Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Publicitate
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23946
De la 07 Ianuarie 2003
106095931
Jaf organizat asupra bugetului Primăriei Băluşeni (II)

Primarul Doroftei şi angajările clientelare pe bani publici

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2021, 20:18
Cu privire la familia Aiordăchioaie, ea, Maria, funcţionar public pe probleme de Urbanism iar el, Teofil, şef la compartimentul pentru Situaţii de Urgenţă angajat printr-un concurs discutabil am scris în reportajul anterior intitulat „Jaf organizat asupra bugetului Primăriei Băluşeni”, postat pe site-ul Jurnalului la data de 18 octombrie 2021.
Despre divorţul strategic al acestei familii noi l-am întrebat pe primar „Dacă numiţii Maria Leucă Aiordăchioaie şi Teofil Leucă Aiordăchioaie sunt soţ-soţie angajaţi ai Primăriei şi pe ce funcţii?” iar răspunsul primarului a fost că “Referitor la aspectul al doilea menţionat în cerere vă comunicăm că dna Aiordăchioaie Leucă Maria este angajată a Primăriei Băluşeni din anul 2004, în prezent deţine funcţia de inspector stare civilă –urbanism ; dl. Aiordăchioaie – Leucă Teofil este angajat al Primăriei Băluşeni din anul 2019, în prezent ocupă funcţia de şef SVSU. Considerăm că starea civilă a angajaţilor nu face obiectul interesului public.”
Nu „face „obiectul interesului public” când cineva are ceva de ascuns. Iar primarul Claudiu Gheorghe Doroftei are multe decizii pe care le vrea a fi bine pitite pentru a nu fi cunoscute public.
De exemplu, noi l-am întrebat „Dacă primarul are angajaţi la cabinetul său consilieri personali contractuali pe numitele Diana Irimia şi Sabina Ailenei, în ce specialitate asigură consilierea, dacă îşi desfăşoară activitatea prin prezenţă fizică sau online şi care este renumeraţia lor lunară?” dar primarul a preferat să nu ne răspundă. De ce? Pentru că are de ascuns aceste angajări pe care “consilierii” le consideră ilegale, abuzive şi o cheltuială nejustificată pentru primărie.
Diana Irimia este de fapt fiica Mariei Aiordăchioaie dintr-o relaţie înainte de căsătoria cu Teofil. Adică nu s-a căsătorit cu Teofil chiar săracă, a adus şi ea ceva în familie. Nu se ştie pe ce probleme îl consiliază Diana pe primar, dar gurile rele susţin că l-ar consilia pe e aceleaşi probleme pe care-l consiliază şi mama. Cert este că Diana lucrează de acasă, adică online. Probabil că face chat cu primarul, o consiliere devenită extreme de căutată la vreme de pandemie.
Cealaltă consilieră, Sabina Ailenei a venit pe post după ce un alt consilier, pe nume Rotaru, cumătru cu primarul şi implicat într-o fraudă de fonduri APIA, a demisionat. Nici despre Ailenei nu se ştie cu ce-l consiliază pe primar. Ar fi culmea să se suprapună cu “consilierea” peste Diana şi mama sa Maria, că tânără este! Cert este că primarul n-a răspuns la întrebarea noastră şi nici n-a dorit să facă public lefurile acestor două consiliere care taie frunze la câini de acasă.
O altă şmecherie a primarului Doroftei, tot în domeniul angajărilor, a fost o afacere cu o firmă de pază de prin Suceava. Întrebarea noastră a fost “Dacă Mihaela şi Constantin Chiron sunt angajaţii unei firme de pază din Suceava cu detaşare la primărie, care este valoarea lunară a prestaţiilor achitate către firmă şi ce obiective de pază au repartizate?”
Primarul ne-a răspuns că: “Cu privire la aspectul al treilea menţionat în cerere vă informăm că persoanele menţionate nu sunt angajaţi ai instituţiei.”Un răspuns aidoma unui analfabet funcţional.
Nu asta am întrebat noi, ci cât plăteşte lunar primăria către firma de pază pentru cei doi despre care nimeni nu ştie ce păzesc, nici măcar primarul, de vreme ce a evitat să ne răspundă. Pe exemplarul de contract de pază încheiat între primărie şi firma de pază depus la Postul de Poliţie Băluşeni suma de plată a fost acoperită cu vopsea albă, să nu poată fi cunoscută. “Petenţii “ consilieri susţin că cei doi Chironi ar lucra de fapt la o firmă de construcţii iar angajarea lor ar fi o spălare de bani. Este impresia lor, a noastră o vom afla de la organul de cercetare penală sesizat.
În reclamaţiile primate “consilierii” mai menţionează şi alte găinării ale primarului pe seama banilor publici dar lumina ne va veni imediat ce vom intra în posesia procesului verbal de control încheiat de către inspectorii de la Camera de Conturi Botoşani.
Primarul Doroftei mai are tinichele legate şi de afacerile cu asociaţia crescătorilor de animale din comună, o asociaţie din care face parte şi mama sa şi prin care, spun “consilierii” se spală alte sume de bani. Asupra acestui aspect suntem pe cale să-l descâlcim imediat ce vom primi documentele solicitate.
Cu casa gard în gard cu sediul primăriei (foto) şi cu crâşmă la parter, primarul Doroftei se află cu gospodăria în plină prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu dar să se roage în fiecare dimineaţă ca acel medic “Dă-mi Doamne parale multe şi apără-mă de procurori!”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pescarul Nistor şi asociata sa Kashyap au pierdut lupta cu familia Popa
Comisarul de poliţie judiciară Stelian Stratulă a demontat minciunile lui Nistor
Bancul săptămânii: Concurenţă neloială
Horoscopul săptămânii 25 – 31.10.2021
Un strigăt disperat la adresa nedreptăţilor din poliţie şi justiţie
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Anunt angajare
Anunţ Primăria Mihai Eminescu
Aroganţă prezidenţială nemţească şi cretinism guvernamental
Ioan Rotundu
Dosarele penale în care impostorul liberal Nechifor pare a fi protejat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă