Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12935
De la 07 Ianuarie 2003
122898584
Judecătorii de la Botoşani au o problemă

DIICOT l-a încătuşat pe martorul liderilor de sindicat din cadrul TPF Iaşi

  • Ioan Rotundu
  • 27 March 2022, 22:29
Sunt mulţi cei care m-au întrebat ce interes am eu de scriu despre contrabanda cu ţigări şi cine mă plăteşte, în mintea lor înceţoşată neînţelegând că sunt şi persoane care nu se lasă corupte. Sfatul lor a fost să mă liniştesc că am s-o păţesc rău de tot. Sunt obişnuit ca acuzaţia că sunt plătit să vină din partea celor corupţi care, în încercarea de a-şi acoperi cât de cât matrapazlâcurile, caută să mă discrediteze cum că am fost plătit să scriu, fără însă a spune dacă este sau nu adevărat ce s-a scris.
Dar când o asemenea acuzaţie vine din partea unor cetăţeni simpli, îmi dau seama de ce în România corupţia continuă să înflorească: lipseşte atitudinea publică de condamnare a acestui fenomen extrem de periculos pentru noi toţi.
Revenind la contrabanda cu ţigări, mi s-a mai spus că degeaba scriu pentru că nimeni nu ia în seamă cele scrise. Am demonstrat în mai multe rânduri cu cazuri de corupţie din interiorul Poliţiei sau a mediului politic că în urma dezvăluirilor din Jurnalul s-au deschis cercetări penale ar unii au suferit şi consecinţe.
Iată că, din nou, pot da un astfel de exemplu. Am scris multe anchete despre cum în noaptea de 2/3 iunie 2018, pe malul românesc al Prutului s-a descoperit cum 16 moldoveni încărcau un TIR cu ţigări. Au trecut de atunci 4 ani, timp în care am intervenit în mai multe rânduri la organele de anchetă pentru a afla stadiul cercetărilor. Anul trecut, văzând că cercetările procurorului Vasile Airinei din cadrul DIICOT Iaşi lenevesc, am sesizat Procuratura Generală care cu adresa nr. 887/VIII-3(2021 din 23 iunie 2021 mi-a răspuns că cererea este trimisă la DIICOT Bucureşti.
De aici am primit răspuns cu nr. 592/VIII-3/2021 din 6.07.2021 Că dosarul este în lucru la DIICOT Iaşi, ceea ce ştiam şi eu. De la DIICOT Iaşi, cu adresa nr. 523/VIII-3/2021 din 9.07.3031 mi s-a răspuns că se fac cercetări sub aspectul „constituirii de grup infracţional organizat şi contrabandă”, fără a mi se oferi şi alte detalii.
Marţi, 22 martie a.c., procurorii de la DIICOT Iaşi au operat două arestări. Unul dintre arestaţi se numeşte Constantin Bogdan şi a fost ofiţerul poliţiei de frontieră care în noaptea respectivă a lăsat zona de frontieră timp de 10 ore fără paza de noapte, el fiind în cârdăşie cu contrabandiştii moldoveni.
Simultan cu arestările de din rândul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Poliţie de Frontieră Iaşi au operat arestări şi procurorii moldoveni. Aşa mi-am dat seama că cercetările au durat pentru că a fost nevoie să se coreleze acţiunea cu procurorii moldoveni.
Revenind la acest Constantin Bogdan, zis Broască, el este lider de sindicat în cadrul ITPF Iaşi alături de Florin Zlate şi Dan Radu. Toţi aceştia trei au solicitat Judecătoriei Botoşani să mi se interzică să mai public dezvăluiri despre contrabanda cu ţigări şi să şterg articolele publicate, acţiune care, spre cinstea judecătorilor respectivi, a fost respinsă definitiv.
Liderii de sindicat Florin Zlate şi Dan Radu nu s-au lăsat păgubaşi şi m-au chemat în judecată pentru că le-am şifonat imaginea, propunând ca martor exact pe Constantin Bogdan, el având menirea de a-l convinge pe judecător că prin cele scrise eu i-am creat depresie lui Florin Zlate.
Termenul de judecată a fost pe 21 martie a.c. Nu ştiu dacă Constantin a mai reuşit să depună mărturie conform lecţiei primită de la Zlate, dar ştiu că a doua zi, 22 martie a.c. a fost încătuşat, confirmându-se astfel încă odată că cele scrise în Jurnalul sunt realităţi. Pronunţarea în acest dosar este stabilită pentru 1 aprilie a.c. Cine se va păcăli oare?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Precocitate sexuală
Horoscopul săptămânii 28.03 – 3.04.3033.022
Derapajele imorale ale actorului Marius Rogojinschi
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
DIICOT Iaşi a operat arestări spectaculoase în rândul poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF
Zoe Zlata
Poliţistul contrabandist Başagă a fost mângâiat cu 3 ani închisoare
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Oare de ce nu răspund la întrebări şefi Sainenco şi Vasilache?
Ioan Rotundu
Cum vrea „Watch Dog”, alias Băleanu, să apere corupţia instalată în teatru
Ioan Rotundu
Bătălia pentru şefia Teatrului „Eminescu” s-a dat atent controlată de Rogojinschi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog