Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16413
De la 07 Ianuarie 2003
97454492
La Adăşeni,

Primarul Dresleucă şi poliţistul Hurmuz chefuiesc pe îndelete

  • Ioan Rotundu
  • 26 June 2021, 13:41
Adrian Slavnicu, cunoscut sub numele de „Jandarmul civic”, şi-a făcut din nou datoria de supervizor al autorităţilor locale din Adăşeni. Astăzi, sâmbătă, 26 iunie a.c., m-a sunat în jurul orei 11.30 să-mi relateze că de peste o oră primarul Constantin Dresleucă şi agentul şef de poliţie Marian Hurmuz, ambii au coborât din maşina de serviciu în faţa barului patronat de Nicoleta Rusu, au intrat în bar şi s-au pus pe chefuit.
La ora 12.30 am fost sunat din nou de Slavnicu să-mi spună că cei doi n-au încheiat cheful. Dacă distracţia celor doi este pe banii lor, fericită poate fi patroana Nicoleta de aşa chilipir şi înalţi clienţi. Dacă cheful îi pe pleaşcă, atunci, ori patroana are de ispăşi un păcat faţă de cei doi, ori cei doi au năravul de a mai da din când în când „bună ziua” patronilor locali să le amintească de existenţa lor.
De cheful celor doi au beneficiat şi copii unei vecine a patroanei care au primit de la primar şi poliţist dulciuri. Precaut primarul! Copii de azi sunt votanţii de mâine, aşa că a investit în ei azi pentru a le obţine votul pe viitor, că vrea să fie primar până la obştescul sfârşit.
În schimb, poliţistul,m o fi oferit dulciuri de bucuria aşteptatei pensionări, că s-a plictisit omul de viaţa chinuită de a sta degeaba. Ca pensionar, îşi va găsi el un post bine plătit la stat, să cumuleze leafa cu pensia, aşa cum fac mulţi dintre foştii săi colegi de muncă şi viaţă monotonă.
Aştept telefon de la „Jandarmul civic” să mă anunţe că s-a spart cheful, iar celor doi le urez „Să vă fie de bine şi fără sughiţuri!”

Epilog: Slavnicu a sunat şi la 112 pentru a reclama că poliţistul Hurmuz, cu maşina de serviciu, stă la băut într-un bar. La faţa locului a venit un echipaj format din 2 poliţişti rutieri care l-au informat pe Slavnicu că poliţistul Hurmuz se află în ziua sa liberă. N-au putut justifica ce-a căutat Hurmuz cu maşina de serviciu la bar.
Totul s-a rezolvat în stil româno-caragelian: Mihai Rusu., soţul patroanei, a adus de la stână câte un caş pe care rutierii l-au băgat în portbagajul maşinii lor. Hurmuz şi primarul Dresleucă au plecat fără a se sprijini unul de altul. Şi-a fost ora 14.30.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 – 27 iunie 2021
Bancul săptămânii: Dispariţie misterioasă
Traian Popa continuă războiul cu directorul DSVSA Botoşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Democraţia liberală şi lupta pentru putere
Ioan Rotundu
De ce tac cei de la DIICOT Buzău?
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Vameşul moldovean Radu Movilă are 3 dosare. Ai noştri niciunul
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor
Ioan Rotundu
Ludovic Orban, Ceauşescul democraţiei liberale postdecembriste
Ioan Rotundu
De ce li s-au muiat picioarele procurorilor de la DIICOT Buzău
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Un excelent reportaJ despre spiritualitatea botoşăneană
Liberalilor botoşăneni le-a venit mintea la cap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă