Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9515
De la 07 Ianuarie 2003
87710904

Juncker cere infiintarea unui cartier general militar unic la nivelul Uniunii Europene

  • 14 September 2016, 23:00
Uniunea Europeana trebuie "sa se afirme mai mult" in materie de aparare, prin punerea in comun a anumitor resurse militare, si sa dispuna de un "cartier general unic", a declarat miercuri Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, in fata Parlamentului European, scrie AFP.
"Europa trebuie sa se afirme mai mult (...) trebuie, impreuna, sa ne asumam protejarea intereselor noastre", a spus Juncker, in discursul sau anual privind "starea Uniunii".
"In cursul ultimilor zece ani, am participat la peste 30 de misiuni militare si civile in UE. Dar fara o structura permanenta, nu putem actiona de o maniera eficienta. Va trebui sa ne dotam cu un cartier general unic in cadrul Uniunii Europene", a adaugat el.
"Trebuie de asemenea sa ne orientam spre resurse militare comune, care in anumite cazuri vor tine de UE, in deplina complementaritate cu NATO", a adaugat el.
Punerea in comun a unor resurse militare s-ar justifica din punct de vedere economic, potrivit fostului premier luxemburghez.
"Lipsa de cooperare militara in materie de aparare costa Europa intre 20 si 100 de miliarde de euro pe an", a pledat acesta.
Comisia urmeaza sa propuna "inainte de sfarsitul anului crearea unui "fond european al apararii" cu scopul de a "stimula activ cercetarea si inovarea" in industrie, a continuat el.
Juncker a promis si noi modalitati de control pentru persoanele care intra si ies din Europa: "De fiecare data cand o persoana intra in UE sau ii paraseste teritoriul va exista o inregistrare a datei, a locului si a motivului care explica miscarea si deplasarea".
"Pana in noiembrie, vom propune un sistem european de informatii legate de calatorii, respectiv un sistem automatizat care vizeaza sa determine cine este autorizat sa calatoreasca cu destinatia Europa", a adaugat el.
Acest nou sistem, comparabil cu dispozitivul ESTA din Statele Unite, va permite obtinerea de mai multe informatii despre calatorii dintr-o tara terta care nu au nevoie de vize pentru a intra in UE.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 15.09.2016
Bancul zilei: Paradox financiar
Fals scandal pe seama Masoneriei
Ioan Rotundu
uncker declara in fata Parlamentului de la Strasbourg ca UE este intr-o criza existentiala,
datorita sciziunii dintre Est si Vest
Senatorii au votat un proiect de lege ce prevede pensii speciale pentru personalul din serviciile de ambulanta
Comisia Juridica a Senatului incuviinteaza cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea
Daniel Dragomir este persoana retinuta in dosarul Black Cube
Surse: Dragomir este fost ofiter SRI / "Tornado", numele de cod al operatiunii de denigrare a lui Kovesi
DNA-ul pe punctul de a pierde lupta împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Ipocrizie şi fariseism politic la parlamentarii PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă