriei Truşeşti

  • Ioan Rotundu
  • 1 September 2020, 12:41
Despre haiducul Coroi, care a haiducit prin pădurile din jurul localităţii Truşeşti, se spune că fura de la bogaţi şi împărţea la săraci. Cât este adevăr şi cât legendă, nimeni din ziua de astăzi nu poate confirma sau infirma. Dar orice locuitor de astăzi al comunei Truşeşti poate confirma că Grişa Ailenei primar PSD, supranumit „primarul băncuţă” în mandatul ce stă să-i expire, a călcat apăsat pe urmele haiducului Coroi în sensul că a făcut dispărut bugetul anual al primăriei fără ca în comună să se vadă ceva investiţii.
În schimb, averea familiei primarului a crescut ca di apă, firma familiei sale s-a dezvoltat exploziv, localnicii alegându-se cu nişte băncuţe plantate prin localitate, de unde şi porecla dată lui Ailenei de „primarul băncuţă”
. În anul 2016 socialistul Grişa Ailenei a câştigat funcţia de primar promiţând sătenilor că va realiza cel puţin 20 de investiţii necesare lor. Au trecut cei 4 ani de mandat iar în comuna Truşeşti n-a ajuns niciun euro din fondurile europene. Dacă s-a mai cârpit câte ceva, s-a cârpit pe banii bugetului local, bani pe care primarul n-a trebuit să-i justifice cum i-a cheltuit pentru că aşa a decis Guvernul PSD. Spre sfârşit de mandat a început construcţia căminului cultural din Buhăceni pentru care a alocat din bugetul local suma de 960 mii lei. Lucrarea a început în primăvara acestui an şi se desfăşoară în ritm de melc, nici măcar acoperişul nefiind pus iar vara-i pe sfârşite.
Nu mică le-a fost mirarea consilierilor locali, inclusiv a celor din PSD, când luni, 31 august, primarul le-a cerut să aprobe suma de 600 mii lei pentru a ridica un zid protector în spatele căminului aflat în lucru, zid menit să oprească o eventuală alunecare de teren. S-au crucit consilierii de suma propusă care trecea de jumătatea valorii costului întregului cămin.
Problema zidului a apărut peste noapte, pentru că vechiul cămin situat pe acelaşi teren n-a avut nevoie de zid protector şi nici terenul n-a dat vreodată semne că s-ar mişca din loc.
Văzând revolta consilierilor primarul Ailenei a făcut un pas înapoi şi le-a cerut să aprobe suma de 360 mii lei, promiţându-le că va găsi el un proiectant şi executant care să accepte această sumă. Un consilier local social-democrat a exclamat după şedinţă că „acesta-i jaf în stilul lui Coroi”. O fi aşa, numai că în acest caz „bogatul” este bugetul primăriei iar „săracul” patronul firmei cu care primarul a aranjat necesitatea ridicării zidului protector.
Le amintesc cârcotaşilor din Truşeşti că nu numai băncuţe le-a oferit primarul Grişa Ailenei în acest mandat, ci în faţa sediului firmei sale din localitate a ridicat o mândreţe de troiţă iar la poarta Liceului „Demostene Botez” a plantat un chioşc alimentar deservit de către feciorul său.
Truşeştenii par a-i fi pus gând rău primarului Ailenei, aşa că, dacă tot a ridicat troiţă la poarta casei, acesta să facă bine să se roage la ea dimineaţa şi seara să vadă sătenii că se căieşte pentru că l-ea răpit 4 ani de prosperitate şi să le promită penitenţă pentru următorii 4 ani, stând acasă pentru a-şi inventaria acumulările din acest mandat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 31.08 - 6.09.2030
Bancul săptămânii: Bulă, umbrela şi bordelul
Cel mai cumplit turnător la Securitate trăieşte boiereşte pe bani publici
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de „Siguranţa unui trai mai bun”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
PSD, cel mai mic scor din ultimele șapte luni. PNL conduce în intențiile de vot
Ce scor are Alianța USR-PLUS
Corneliu Popescu, politicianul obraznic şi bolnav după putere
Ioan Rotundu
Gura păcătosului Lucian Trufin, tătic cu două mămici, adevăr grăieşte
Ioan Rotundu
Liberalul Şoptică ar putea fi făcut preşedintele CJ de către Pro România
Ioan Rotundu
Şicanele baronului PSD Târzioru la adresa candidatului PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă