Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2718
De la 07 Ianuarie 2003
69886456

Judecătorul Stan Mustaţă, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat

  • şi de solicitarea de bani pentru pronunţarea unor sentinţe favorabile
  • 29 April 2014, 23:00
Judecatorul Stan Mustata este acuzat de "constituirea unui grup infractional organizat" si de faptul ca a solicitat, prin intermediul altor persoane, sume de bani pentru obtinerea unor sentinte judecatoresti favorabile, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Gruparea din care este acuzat judecatorul ca ar face parte ar fi solicitat bani pentru pronuntarea unei solutii favorabile pentru o persoana condamnata in Dosarul Transferurilor.
Procurorii DNA au dispus marti incerea urmaririi penale fata de:
1. Stan Mustata, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
constituire a unui grup infractional organizat,
folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, sase infractiuni de luare de mita si
o infractiune de trafic de influenta
2. Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucuresti , in sarcina careia s-au retinut infractiunile de:
constituire a unui grup infractional organizat,
folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si complicitate la infractiunea de trafic de influenta
3. Ion Boraciu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de
constituire a unui grup infractional organizat,
doua infractiuni de trafic de influenta,
complicitate la sase infractiuni de luare de mita si
complicitate la infractiunea de trafic de influenta
4. Florian Alexandru, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
constituire a unui grup infractional organizat si
complicitate la savarsirea a cinci infractiuni de luare de mita
Care sunt acuzatiile procurorilor:
In cursul anului 2013, Mustata Stan, Boraciu Ion si Alexandru Florian au constituit un grup infractional organizat, gruparea fiind sprijinita de Curea Mariana, in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale. In acest context, in perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile.
Mustata Stan, actionand in cadrul grupului infractional organizat din care facea parte si in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, aflat in compunerea completelor de judecata investite cu solutionarea unor dosare penale, a pretins, in mai multe randuri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate in respectivele dosare, sume de bani care nu au fost particularizate sub aspectul cuantumului, dupa cum urmeaza:
1. La data de 7 aprilie 2014, prin intermediul suspectului Boraciu Ion, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unei persoane condamnate, in sensul admiterii contestatiei in anulare impotriva deciziei penale nr. 222/A/2014, pronuntata la 04.03.2014 de Curtea de Apel Bucuresti (este vorba despre Dosarul Transferurilor).
2. La data de 11 aprilie 2014, prin intermediul suspectilor Boraciu Ion si Alexandru Florian, in vederea pronuntarii unei solutii de punere in libertate a unui inculpat, prin admiterea contestatiei formulate de acesta impotriva incheierii pronuntate de Tribunalul Bucuresti la 26.03.2014 (respingerea cererii de inlocuire a arestarii preventive cu masura preventiva a controlului judiciar) 3. In perioada 15-16 aprilie 2014, prin intermediul suspectilor Boraciu Ion si Alexandru Florian, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unui condamnat, cu prilejul judecarii contestatiei formulate impotriva sentintei penale nr. 145 pronuntate la 28.02.2014 de Tribunalul Ilfov.
4. In data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspectilor Boraciu Ion si Alexandru
Florian, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unei persoane condamnate. 5. La data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspectilor Boraciu Ion si Alexandru Florian, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unui inculpat, cu prilejul judecarii apelului declarat impotriva sentintei penale nr. 194 pronuntate la 19.12.2013 de Tribunalul Ilfov, Sectia penala.
6. La data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspectilor Boraciu Ion si Alexandru Florian, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile unor persoane care s-au constituit parte civila (majorarea despagubirilor civile), cu prilejul judecarii apelului declarat impotriva sentintei penale nr. 29 pronuntate la 05.03.2014 de Judecatoria Rosiorii de Vede.
De asemenea, in cursul lunii aprilie 2014, Mustata Stan, in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala si actionand in cadrul grupului infractional din care facea parte, a pretins, cu complicitatea suspectei Curea Mariana si prin intermediul suspectului Boraciu Ion, de la o persoana, suma de 30.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor investiti in compunerea unui alt complet al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, pentru a-i determina sa pronunte o solutie favorabila unui inculpat.
In cazul magistratului, suspect in cauza, au fost aplicate prevederile art. 265 alin.2 din Cpp: "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca aceasta masura se impune in interesul rezolvarii cauzei".
Celor patru persoane li s-au adus la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
La data de 29 aprilie, avand in vedere calitatea de judecator a lui MUSTATA STAN, la cererea procurorilor anticoruptie, Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a acestuia.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Mulţumirea sufletească a ginerelui
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Crap la grătar cu sos de unt
O firma lă care ministrul IMM-urilor, Florin Jianu, a fost acţionar este urmarită penal pentru spălare de bani şi evaziune
Vladimir Putin, invitat la aniversarea fostului cancelar german Gerhard Schröder
NATO: Nu am văzut vreun semn că Moscova retrage trupele ruseşti de la graniţa cu Ucraina
Judecătorul Stan Mustaţă, membru al completului care îl judeca pe Dan Voiculescu, ridicat de DNA
CSM a aprobat arestarea. Cazul are legătură cu dosarele Voiculescu şi MM Stoica
Prima reacţie a lui Voiculescu după ridicarea judecătorului Stan Mustaţă
cere Parchetului General şi Parlamentului să ancheteze DNA
România, pe primul loc in UE la recomandări judiciare primite de la OLAF
privind presupuse fraudări ale fondurilor şi intereselor UE
Victor Ponta a evitat întâlnirea de la Ambasada SUA cu secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia
„Micii pompieri” îşi desemnează câştigătorii
Reacţia ruşilor la sancţiunile apliucate de SUA şi UE
Patimile părintelui Nicodim de Izvorul Tămăduirii
Ioan Rotundu
Spectacole extraordinare de muzică populară - "Rapsodii de Primăvară", pe scena de la Poligonul ACR
Macovei a cerut suspendarea drepturilor României în UE (P)
Candidații PDL și PMP, discurs defăimător la adresa românilor (P)
De ce nu semnează partidele lui Băsescu petiția pentru românii discriminați în Europa? (P)
Botoşani: Grave acuzaţii penale aduse primarului de Şendriceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă