Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10969
De la 07 Ianuarie 2003
122582908

Kelemen Hunor ii propune premierului o relaxare fiscală pentru 2014

  • 1 September 2013, 23:00
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor crede că este necesară o relaxare fiscală în zona întreprinderilor mici şi mijlocii şi a angajatorilor, acesta fiind principalul mesaj cu care formaţiunea pe care o conduce se va prezenta la discuţiile pe care premierul Victor Ponta urmeaza să le aibă cu Opoziţia pe tema bugetului pentru anul 2014.
"Eu cred că un dialog cu opoziţia este extrem de necesar, fiindcă nu este bugetul USL-ului, nu este bugetul Coaliţiei, este bugetul ţării, este bugetul naţional şi este un lucru absolut normal şi firesc să fie informată şi Opoziţia şi să ştie şi premierul care sunt propunerile noastre şi care e poziţia noastră faţă de buget.
Eu cred că o relaxare fiscală este necesară, dar o relaxare fiscală care trebuie făcută în paralel cu o strângere mai serioasă şi mult mai strictă a impozitelor fiindcă evaziunea fiscală, în continuare, cel puţin din datele pe care noi le cunoaştem, este foarte mare.
O relaxare fiscală în zona economică, în zona întreprinderilor mici şi mijlocii, în zona angajatorilor, e extrem de importantă dar, în acelaşi timp, sunt conştient că trebuie să ai grijă şi de veniturile bugetare, ca să nu ieşi din ţinta de deficit", a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Kelemen Hunor, prezent în Sălaj, la Zilele Comunei Crasna.
Preşedintele UDMR consideră că bugetul anul viitor nu este important doar pentru componenta naţională, ci şi pentru faptul că 2014 este primul an din noua perioadă bugetară aferentă fondurilor europene: "Eu cred că e foarte important să vedem cu vede coaliţia USL bugetul de anul viitor, fiindcă are două semnificaţii importante. În primul rând bugetul naţional şi, în al doilea rând, începe o nouă perioadă bugetară pentru Uniunea Europeană şi vrem să ştim ce strategie, ce propunere are Guvernul pentru următoarea perioadă de şapte ani, din fondurile Uniunii Europene.
Ar trebui să vedem, din bugetul naţional, care vor fi priorităţile, fiindcă anul 2013, din punctul nostru de vedere, a fost un an foarte prost, ca să nu spun altfel. Există foarte multe localităţi unde în 2013 nu a venit niciun leu, cu toate că există contracte semnate, lucrări începute. (...) Eu cred că această întâlnire trebuie să clarifice anumite chestiuni, mai ales în acest domeniu bugetar-economic, fiindcă o creştere economică, vrei nu vrei, trebuie să fie bazată şi pe investiţiile în infrastructură de la bugetul naţional. Şi vom avea întrebări concrete. Sper că vom avea şi răspunsuri pozitive, nu numai că nu există bani. Eu nu cred că nu există bani.
Este răspunsul cel mai simplu", a adăugat liderul UDMR. În acelaşi timp, el a arătat că doreşte să afle de la premier care sunt condiţiile acordului încheiat de statul român cu Fondul Monetar Internaţional: "Vrem să ştim ce conţine acordul cu FMI. Noi niciodată nu am spus că nu e nevoie de un acord. Chiar când am fost la guvernare am încheiat acorduri succesive cu FMI. E un semnal important şi pozitiv către lumea financiară, către investitorii mari, către firmele multinaţionale, dacă ai un acord stand by, dar nu ştim care sunt condiţiile, în acest moment.
Noi ştim în ce condiţii am încheiat acordurile anterioare. Erau condiţii foarte dure, prin care am reuşit să echilibrăm bugetul, am reuşit să reducem deficitul bugetar, cu sacrificii uriaşe din partea fiecărui cetăţean şi sunt convins că a fost o decizie corectă, cu toate că, din punct de vedere electoral, şi noi am pierdut dar aceste sacrificii nu trebuie aruncate, nu trebuie să nu fie folosite în continuare, dacă tot le-am făcut. Noi nu cunoaştem care vor fi condiţiile. Vor fi reduceri în aparatul bugetar, vor fi noi taxe, vor fi noi impozite, care sunt condiţiile?"
Pe de altă parte, liderul UDMR a menţionat că doreşte să discute cu premierul şi 'alte aspecte'' care nu ţin de buget, ţin de comunitatea maghiară, de şcoli, de anumite aspecte privind folosirea simbolurilor.
Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a anunţat vineri că va trimite la începutul săptămânii viitoare o scrisoare PDL şi UDMR pentru a-i invita la discuţii pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană, precum şi pe proiectul de buget pe 2014.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Darurile lui Dumnezeu către Adam şi Eva
ANSVSA: România poate relua exporturile de carne de porc către China
O substanţă chimică misterioasă apărută pe plajele Marii Negre bulgăreşti
Victor Ponta grăbeşte adoptarea legii referendumului
Ponta va vota împotriva proiectului Roşia Montana
Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile
Lista modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie
ce scumpiri aduce toamna în portofelele românilor
Ipocrizie şi duplicitate la liderii USL
Ioan Rotundu
Ministrul pitic s-a tâmpit
Ioan Rotundu
Botoşani: Panarama numită Summer Fest s-a încheiat
Voluntariat cultural şi la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog