Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14456
De la 07 Ianuarie 2003
83886650

Jambon de casă I

  • 2 November 2014, 23:00
Ingredientele strict necesare: 3 linguri piper negru boabe, 3 linguri boabe de ienupăr, 100 g zahăr, 200 ml oțet de mere, 1 l vin alb, 10 căței de usturoi, 8 foi de dafin, 50 g boia ardei iute, 15-20 l apă, 30 g sare grunjoasă la litrul de saramură, 1 pulpă de porc la circa 6-7 kile.
Mod de preparare: Fasonați carnea, lăsând doar un strat subțire de grăsime. Fierbeți apa cu toate condimentele, vinul, zahărul, sarea și usturoiul pisat. Lăsați saramura să se răcească și apoi puneți în ea pulpa de porc. Aceasta trebuie să fie în întregime acoperită de saramură. Puneți vasul cu carnea într-un loc răcoros – cel mai bine este la frigider sau într-o pivniță cu temperatură joasă. Din când în când, întoarceți pulpa. Țineți pulpa în această saramură timp de 2 săptămâni.
După aceea, scoateți-o, spălați-o cu apă călduță și lăsați-o la scurs, în loc foarte rece, cel puțin 24 de ore. Încercați să scoateți femurul. Legați-o cât mai strâns posibil și atârnați-o apoi la fum. Afumarea se face treptat, adică o zi se ține la fum, o zi la loc răcoros, din nou la fum, și iar la loc răcoros. Cu cât se face afumarea mai încet, treptat, cu atât jambonul obținut va avea un gust mai bun. Fumul nu trebuie să fie foarte cald. În timpul afumării, schimbați des poziția cărnii, pentru a fi afumată uniform.
Când s-a obținut culoarea brun-roșcată închis, scoateți carnea din fum și păstrați-o în locuri aerisite, reci, uscate, eventual în curenți reci de aer. În acest fel se continuă maturarea și uscarea jambonului. Prepararea unui jambon reușit, în condițiile gospodăriilor particulare, poate să dureze până la 30 – 40 de zile.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Baronul PSD de Văculeşti şi-a legalizat ilegalităţile
Rezultate oficiale partiale, ora 10:20
Culmea tupeului politic: PSD/RTV/Antena 3 acuza ambasadorii lui Basescu pentru bataia de joc de la sectiile de vot din strainatate
Victor Ponta despre organizarea votului in strainatate:
Au fost cozi pentru ca nu s-a mai furat ca in 2009
Comunicat de presă ACL Botoşani: Opriţi furturile la vot
Marile semne de intrebare ale zilei de vot
La Ambasada Romaniei din Paris a fost chemata Politia franceza dupa ce sectiile de vot s-au inchis
Horoscopul zilei
Epic fail la Ambasada din Londra: Personalul diplomatic a vrut sa bage pensionarii la vot peste rand
dar nu a fost gasit nici un pensionar printre cei o mie de oameni
Bancul zilei: Violatorul surd
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Destrăbălarea morală a senatorului Doiniţa Federovici
Ioan Rotundu
Veselia cifrelor plus cateva fete lungi si triste
Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora
Revolta printre alegatorii din strainatate
Botoşani: Bătăuşul Eugen Nichita, baronul primar PSD , a recidivat umplând de sânge un membru PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă