Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27434
De la 07 Ianuarie 2003
86898422
Jandarmii avertizează:

Consumul de substanţe etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri

  • 4 October 2012, 23:00
Pe parcursul lunii octombrie, jandarmii botoşăneni vor desfăşura o campanie de informare în şcolile botoşănene, având ca subiect absenteismul şcolar şi consumul de substanţe etnobotanice.
Jandarmii vor purta discuţii cu elevii în ceea ce priveşte lipsa de la şcoală şi legătura de cauzalitate între absenteismul şcolar şi consecinţele consumului de substanţe etnobotanice. Elevii vor primi şi pliante informative pe acest subiect. Absenteismul şcolar este un fenomen frecvent în ultimii ani.
Riscurile pe care le implică lipsa de la şcoală, sunt multiple. Când este vorba despre absenteismul şcolar, iniţial, elevul lipseşte de câteva ori o zi întreagă de la şcoală, căutând activităţi mai plăcute: merge prin cafenele, baruri, săli de internet, magazine, parcuri.
De multe ori, el se integrează într-un grup de elevi care lipsesc şi ei de la şcoală, ceea ce face ca absenteismul să devină din ce în ce mai frecvent. Principalul risc implicat de acest comportament îl reprezintă activităţile care se pot face în cadrul grupului: consum de alcool, tutun, chiar droguri.
Există o legătură directă între elevii care absentează frecvent zile întregi de la şcoală şi cei care adoptă diverse activităţi delincvente, care pot fi mai plăcute sau profitabile: consum de alcool, droguri, furt, prostituţie. De asemenea, absenteismul poate conduce la abandonul şcolar, care afectează incontestabil întregul viitor al elevului, intrarea sa într-o instituţie de învăţământ superior sau pe piaţa muncii.
Este necesar să cunoaşteţi consecinţele consumului de substanţe etnobotanice. Aceste substanţe vă pot cauza probleme fizice, psihice şi emoţionale şi vă pot compromite sănătatea, precum şi relaţiile cu ceilalţi membri ai societăţii. Consecinţele se materializează prin scăderea capacităţii de concentrare, de învăţare, scăderea atenţiei şi memoriei, izolarea de grupul de prieteni şi pot duce chiar la comiterea de infracţiuni.
Dar cel mai important, trebuie să conştientizaţi că riscurile cele mai mari la care vă expuneţi prin consumul de substanţe etnobotanice sunt în plan psihologic si fiziologic, necesitând spitalizarea de urgenţă a celor care apelează la consumul unor astfel de substanţe. Consumul de substanţe etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri, pentru că nu sunt cunoscute efectele pe care aceste produse le pot avea şi, prin urmare, medicii nu ştiu ce tratamente pot aplica. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Predică popească cu iz sexual
Turcia continuă bombardamentele asupra Siriei
România, tărâm islamic, este o ţintă legitimă pentru atacuri teroriste
Cum ne devorează şacalii
Ioan Rotundu
"Băieţii deştepţi" din energie se întorc
cum doreşte Guvernul să modifice Legea energiei
Botoşani: Roman crede că prefectul este prizonierul unui grup de interese
Felicia Mihai, asul din mâneca lui Cristian Roman
Ziua Recoltei în parcarea Magazinului Botoşani
Critică angajările clientelare din instituţiile publici
Manuale de religie schimbate
26 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei dezbatere publică
Sunt atât de mincinoşi, încât vor câştiga alegerile!
Ioan Rotundu
SIP Botoşani se pregăteşte de conducere nouă
Expertiza Medicală blocată de lipsa unui medic specialist
Societatea „Lumina Soarelui” întunecată de-o amendă de10 mii lei
Cadrele didactice rămase fără post vor păzi catedrele care se vacantează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă