Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6688
De la 07 Ianuarie 2003
123714349

Judeţele Botoşani şi Iaşi şi-au stabilit limita teritorială pe cale amiabilă

  • 19 October 2012, 23:00
Cele 25 de hectare de teren situate între comunele Răuseni, Botoşani şi Şipote, Iaşi, care constituiau obiectul unei neînţelegeri între cele două judeţe, rămân ale botoşănenilor. Subprefecţii celor două judeţe vecine s-au întâlnit astăzi, 19 octombrie, împreună cu specialişti cadastrişti şi primarii comunelor, pentru a discuta asupra limitelor administrativ-teritoriale.
Neînţelegerea privind hotarele dintre comunele Răuseni şi Şipote provine din 2010, când reprezentanţii Iaşiului au explicat că actuala delimitare nu este corectă, o suprafaţă de 25 de hectare din Răuseni fiind de drept a comunei Sipote. În cadrul întâlnirii de astăzi cele două părţi au fost de acord asupra faptului că suprafaţa în cauză, pe care de altfel sunt puşi în proprietate botoşăneni din zonă, revine judeţului Botoşani, de-a lungul timpului făcându-se schimburi şi redistribuiri teritoriale echitabile între cele două unităţi administrative.
„Comisia de mediere a stins astăzi litigiul cu privire la limitele administrativ-teritoriale ale judeţelor Botoşani şi Iaşi. Colegii de la Iaşi au semnat, alături de noi, procesul verbal prin care se cade de comun acord asupra delimitărilor. E foarte bine că nu mai trebuie să apelăm la decizia instanţelor judecătoreşti şi economisim astfel timp şi alte resurse”, a declarat Sebastian Tocariu, subprefectul judeţului Botoşani.
Conform unor prevederi legale noi, instituţiile prefectului din întreaga ţară trebuie să se implice în delimitarea foarte clară a tuturor limitelor unităţilor administrativ-teritoriale. În cazul judeţului Botoşani au rămas ca obiect al medierii două limite teritoriale cu judeţul Suceava, discuţiile în acest sens urmând să se reia la sfârşitul lunii octombrie.
Pentru hotarele din interiorul judeţului a fost mediat diferendul dintre comunele Coşula şi Copălău, litigiul ajungând, însă, pe rolul instanţei de judecată. În alte judeţe neînţelegerile au fost mult mai numeroase. Prefectura judeţului Timiş, spre exemplu, a fost nevoită să medieze 99 astfel de conflicte. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Decizie înlăcrimată
Averile românilor au avut cea mai abruptă scădere din lume, în ultimul an
Rusia ar putea obţine un nou monopol pe energie
Fenomenul conflictelor de interese privind fondurile UE a atins proporţii epice
Guvernul Ponta mai face un pas spre impozitarea ţăranilor
Plata arieratelor şi investiţiile au prioritate
Pentru anumite persoane vin vremuri foarte grele
Sunt anumite sensibilităţi în una, două, trei capitale privind intrarea României în Schengen
Despre buget, sentimente, orientări şi partajări
Întâlnire a Primului ministru al României cu reprezentanţii românilor din Serbia
Balada lui Căcărău - animată
Codreanu se gurguţă la Verginel Gireadă
Oamenii cu datorii la bănci pot primi ajutor de la Forţa Civică
Partidul Forţa Civică critică Târgul Agro-Zoo
Botoşani: Bătaie pe posturi în sănătate
Controverse pe seama „Poliţiei concediilor medicale”
Au mai apărut posturi libere în şcoli
Tot mai mulţi patroni sunt reclamaţi de angajaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog