Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36326
De la 07 Ianuarie 2003
103219300

Jurnalul BTD - o publicaţie tot mai apreciată de către cititori

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2022, 22:50
Jurnalul BTD - o publicaţie tot mai apreciată de către cititori Axat în principal pe lupta împotriva corupţiei, neînregimentat politic, săptămânalul Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi devine o publicaţie tot mai apreciată de către cititori. Recent, pe pagina Facebook s-a depăşit numărul de 4 mii de urmăritorii iar numărul aprecierilor se apropie şi el de aceeaşi cifră (3.894).
În ce priveşte canalul de pe You Tube intitulat Lumea lu’ Rotundu, numărul accesărilor a depăşit cifra de 3,5 milioane şi are un număr de 11 mii de abonaţi.
Mulţumim tuturor celor ca ne citesc, ne urmăresc, ne apreciază şi ne vizionează canalul!
Nu este uşor să purtăm lupta cu corupţia care s-a cuibărit peste tot în Româna. Întâlnim corupţia în forma cea mai gravă şi mai păguboasă pentru noi în rândul politicienilor şi a funcţionarilor din administraţia publică. Şi mai grav este faptul că nu mai avem cui reclama nedreptatea pentru că politicienii au avut grijă să distrugă instituţional orice formă de anchetare a magistraţilor corupţi.
Deşi politicienii clamează că suntem o ţară bine văzută la nivel european, realitatea este că în mai toate clasamentele europene şi mondiale România este pe la coada acestora.
Am mai constata că şi la nivel de cititori s-a produs o modificare importantă. S-a diminuat curajul acestora de a comenta critic la adresa persoanelor pe care no le descoperim a fi corupte sau implicate în grupări mafiote şi de tip interlop.
Tocmai această frică din partea noastră de a lua atitudine civică dă curaj corupţilor din mediul politic şi instituţiile statului să continue a dura din banii publici.
Îmi vine greu să cred, dar este o realitate, mulţi dintre noi s-au împăcat cu ideea că sunt furaţi şi acceptă hoţiile aleşilor noştri ca fiind o normalitate. Păgubosul principiu de consolare, susţinut abil de politicieni, c㠄!au furat dar au şi făcut ceva” duce la demobilizarea opiniei publice de a susţine o reformare a clasei politice.
În această perioadă postdecembristă am avut la conducere peste 15 guverne de culori politice diferite dar actualul guvern format din PNL şi PSD este cel mai periculos şi păgubos pentru România. Sub pretextul pandemiei şi mai nou a războiului din Ucraina se fură în draci.
Iar cei de la DNA au mâinile legate pentru că toastă munca lor de luptă împotriva corupţiei este blocată de procurorii şi judecătorii corupţi care nu pot fi anchetaţi pentru faptele lor.
Ce de la Recorder au publicat recent o anchetă despre contrabanda cu ţigări şi au ajuns la concluzia, extrem de corectă, că suntem conduşi de un stat mafiot.
Asupra mea se fac presiuni enorme pentru a mă bloca în anchete. Neavând cu ce să mă şantajeze „pentru a mă linişti”, au trecut de la ameninţările fel mde fel la pedepse juridice, mai ales că poliţia şi justiţia botoşănene se află sub control politic, dar mai ales a grupărilor mafiote, gruparea mafiotă întemeiată de fostul prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, puşcăriaşa Raluca Stâncescu, fiind reorganizată sub noi forme mult mai bine şi mai eficiente. Sunt tot mai mulţi cei care se plâng că nu găsesc un avocat cinstit, că sunt înşelaţi şi trădaţi de avocaţii tocmiţi pe bani mulţi
Zilele trecute am fost sunat de către cetăţeanul Bunduc din satul Murguţa, comuna Dobârceni, să-l ajut cu un avocat cinstit. Nu i-am putut sugera niciun nume. Omului, acum patru ani, i s-a furat calul. Poliţiştii n-au considerat să facă cercetări serioase, aşa că omul a făcut-o pe detectivul şi a descoperit unde a ajuns calul furat. Numai că poliţiştii şi procurorul de caz au clasat dosarul pentru că, au spus e, nu sunt probe cine i-ar fi furat calul. În schimb, hoţul l-a chemat în judecată pe păgubaş pentru că l-a acuzat de hoţie iar anchetatorii l-au declarat cinstit.
Ştiu cât de greu le este procurorilor ş judecătorilor cinstiţi care fac cu greu faţă presiunilor unor coleg de a da în dosarele de anchetă sau în curs de judecată soluţii cu dedicaţie. Asta-ţi România de astăzi, pe care politicienii şi guvernanţii ne-o prezintă ca fiind mai prosperă ca niciodată!
Faptul că sunt şi cetăţeni, precum cititorii Jurnalului, care conştientizează adevărata stare de fapt în care ne aflăm şi ne susţin citindu-ne anchetele publicate, sunt semne de speranţă că înmulţindu-se aceste flori va veni şi pentru noi adevărata primăvară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 - 29.05.022
Bancul săptămânii: Asemănare involuţionistă
Minciunile comisarului de mediu Liliana Popovici au picioare scurte
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Alesul lui Dumnezeu
Machiavelismul socialist al lui Ciolacu
Ioan Rotundu
În lupta sa cu Garda de Mediu este implicată Masoneria
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: Festivalul Floare albastră
Războiul din Ucraina. Tehnica de luptă
Stadiul lucrărilor la DN Botoşani – Ştefăneşti şi Tg. Frumos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă