Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
43073
De la 07 Ianuarie 2003
77793064

Judecător american suspendat din cauza unui consul onorific al României

  • 8 January 2009, 23:00
James de Leon, judecator din Philadelphia, Pensilvania a fost suspendat ieri, 6 ianuarie, din functie, pentru trei luni fara plata, dupa ce a emis un mandat de ascultare telefonica si de interdictie de apropiere, in favoarea unui diplomat roman, George Sfedu (foto). Acesta reclamase judecatorului faptul ca un vecin de-al sau ii molesteaza fiica adolescenta, transmite Romanian Global News.
Potrivit Associated Press implicat in acest scandal este Consulul onorific al Romaniei George P. Sfedu, care ar fi solicitat judecatorului James DeLeon sa ia masuri impotriva unui vecin de-al sau care a avut o discutie “nedorita” cu fiica sa.
In fapt in 2005 Sfedu reclama judecatorului american faptul ca Lee Corley, proprietarul Taberei de vara de limba franceza aflata in proximitatea locuintei familiei Sfedu ar fi avut o conversatie nedorita cu fiica sa, DeLeon oferindu-se sa il sprijine pe dilomatul roman emitand un ordin de interdictie pe numele lui Lee Corley, prin care acestuia i se interzicea sa se apropie de fiica diplomatului. In acelasi timp i-a pus acestuia telefonul sub ascultare. Luna trecuta tribunalul din Philadephia a considerat ca actiunea lui DeLeon a violat codul judiciar american prin emiterea acelei restrictii ''stay-away order” pe numele cetateanului Lee Corley, fara a efectua minime investigatii.
Proprietarul taberei nu a stat cu bratele in san facand apel la aceasta decizie, fapt ce a atras suspendarea judecatorului DeLeon si punerea sa sub urmarire profesionala pana in 2012.Acesta si-a cerut scuze instantei de judecata considerand ca s-a lasat dus de val si ca a actionat in mod stupid la o asemenea problema. Din fericire pentru judecator masurile luate impotriva sa nu ii vor afecta nici pensia si nici reputatia pe care le-ar fi putut pierde. I-a fost in schimb sortit sa il daspagubeasca pe Lee Corley si sa ii ceara acestuia scuze.
“Sentinta de astazi transmite un mesaj foarte clar si altor judecatori care vor sa abuzeze de functiile lor: asemenea comportamente nu vor fi tolerate”, a spus Lee Corley la iesirea din tribunal. Romanian Global News a oferit consulului Sfedu oportunitatea de a-si exprima punctul de vedere, insa pana la trimiterea fluxului de stiri nu a fost primita nici o reactie din partea acestuia.
(Roman ien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor III
(Ioan Rotundu)
Patru familii de români au scăpat din masacrele din Gaza
Foştii parlamentari Baban şi Dreţcanu cer ajutor din banul public
Să mâncăm sănătos: Supă ţărănească
Olteanca cea focoasă
Băsescu a rezolvat criza gazului... în stilul său
Cine sunt generalii noştri?
Italian, caută botoşăneancă frumoasă pentru căsătorie
Asaltul asupra funcţiilor de prefect şi subprefect
Ţâbuleac strig㠄hoţul”, sperând că va da şi la el rezultate şmecheria
Bahrin stă cu valiza la uşa biroului
S-a lăsat impresionat de CV, nu de incompetenţa managerială
Câmpanu sună retragerea!
Cel mai indicat e să-ţi faci cumpărăturile la magazine autorizate!
Pintilii l-a chemat la lupta cea mare
Primarii şi directorii de şcoli vinovaţi, generalul Rusu imaculat
CAS a făcut economii la bani pentru că pacienţii nu ştiu ce drepturi au
Spitalele vor avea probleme cu finanţarea pe ianuarie 2009
Guvernul Boc a înţărcat copiii… de la laptele praf
Problema fumătorilor, noua belea pe capul patronilor de baruri şi restaurante
Profesorii beţivani vor fi pârâţi obligatoriu la IŞJ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă