Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9187
De la 07 Ianuarie 2003
85282731
Joe Biden la Bucuresti:

“Susţinem integrarea euroatlantică a Republicii Moldova”

  • 22 October 2009, 23:00
"Am discutat despre relaţiile politice şi economice bilaterale, despre Moldova, Pakistan, Afganistan. În privinţa Moldovei, apelul nostru a fost de sprijin faţă de guvernul nou format. De asemenea, am abordat problematica legată de creşterea investiţiilor americane în România", a declarat Preşedintele Traian Băsescu după întâlnirea de joi, cu Vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Vicepresedintele SUA,
Joe Biden, si presedintele Traian Basescu au avut o intrevedere de o ora si 40 de minute la Palatul Cotroceni. La finalul intalnirii, Presedintele Basescu i-a multumit oficialului american pentru prima vizita pe care o face in Romania de la instalarea noii conduceri la Casa Alba. "Relatiile romano-americane se consolideaza si in momentul de fata. Am constatat necesitatea consolidarii parteneriatului startegic romano-american atat in avantajul SUA, cat si al Romaniei. Problematica abordata a fost legata de relatiile politice, subiectele Pakistan, Afganistan, Moldova, apelul nostru fiind de sprijin politc si economic pentru guvernul nou creat. Am abordat problematica legata de cresterea investitiilor americane pe piata romaneasca. In ceea ce priveste securitatea, ea este indivizibila in interiorul NATO".
Vicepresedintele american a declarat ca SUA si Romania sunt aliati, parteneri in NATO. "Apreciem colaborarea Romaniei. Acum ca incepeti sezonul electoral imi aminteste de campania foarte intensa de anul trecut din SUA. Este o concurenta esentiala intr-o democratie. Ne apropiem de a 130-a aniversare a relatiilor diplomatice dintre tarile noastre. Doresc sa mentinem acest parteneriat foarte apropiat. Impreuna abordam relatiile comerciale, investitii, o gama intreaga de probleme in care ne tratam pe picior egal. Vreau sa spun poporului roman cat de recunoscatori suntem pentru efortul militarilor romani. Sunt militari romani care lupta neconditionat. Militarii americani sunt mandri sa lupte umar la umar cu soldatii romanii. Sunt foarte competenti. Trebuie sa fiti mandri de ei. Va multumesc!".
Noi avem o datorie mare fata de tara dumneavoastra si fata de familiile lor. Suntem foarte mandri sa luptam umar la umar. In Afganistan, militarii romanii si americani indeplinesc misiunile in zone foarte dificile".
"Am discutat si despre securizarea energetica, rolul Romaniei in dezvoltarea coridoarelor energetice care vor aduce noi surse energetice in Europa".
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul a aprobat înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Cetăţenie
Sâmbătă la Cania, în Basarabia, va fi adus un pios
omagiu eroilor români căzuţi în Al Doilea Război
Ţâbu la stomatolog
Gânduri neortodoxe la o bere
Program TELE'M Botoşani, vineri
Horoscop
Liceul destramă familia
Ciuperci marinate
Mica publicitate
Primarul din Sfântu-Gheorghe nu ţine cont de români
Nepoţii fostului magistrat Gavril terorizează zona Deleni – Frumuşica
legea n-are nici o putere asupra lor
O clonă a preşedinţiei Consiliului Judeţean ar scoate judeţul din inerţie
Pagubele inundaţiilor de anul trecut au fost despăgubite cu 2,2 milioane euro
Au furat startul campaniei electorale
Primarul liberal al comunei Roma pune miza pe Traian Băsescu
Membrii unei familii vor fi cazaţi la modul
Alţi bani, altă campanie pentru prevenirea cancerului de col uterin
La Urologie, stafilococul auriu a apărut pe fondul certurilor de putere
În loc de căldură în şcoli, IŞJ declanşează controale
Directorul Enache are de trecut un greu examen
Democraţia scârţâie din toate încheieturile
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă