Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
453
De la 07 Ianuarie 2003
78428005

Judecătoarea Anişoara Topor a fost trimisă în judecată

  • 31 January 2012, 23:00
Judecatoarea Anisoara Topor a fost trimisa in judecata pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, alaturi de fratele ei, Aurel Ladunca, acuzat de complicitate la luare si dare de mita, precum si de complicitate la trafic de influenta, toate in forma continuata, precizeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa. Anisoara Topor, aflata in stare de arest preventiv, este judecator la Judecatoria Focsani, iar fratele ei consilier in cadrul Consiliului Judetean Vrancea.
Care sunt acuzatiile formulate de procurorii DNA:
In cursul lunii iunie 2010, Anisoara Topor, in calitate de judecator la Judecatoria Focsani, in mod direct si prin intermediul fratelui sau, Ladunca Aurel, a pretins si primit de la un denuntator sumele de 80.000 de lei si 700 de euro pentru a pronunta o hotarare judecatoreasca favorabila denuntatorului care urmarea sa devina proprietarul a 13 hectare de teren in baza unei actiuni civile in revendicare.
Dupa primirea banilor, la data de 5 octombrie 2010, inculpata Topor Anisoara a pronuntat, pe fond, o hotarare judecatoreasca prin care a obligat Comisia locala de aplicare a legii fondului funciar de pe langa Primaria Focsani sa elibereze un proces-verbal de punere in posesie si Comisia judeteana de aplicare a fondului funciar de pe langa Prefectura Vrancea sa elibereze titlul de proprietate.
De asemenea, in cursul lunilor iulie 2010 si martie 2011, Anisoara Topor a pretins si primit de la denuntator mai multe foloase constand in lucrari de amenajare a casei sale de vacanta (tamplarie metalica cu geam termopan, balustrade si grilaje metalice, renovarea acoperisului) pentru a-i facilita denuntatorului obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile si in calea de atac a recursului.
La randul sau, Aurel Ladunca a intermediat relatia dintre Anisoara Topor si s-a ocupat de asigurarea foloaselor pretinse de judecator: transmiterea sumelor de bani de la denuntator catre inculpata si a primit de la denuntator suma de 3.800 de euro pentru renovarea acoperisului casei de vacanta.
La data de 9 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatei Anisoara Topor pe un termen de 29 de zile, masura ce a fost prelungita ulterior (detalii in comunicatul nr. 805/VIII/3 din data de 9 decembrie 2011). Fata de inculpatul Aurel Ladunca procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile, masura ce subzista si in prezent.
In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatei Topor Anisoara. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Galati.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Propunere de amor
Reţeta zilei: Mod de a scoate din vin mirosul de poloboc
Caricatura zilei
Deputaţi slovaci s-au dezbrăcat pentru a protesta împotriva imunităţii parlamentare
Tratatul privind disciplina fiscală în UE a fost adoptat de 25 de state membre
Cehia s-a retras invocând motive constituţionale
Un procuror anchetat de CSM a dat declaraţii în versuri
Cum îi văd liberalii germani pe omologii români?
Adrian Nătase nu va mai candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor
Botoşani: Primarii PSD îl iau peste picior pe preşedintele Ţâbuleac
Florin Ţurcanu elogiat de oamenii lui Vadim
Avem cei mai slabi vicepreşedinţi de CJ din istorie
Ce notă a primit de la consilieri secretarul Primăriei Botoşani
Consilierii Judeţeni sunt buni de plată
Actorul Volin şi intrigile sale din teatrul „Eminescu”
Scutiri de taxe pentru voluntari
„Avocatul poporului” vine la Botoşani
ŞJ cere directorilor de şcoli atenţie mărită la ger
Botoşani: Şcoli închise din cauza gerului
Reţeta electronică va fi pusă în practică din luna iunie
Mai multe cupluri botoşănene au beneficiat de finanţare pentru fertilizare in vitro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă