Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6468
De la 07 Ianuarie 2003
122892117

Jurnalul îşi schimbă politica editorială

  • Ioan Rotundu
  • 12 May 2013, 23:00
Pentru că în media botoşăneană au apărut multe site-uri de ştiri, care se grăbesc să anunţe orice eveniment, unele chiar pline de ridicol, am decis să modific politica redacţională a publicaţiei Jurnalului.
Când a apărut în august 1993, publicaţia Jurnalul de Botoşani avea caracter de săptămânal. M-am gândit să revin la acest mod de apariţie dar frecvenţa evenimentelor şi importanţa lor imediată nu s-ar potrivi cu politica redacţională a unu8i săptămânal.
După ce am experimentat mai bine de o lună de zile un mod aparte de politică redacţională am decis să mă opresc asupra unui sistem informativ bazat pe ceea ce suferă media botoşăneană: comentarea evenimentelor şi atitudinea faţă de impactul lor public. Aşa că voi continua să public zilnic numai materiale locale bazate pe comentarii şi atitudine civică. La aceste comentarii vor apărea şi articole de investigaţii jurnalistice şi dezvăluiri, preocupări jurnalistice care n-au lipsit din paginile Jurnalului vreme de 20 de ani de când a apărut pe piaţa botoşăneană.
La articolele locale vor fi selectate şi publicate, prin preluare de la agenţiile naţionale de ştiri HotNews şi Romanian Global News, ştiri de interes naţional şi internaţional. Vor mai fi publicate comunicatele de presă ale instituţiilor statului şi care sunt de larg interes public şi nu ascund în ele informaţii publicitare, cum se mai obişnuieşte.
Au fost eliminate complet informaţiile despre accidentele auto, bătăi, personaje turbulente ale ordinii publice, cele despre violenţa fizică şi verbală şi alte infracţiuni de drept comun.
Vor fi atent monitorizate evenimentele din mediul politic, administrativ, economic, social şi infracţiunile care intră în competenţa de cercetare a procurorilor DNA. Vor mai fi publicate informaţii din viaţa politică, administrativă şi economico-socială din mediul rural, numai dacă ele vor avea exclusivitate pentru Jurnalul şi nu vor fi de larg mediatizate de site-urile de ştiri.
Vor mai fi publicate articolele primite de la colaboratorii voluntari, numai dacă informaţiile cuprinse în articol se vor încadra în noua politica redacţională a Jurnalului.
Nu respingem şi nu criticăm nicio doctrină politică atâta vreme cât ea serveşte interesul general şi naţional. În schimb, nu vor ierta greşelile oamenilor politici locali sau a celor pătrunşi în mediul politic pentru a profita în interes personal. Prin editorialele care se vor publica se va urmări păstrarea unui set de valori morale menite să participe la educaţia civică, la formarea unei educaţii politice inclusiv la nivelul omului simplu, la înţelegerea mecanismului de funcţionare a unei societăţi democratice bazată pe o economie liberă de piaţă.
În momentul de faţă, cititorii Jurnalului sunt persoane cu o pregătire medie şi peste, care la rândul lor sunt repere morale în comunităţile unde activează. Lor ne vom adresa noi, ca prin ei să ajungă informaţiile şi nla cei care n-au posibilitate de a ne citi online.
Desigur, nu-i totul bătut în cuie, dar în esenţă aceasta este politica redacţională a publicaţIei Jurnalul El mai important eveniment pentru noi se va consuma la 15 august acest an, când vom împlini 20 de ani de la prima apariţie, fără vreo întrerupere, nici măcar de-o zi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cum arată Dumnezeu
Lumea lu' Rotundu: Păcală în sutană
Trei tineri botoşăneni suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, daţi în urmărire internaţională
Serghei Stanisev, acuzat de un adversar politic că a dat mită pentru a fi preşedinte al Socialiştilor Europeni
Victor Ponta nu crede aşa ceva
PDL va avea o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului
La reprezentanţele româneşti de turism din străinătate e jale si dezastru!
oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor
Banii în plus pentru pensiile militare, găsiţi la ministerele de resort
plata se poate face din 2014
Israel: Manifestaţii împotriva viitoarelor măsuri de austeritate
Ziua Tatălui, sărbătorită oficial duminică în România
Drumul dintre Botoşani şi Suceava, cel mai prost sector de drum din România
S-a discutat in USL despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri peste 1000 euro
nu s-a ajuns la o decizie, subiectul e închis
De la Botoşani la Stuttgart, de mână cu Cosmin Andrei
PSD-iştii botoşăneni s-au supărat pe rege ca văcarul pe sat
Îţi vine rândul mintenaş, tizule!
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc fabulează
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 12.05.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog