Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23313
De la 07 Ianuarie 2003
120878926

Jaf organizat asupra bugetului Primăriei Băluşeni

  • Ioan Rotundu
  • 18 October 2021, 21:33
Două scrisori am primit la redacţie din partea unor cetăţeni din comuna Băluşeni care mi-au făcut cunoscut cum este jefuit bugetul primăriei de către actualul primar PSD Claudiu Gheorghe Doroftei şi gaşca cu care s-a înconjurat. Prima sesizare am primit-o, conform plicului poştal, la data de 17 august a.c. semnată de „un grup de consilieri locali”. A doua scrisoare a venit imediat ce am început să investighez cele sesizate în prima scrisoare, adică la data de 14.09. a.c., cuprinzând noi informaţii de la aceeaşi „consilieri locali”.
Pentru că multe dintre informaţii păreau greu de crezut, folosindu-mă de prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, am adresat primarului comunei mai multe întrebări pentru a avea şi un punct de vedere al acestuia cu privire la ceea ce urma să scriu cu titlu de concluzii ale anchetei desfăşurată. Las prima adresă cu nr. 106/2 septembrie 2021, primarul Doroftei a fost foarte operativ şi ne-a răspuns imediat, chiar dacă răspunsurile sale evitau fondul întrebărilor noastre.
Cert este că în urma acestui schimb de informaţii s-a confirmat faptul că la Primăria Băluşeni este angajat un fost traficant de droguri să gestioneze fondurile europene şi guvernamentale. Când am descoperit că Silviu Ştefan are calitatea de inculpat în Dosarul nr. 570/40/2021 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani pentru trafic de droguri şi participare la grup organizat, primarul mi-a răspuns că angajarea lui a fost legală şi că nu ştia de acest dosar. Nu numai că primarul cunoştea activitatea de traficant de droguri a lui Silviu Ştefan dar i-a botezat şi copilul, făcându-şi-l cumătru.
Apoi am descoperit că fostul traseist politic Cătălin Buhăianu este angajatul primăriei pe post de administrator public. Primarul mi-a răspuns că angajarea este legală, numai că Buhăianu este angajat şi directorul Complexului Sportiv Naţional „Sala Polivalentă” Bucureşti care cu adresa nr. 2069/7.09.2021 ne-a confirmat angajarea şi că Buhăianu este permanent prezent la programul zilnic. Precizarea Bucureştiului a confirmat cele reclamate cum că primarul Doroftei, în înţelegere cu Buhăianu, printr-o angajare fictivă, spală nişte bani din bugetul primăriei, lunar peste 6 mii lei, o cheltuială ineficientă şi ilegală.
În cele două reclamaţii „consilierii locali” au insistat pe relaţia dintre Maria Leucă Aiordăchioaie şi primarul Doroftei, care este o relaţie ce trece peste limita colegialităţii de a lucra în aceeaşi instituţie.
Relaţia dintre cei doi s-a cimentuit în vremea când Doroftei era viceprimar. Ocupând o perioadă funcţia de secretar Maria Leucă Aiordăchioaie i-a promis lui Doroftei că-l va face primar. Şi l-a făcut! Ca primar, relaţia dintre cei doi a îmbrăcat şi alte forme. Maria a divorţat de soţul său Teofil Leucă, un divorţ formal, după care Teofil a devenit angajat al primăriei, mai întâi pe un buldozer iar apoi promovat şef la compartimentul Situaţii de Urgenţă.
Primarul Doroftei susţine că angajarea s-a făcut în condiţii de legalitate dar la întrebările noastre a dat un răspuns evaziv. „Consilierii” susţin că reclamaţiile lor că angajarea lui Teofil la Situaţii de Urgenţă s-a făcut pe baza unei adeverinţe false cum că ar urma un liceu. Numai că el trebuia să fie absolvent de liceu la angajare şi nu pe parcurs. Dar ce nu ar fi făcut primarul pentru Marcicuţa lui?! A făcut multe!
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Somaţie adresată primarului comunei Băluşeni
Moartea rânjeşte plăcut cu miros de tămâie şi agheasmă
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 18 – 24.10.2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Când peştişorul de aur nu se pricepe la metafore
O pată de ruşine pe frontispiciul Liceului Teoretic „Grigore Antipa”
Ioan Rotundu
Dovezi ale corupției din poliție și justiție
Anunt angajare
Execuţie în stil mafiot sau acţiune regulamentară?
Ioan Rotundu
Viceprimarul Delibaş aplică legea bâtei şi se exprimă buruienos
Ioan Rotundu
Moartea unui contrabandist de ţigări interpretată de cunoscători (II)
Ioan Rotundu
Pescarul Nistor şi asociata sa Kashyap au pierdut lupta cu familia Popa
Comisarul de poliţie judiciară Stelian Stratulă a demontat minciunile lui Nistor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă