Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14044
De la 07 Ianuarie 2003
113138788

Klaus Iohannis: Nu voi promulga proiectul de lege care taie din puterile ANI

  • o voi ataca la Curtea Constitutionala
  • 18 May 2015, 23:00
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va promulga un proiect legislativ aprobat deja de Parlament pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice (Legea 51/2006). Iohannis a anuntat ca va ataca proiectul la Curtea Constitutionala, dupa ce Traian Basescu il trimisese Parlamentului spre reexaminare in mandatul sau de presedinte.
Ce a declarat luni presedintele pe aceasta tema:
Legea serviciilor comunitare de utilitati publice, 51/2006. Primarul si presedintele de CJ pot fi membri in Adunarea generala a actionarilor atunci cand e vorba de o societate care se ocupa de utilitati publice.
Aceasta lege care mi-a fost trimisa si a ajuns a doua oara la presedintie nu va fi promulgata.
A fost retrimisa de predecesorul meu, acum a fost trimisa a doua oara la promulgare.
Am dubii si am facut o adresa catre CCR.
Voi solicita verificarea constitutionalitatii acestui act normativ.
Am spus ca acest domeniu trebuie mai bine reglementat: incompatibilitatile trebuie clarificate dupa o discutie publica.
Acest act normativ vrea sa rezolve o parte din aceasta problema folosind un subterfugiu: un articol dintr-o lege care nu reglemeneteaza incompatibilitati.
Voi trimite actul normativ spre analiza CCR.
Pe 6 mai, plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege prin care primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice, potrivit Agerpres. Modificarea se rasfrage si asupra activitatii Agentiei Nationale de Integritate care nu va mai avea baza sa ii acuze de incompatibilitate pe primarii si presedintii de CJ care fac parte din conducerea acestor asociatii.
Deputatii au adoptat proiectul de lege pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr.51/2006 si au respins cererea fostului presedinte Traian Basescu de reexaminare a acestui proiect, cu 227 de voturi pentru, 3 impotriva si 88 de abtineri.
Potrivit raportului Comisiei pentru industrii, prin aceasta lege, primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice.
Totodata, potrivit noii legi, primarii si presedintii consiliilor judetene isi pot delega, prin dispozitie, calitatea de reprezentant in adunarea generala a asociatiei.
In cererea de reexaminare, Traian Basescu sublinia ca potrivit legislatiei in vigoare (art.37 si 92 din Legea administratiei) se considera ca adoptarea acestui act normativ nu este oportuna, deoarece participarea primarilor si a presedintilor consiliilor judetene in organele de conducere ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara amintite nu se justifica in mod obiectiv, intrucat solutia legislativa propusa ar avea un impact negativ deoarece ar conduce la eludarea regimului incompatibilitatilor.
"Ca efect al noului text de lege, Agentia Nationala de Integritate nu ar mai putea constata incompatibilitatea primarilor sau a presedintilor consiliilor judetene care vor face parte din organele de conducere ale acestor asociatii. Se considera ca o asemenea optiune a legiuitorului diminueaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate si vine in contradictie cu recomandarile cuprinse in Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare, din anii 2013 si 2014, prin care se are in vedere consolidarea masurilor anticoruptie si de asigurare a integritatii", se arata in cererea de reexaminare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Românul la Paris
Reţeta zilei: Salată de hamsii marinate
Horoscopul zilei
Satrapii BOR pun botniţă credinţei
Ioan Rotundu
Bătuţi de soartă, trataţi cu cruzime de vicele Andrei
Ioan Rotundu
„Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii
Caricatura zilei: Exportul de lemne
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici: Salariul unui ministru este rusinos
Victor Ponta despre impozitarea bacsisului
E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari
ANM: Regim termic oscilant, in urmatoarele doua saptamani
Prima proprietate a lui Dan Voiculescu scoasa la vanzare de Fisc: apartament de 4 camere pe sos. Kiseleff
Ministrul Finantelor: Vrem sa lasam romanului posibilitatea de a-si deduce din impozitul pe venit in timpul unui an o parte din cheltuieli- 20-30%
Consultantii: Nu se poate. Impozitul pe venit e cu retinere la sursa, bulversezi tot sistemul
Guvernul Pacala si povestea impozitului pe bacsis. Plus alte snoave de guvern si de partid
Botoşani: Şedinţa CL Frumuşica dedicată intereselor lui Ţapu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă