Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
4366
De la 07 Ianuarie 2003
74916825

Klaus Iohannis primit la Botoșani cu palincă și aplauze

  • 23 September 2014, 23:00
Ieri, în Sala mare a Casei Sindicatelor din Botoșani nu aveai unde să arunci un ac. Incinta era ticsită cu membri și simpatizanți ai Alianței Creștin-Liberale, veniți de prin toate colțurile de județ la întâlnirea cu candidatul acestei formațiuni politice la președinția României, Klaus Iohannis.
Acesta a venit la Botoșani însoțit de Ludovic Orban, Mihai Răzvan Ungureanu, Cezar Preda, Lucia Varga. La întâlnirea cu cetățenii au fost prezenți și deputații de Botoșani, dar și cei doi co-președinți ai ACL, Cătălin Flutur și Florin Țurcanu, acesta din urmă alegând un costum popular pentru întâlnirea cu delegația de la Centru.
Peste două mii de oameni au aplaudat îndelung la sosirea lui Klaus Iohannis, care a fost primit cu pâine și sare, dar și cu un pahărel de palincă. În drumul său spre sala unde urma să le vorbească oamenilor a fost întâmpinat de un stand al Stațiunii de Cercetare Popăuți și al Asociației Moldoovis, unde tronau cele mai bune și mai frumoase pieșlicele de miel din rasa Karakul.
De altfel, Ionică Nechifor directorul stațiunii de cercetare i-a și oferit candidatului ACL o căciulă foarte valoroasă, dar și o sticlă de palincă. Imnul ACL, a electrizat atmosfera, același efect avându-l și discursurile co-președinților botoșăneni dar și al lui Klaus Iohannis.

Nu sunt baron local
În stilul său caracteristic, Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, a ținut să transmită lui Ponta, de la Botoșani că nu are nicio șansă la alegeri. ,, Victor Ponta nu va ajunge preşedintele României. Pentru noi este o zi importantă să dăm un semnal pentru cei de la PSD care deja sărbătoresc victoria, că ei nu vor ajunge să conducă România.
A fost o greşeală că au guvernarea pentru că noi, liberalii, i-am ajutat şi după ce i-am ajutat ne-au aruncat pentru că au vrut să conducă singuri,, a spus Florin Ţurcanu celor prezenți. Celor aflați în sală co-preșentele ACL le-a cerut să nu se încreadă în baronii locali, el însuși fiind deranjat de această titulatură, întrucât nu se integrează în profilul acesta.
,,Nu sunt baron local, vreau să subliniez acest lucru, sunt vremelnic preşedintele CJ, dar nu sunt baron local, mă deranjează această denumire. Dar merg mai departe pentru că am un mandat de la dumneavoastră şi trebuie să merg până la capăt şi dacă îmi spuneţi că mai merit, dacă nu, mă opresc aici,, a mai spus Florin Ţurcanu.

Să ne ferească Dumnezeu de noaptea lui Ponta!
Cătălin Ponta!
Cătălin Flutur, celalalt președinte al ACL a avut un discurs extrem de motivant și argumentat. Reacția sălii arhipline a demonstrat că este în continuare un politician extrem de îndrăgit, în care oamenii continuă să aibă încredere. ,, Ne vrem România înapoi. Să ne ferească Dumnezeu de noaptea lui Ponta,, a spus Cătălin Flutur, avansând un scenariu destul de sumbru.
,,De mâine, nopţile vor fi mai lungi aşa cum ni s-au părut lungi de doi ani şi jumătate de când avem guvernarea Ponta. Să ne ferească Dumnezeu de noaptea lui Ponta. Ei, PSD-ul, organizează alegerile, fac regulile, ei numesc responsabilii în secţiile de votare şi acum forţează să treacă de partea lor şi primarii astfel încât să nu le mai stea nimic în cale şi noaptea se va aşeza peste România. Trist scenariu, dar nimic din toate acestea nu se va putea întâmpla dacă toţi cei care gândim şi simţim la fel, oameni de bună credinţă, vom merge la vot. În ţara asta nimeni nu răspunde pentru nimic, în ţara asta competența a fost dosită în sertare, în ţara asta oamenii întreprinzători nu îşi mai pot face planurile de afaceri. Oameni simpli nu îşi mai port cumpăra haine şi mâncare, nu mai pleacă în vacanţe, tinerii căsătoriţi stau cu părinţii, nu au serviciu, nu mai au speranţă, nu au nimic, în ţara asta blestemată parcă doar se pleacă….,, , a spus Cătălin Flutur.

Klaus Iohannis promite schimbarea politicii româneşti
Rând pe rând și alți politicieni au luat cuvântul, însă Klaus Iohannis a primit cele mai multe aprecieri. Acesta a cerut ajutor în urcușul său către Cotroceni, a cerut încredere și speranță.
„Eu vreau să facem altfel de politică în România. Mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru români. De asta vreau să merg la Cotroceni, să schimbăm lucrurile în mai bine. Mai puţină gălăgie şi mai multă aplicare asupra problemelor. Preşedintele nu construieşte autostrăzi, nu introduce apa şi nici canalizarea dar preşedintele este acela care trebuie să introducă în dezbaterea publică marile probleme ale României: educaţia, sănătatea, sistemul de pensii, agricultura. Toate trebuie rediscutate pentru că nu funcţionează.
Ca să ajung preşedinte, singur nu se poate. E nevoie de o echipă puternică. Eu am cea mai bună, cea mai mare şi cea mai puternică echipă. Noi toţi împreună vom câştiga în noiembrie. Vă invit să parcurgem un drum cu o singură oprire: victoria”
, a spus Klaus Iohannis. (Liana Anuței)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul căsniciei
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Sa confisti sedii de presa este un lucru ingrijorator
Un patron de presa mi-a propus sa ma faca presedinte dar sa nu plateasca taxe si impozite
CSM va sesiza Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor lui Traian Basescu
despre presupusi procurori care au actionat la comanda unui ziarist
Premierul Victor Ponta: Traian Basescu nu are legitimitatea de a mai propune un sef la SIE
Ce-au căutat procurorii DNA acasă la primarul de Săveni şi Brăeşti
Concert aniversar al Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi
Ne temem ca in 2015 statul va lua cu doua maini ce a dat cu o mana prin reducerea CAS
In Ponta cred, si el imi e lumina / Caci eu sunt vrej iar el imi e tulpina / Pontaiti-va! Pontaiti-va!
O prapastie adanca intre vorbele candidatului si faptele premierului
Plângăcioşii
Ioan Rotundu
Spaimă printre găinarii botoşăneni ai fondurilor europene
Ioan Rotundu
Botoşani: Fărădelegile poliţistului Mihai Cliveţ de la Poliţia oraş Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă