Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20261
De la 07 Ianuarie 2003
86926269

Judecătoarea Tincu, corupţia şi isprăvile soţului ei preot

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2019, 17:23
N-am mai apucat anul trecut să public ce soluţie a dat judecătorul Elena Diana Tincu din cadrul Judecătoriei Botoşani în Dosarul nr. 1417/193/2018, în care reclamant este inculpata Raluca Stâncescu iar pârât subsemnatul.
Raluca Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, organizatoarea unei grupări mafiote formată din poliţişti de rang înalt şi procurori, a fost cercetată penal de către procurorii DNA Suceava şi trimisă în judecată pentru mai multe infracţiuni. Toate contestaţiile sale legate de cercetarea procurorilor au fost respinse la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, aşa că acum faptele sale sunt judecate la Curtea de Apel Tg. Mureş, pe averea sa personală fiind aplicat sechestru asiguratoriu. Din momentul în care s-au declanşat cercetările şi Raluca Stâncescu a fost arestată preventiv am publicat mai multe articole prin care am adus la cunoştinţa publicului faptele sale infracţionale şi dovezile clare despre moralitatea sa profesională şi civică.
Cu tupeul care o caracterizează, Raluca Stâncescu m-a chemat în judecată pe motiv că i-am afectat imaginea personală şi profesională, de parcă eu aş fi fost cel care am comis faptele iar ea inocenta acuzată pe nedrept.
Deşi în tot ce am publicat am avut cu sursă rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Suceava, infracţiunile puse în sarcina Ralucăi Stâncescu fiind probate de către procuri prin administrarea de probe legale, aşa cum a constatat şi ÎCCJ Bucureşti, judecătorul Elena Diana Tincu din cadrul Judecătoriei Botoşani m-a găsit vinovat că prin cele publicate i-am şifonat Ralucăi Stâncescu imaginea. Încălcând echilibrul puterilor în stat fără a mai aştepta soluţionarea dosarului penal, încălcând drepturile fundamentale ale cetăţeanului de a fi informat cu faptele de interes public indiferent de cine au fost comise ele, drepturi consfinţite prin Constituţia României, judecătorul Elena Diana Tincu s-a pronunţat că eu sunt vinovatul şi că trebuie să-i plăătesc Ralucăi Stâncescu o sumă de bani cu titlu de reparaţii morale.
Cine este această judecătoare care s-a situat de partea magistraţilor corupţi este interesant de aflat. Deocamdată mă limitez în a publica motivele apelului pe care l-a declarat şi care va fi judecat la Tribunalul Botoşani:

Motive: Prin sentinţa pronunţată, judecătorul încalcă în mod flagrant drepturile mele constituţionale de jurnalist şi, mai grav, dreptul cetăţenilor la o informare documentată şi completă, asupra activităţii infracţionale a unui funcţionar public cu grad de magistrat ce avea ca obiect de activitate respectarea legalităţii.
Invocarea unor prevederi din Ghidul privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media cu trimitere la Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 482/1 iunie 2012 nu sunt motive de culpabilizare a persoanei mele ca jurnalist. Respectivele norme juridice reglementează activitatea magistraţilor în raporturile lor cu mass-media şi nu ale jurnaliştilor. Apoi, aceste reglementări nu sunt opozabile drepturilor şi libertăţilor stabilite prin Constituţia României.
În Constituţia Europeană, Partea II – Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii art. 71 Libertatea de exprimare şi de informare al. 1 stă consfinţit: „Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a transmite informaţii sau idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere.” România este ţară membră a Uniunii Europene şi se supune prevederilor acestei Constituţii care au ascendenţă juridică faţă de reglementările Constituţiei României.
Nici acuzaţia adusă mie de către judecător că aş fi divulgat date personale încălcând protecţia persoanelor nu-mi este opozabilă. Rechizitoriul prin care inculpata Raluca Stâncescu a fost trimisă în judecată este un act public. Ori, eu am publicat pasaje din acest rechizitoriu, deci fapte de vinovăţie probate.
Mai nou, Curtea de Justiţie Europeană a stabilit că în cazul informaţiilor de larg interes public, Regulamentul privind protecţia datelor personale nu este aplicabil şi mass-mediei decât în condiţiile în care s-ar pune în pericol securitatea statului respectiv.
Deşi tot ce am publicat se bazează pe cercetările procurorilor DNA Suceava iar inculpata a contestat în faza preliminară faptele pentru care a fost trimisă în judecată iar instanţele de apel i-au respins obiecţiunile ca nefondate, judecătorul de fond reţine vinovăţia mea că i-am încălcat inculpatei dreptul la intimitate şi i-am afectat imaginea profesională.
Mă întreg retoric, ce imagine îi mai puteam eu şifona ca viaţă privată şi profesională când rechizitoriul de trimitere în judecată, act devenit public, relatează fapte incredibil de compromiţătoare la adresa inculpatei Raluca Stâncescu.
Mai adaug faptul că judecătoarea de fond Tincu Diana Elena n-a judecat cu imparţialitate faptele din dosar şi nici nu putea s-o facă de vreme ce este soţia preotului paroh Valeriu Tincu despre care eu am publicat o serie de articole despre cum acesta a încercat să distrugă pictura interioară a bisericii Ipoteşti realizată sub îndrumarea istoricului Nicolae Iorga.
Am publicat 3 articole, respectiv: „Autorităţile judeţului să oprească nelegiuirea preotului Valeriu Tincu” postat la 26 noiembrie 2017, 23:00 şi „Pe moment, pictura din biserica Ipoteşti a fost salvată” postat la 27 noiembrie 2017, 23:00 şi „La Ipoteşti, preotul Tincu continuă să pângărească memoria titanilor culturii româneşti” postat pe site-ul Jurnalului în 29 noiembrie 2017, 23:00;.
Cu aşa soţ preot, nu mă mir că judecătorul Elena Diana Tincu, în loc să se abţină de la judecarea acestui proces, încălcându-şi deontologia profesională a ţinut să fie cea care să se pronunţe. Numai că a făcut-o cu părtinire, cu duşmănie şi cu încălcarea spiritului legilor, apărând de fapt activitatea infracţională a inculpatei Raluca Stâncescu, încurajând actele de corupţie din justiţie, în opinia mea, afectând grav prestigiule instituţiei numită Judecătoria Botoşani în special şi a justiţiei botoşănene în general.
Solicit desfiinţarea sentinţei ruşinoase pronunţată de judecătorul de fond şi respingerea acţiunii introdusă de inculpata Raluca Stâncescu ca nefondată Rog judecata în lipsă.”<[> Foto: Valeriu Tincu, soţul preot al judecătoarei, ştergătorul de picturi de patrimoniu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


9.171 de beneficiari de pensii de serviciu, la finalul lui 2018.
Cât primesc în medie pe lună
Horoscopul săptămânii 7 – 13.01.2019
Călăraşi - Tradiţii şi obicrriur de iarnă
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Optimismul profesorului
Un bilanţ al succeselor profesionale dar şi frustrări
Ioan Rotundu
Să te cutremuri, la ce pot vota unii dintre noi
Ioan Rotundu
Bun venit în.. Zodia Cancerului
Ioan Rotundu
Macaleţi a deschis anul cu… minciunile de anul trecut
Ioan Rotundu
Ionică Nechifor repurtează un nou succes în arta manipulării
Ioan Rotundu
Lecţie de demagogie românească pentru şefii UE
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă