Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17653
De la 07 Ianuarie 2003
93929337
La Adăşeni. Slavnicu a primit noi ameninţări

Atitudine civică sau manifestare de fire colţoasă?

  • Ioan Rotundu
  • 27 October 2020, 15:08
Despre Dănuţ Slavnicu (foto) din Adăşeni am mai scris în Jurnalul cu referire la implicarea sa în a mediatiza public abuzurile autorităţilor locale şi mai ales în a face dezvăluiri despre activitatea contrabandiştilor cu ţigări. Suferind de mai multe boli, lipsit de orice venit financiar, Slavnicu trăieşte din munca mamei sale care lucrează cu ziua pe la diferite familii din sat.
Dacă eu am considerat implicarea lui Slavnicu în viaţa comunităţii ca o atitudine civică, nu sunt puţini cei din Adăşeni şi din instituţiile statului care îl privesc ca fiind o fire colţoasă care în loc să-şi vadă de propriile necazuri are grija altora.
Cu ceva timp în urmă Slavnicu a sunat la 112 şi a anunţat că o dubiţă încărcată cu ţigări de contrabandă se deplasa pe un anumit traseu. Peste câteva zile a primit acasă un proces verbal de contravenţie emis de Poliţia Rurală Vlăsâneşti,de care aparţine şi comuna Adăşeni, în sumă de 1.000 lei pe motiv că a făcut un anunţ fals. În loc ca poliţiştii să fi luat urma autoturismului cu ţigări de contrabandă, l-au amendat pe Slavnicu pentru a-l determina să nu-şi mai bage nasul unde nu-i fierbe oala. De altfel, anul trecut, într-o discuţie cu prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, Bogdan Alexoaie, acesta i-a sugerat să nu se mai ia de contrabandiştii cu ţigări pentru că el este prea mic şi ar face bine să-şi vadă de treburile proprii.
Astăzi, marţi, 27 octombrie, Dănuţ Slavnicu m-a sunat speriat cum că vecinul său Ilie Vieru l-a anunţat că a primit suma der 1.000 lei de la Dumitru Dresleucă, cunoscut contrabandist cu ţigări şi vărul primarului PSD Constantin Dresleucă, să-i aplice o corecţie fizică pentru a nu-i mai purta grija şi a-l urmări ce face, Dumitru Dresleucă este proaspăt consilier local PSD iar vărul său primarul îl pregăteşte pentru funcţia de viceprimar. Cum Slavnicu îi mediatizează activitatea de contrabandă, se pare că viitorul viceprimar l-a tocmit pe Vieru să-l liniştească pe Slavnicu.
Primind ameninţările, Slavnicu a sunat la 112 iar de la Poliţia Rurală Vlăsâneşti s-au deplasat la Adăşeni doi agenţie de poliţie care l-au audiat pe Slavnicu şi care au plecat fără a-l audia şi pe Vieru despre ameninţările adresate lui Slavnicu. Este posibil ca Slavnicu să primească un nou proces verbal de amendă pentru alarmă falsă. Stă în practica poliţiştilor de la Poliţia Rurală Vlăsâneşti ca să-i intimideze pe cei care reclamă abuzurile autorităţilor şi mai ales sesizează aspecte din activitatea contrabandiştilor cu ţigări.
Ilie Vieru l-a mai ameninţat cu bătaia pe Slavnicu, poliţiştii au mai venit la Adăşeni, iar vinovat a fost găsit tot Slavnicu. În Jurnalul s-a scris în 11 martie a.c. articolul „Atitudine de interlop la Adăşeni” din care citez: „Vecinul său Ilie Vieru, omul de casă al agentului şef de poliţie Marian Hurmuz, acuzat că acoperă ilegalităţile care se comit în interiorul Centrului de către angajaţii instituţiei, l-a ameninţat pe Slavnicu că-l omoară, în face bucăţi şi-l aruncă în apa Prutului. Pentru că vecinul Vieru era pregătit să treacă la fapte, Slavnicu a sunat la 112 cerând protecţie. La faţa locului, adică la locuinţa lui Slavnicu din Adăşeni, s-a prezentat o poliţistă din cadrul Poliţiei Rurale Vlăsâneşti pentru a cerceta la faţa locului cele semnalate de Slavnicu.”
Cu manifestări de atitudine civică sau de colţos, Dănuţ Slavnicu a adunat o colecţie impresionantă de amenzi ce totalizează mii de lei. Aceste amenzi nu pot fi încasate pentru că Slavnicu nu are nici un venit. Primăria Adăşeni le are în evidenţă la venituri, dar scriptic, pentru că bani n-are de unde încasa.
Ce n-a înţeles şi nu pare dispus să înţeleagă Slavnicu este faptul că prim-procurorul Bogdan Alexoaie are dreptate. El este prea mic să se ia de piept cu corupţia care a pătruns în toate instituţiile statului iar infractorii sunt cei protejaţi de poliţie şi justiţie, puţinele voci civice care protestează fiind repede înăduşite.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Regina Minciunii a fost învestită în funcţie
Ioan Rotundu
Cum s-ar putea împărţi cele 9 mandate de parlamentar
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 26.10 – 111.2020
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Dreptatea lui Ceauşescu
Dosarul zilei: Cultura botoşăneană în impas
Grota lui Coroi „sfinţit㔠de către călugării de la Schitul Vorona
Ioan Rotundu
Foamea de bani împinge BOR la acte necugetate
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă