Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1382
De la 07 Ianuarie 2003
122887031

Klaus Iohannis are pe numele sau o sesizare penală la Parchetul general pentru conflict de interese

  • 7 February 2014, 23:00
Klaus Iohannis are pe numele sau o sesizare penala la Parchetul general pentru conflict de interese, depusa de Agentia Nationala de Integritate in 2013. Pina la acest moment nu a fost comunicata nici o rezolutie a Parchetului General in legatura cu inceperea sau neinceperea urmaririi penale.
Iohannis a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca "a fost trimisa la parchet sesizarea de la ANI, am dat o declaratie la parchet, banuiesc ca tot acolo s-au solicitat alte inscrisuri. Astept o rezolutie, sunt destul de optimist".
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat in august 2013 Parchetul General pentru un presupus conflict de interese savirsit de primarul Sibiului, Klaus Iohannis. ANI sustine ca Iohannis a semnat in 2010 in calitate de primar un contract cu o companie detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, unde Iohannis era presedinte.
Iohannis, care este si prim-vicepresedinte al PNL, a declarat la acel moment ca "este o interpretare excesiva a legislatiei. Nu am fost nici macar membru in Consiliul de Administratie al firmei. Conflictul de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am vreun beneficiu din acest act, or nici nu se pune problema de asa ceva... Aceste chestiuni le-am discutat cu juristii si am constatat ca nu este nici un fel de conflict de interese".
Practic, ANI sustine ca Iohannis a semnat in decembrie 2010 un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), in conditiile in care Iohannis era presedinte al FDGR.
Agentia de Integritate sustine ca Iohannis a incalcat astfel dispozitiile articolului 75, lit. b) si f) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
Aceasta este a doua sesizare a Agentiei Nationale de Integritate referitoare la Iohannis. In aprilie 2013, ANI a sesizat Parchetul pentru o presupusa stare de incompatibilitate a lui Iohannis, care ocupa simultan functia de primar si pe cea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia ANI in 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ciobanul şi studentele
Horoscopul zilei
Dan Nicu: Cum trebuie înţelese manevrele de la Tiraspol
Mugur Isărescu, despre limitarea plăţilor în numerar
drumul spre iad este pavat cu bune intenţii
Victoria Nuland, despre interceptarea convorbirii telefonice in care face afirmaţii injurioase la adresa UE
Un profesionalism impresionant
Angela Merkel, despre afirmaţiile injurioase ale Victoriei Nuland la adresa UE:
absolut inacceptabil
Barroso are programată, pe 14 februarie, o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu
Prognoza meteo: Cum va fi vremea in weekend
Klaus Iohannis spune că nu este dispus să renunţe la primăria Sibiului
Un câştig pentru Executiv
să fim atenţi să nu dam muniţie suplimentară lui Traian Băsescu
O măgărie
Cine este Teodor Atanasiu, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al economiei
Tom şi şi Jerry de Botoşani, în viziunea deputatului Roman
Din puţul gândirii Tamarei Gâguliţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog