Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20618
De la 07 Ianuarie 2003
122880685

La Botoşani, sărbătoarea Unirii confiscată de ticăloşii politici

  • 19 January 2018, 23:00
Circulă pe Internet un afiş pin care rezultă că în 24 ianuarie, adică de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, la Casa de cultură a sindicatelor va avea lor un spectacol de muzică populară intitulat „Hai la Botoşani!”. Spectacolul este organizat de liderii PSD şi se vrea a fi un mesaj al unirii românilor, la spectacol fiind aduşi cântăreţi de muzică populară din toate regiunile ţării, inclusiv din Basarabia şi Ucraina.
În loc de un mesaj al Unirii, liderii PSD Botoşani au reuşit deja să producă o dezbinare în rândul botoşănenilor sideraţi că şi cel mai important eveniment istoric care a pus bazele României moderne a fost confiscat de politicieni şi folosit pentru interesul lor meschin de a-şi face popularitate în rândul românilor cu un nivel de cultură care nu le poate permite să înţeleagă că un eveniment de seamă din istoria noastră nu poate fi confiscat de politicienii unui partid.
Prin a-l intitula „Hai la Botoşani!”, politicienii PSD au sechestrat şi cel mai mediatizat şlagăr de muzică populară lansat de curând de patru tinere botoşănence, şlagăr care a strâns repede pe Internet peste 1,2 milioane de accesări. Cred aceşti nevolnici ai clasei politice botoşănene că dacă au pus stăpânire pe acest titlu de şlagăr înseamnă că se vor bucura de o creştere a popularităţii.
Aiurea, au dat dovadă de lipsă de respect pentru cultura şi valorile autohtone botoşănene, au demonstrat încă odată, deşi nu mai era nevoie, că nu sunt capabili să înţeleagă şi să respecte momentele cruciale ale istoriei noastre, că în atingerea scopului lor politic nu se sfiiesc să umilească trecutul nostru şi să pună în pericol credibilitatea unor evenimente istorice care ne-au dat identitate naţională în faţa lumii civilizate.
Să facem cunoştinţă cu aceşti ticăloşi politici care ne umilesc istoria, trecându-i în revistă în ordinea în car stau înscrişi pe afiş ca fiind sponsorii evenimentului fără a ne informa şi în ce constă sponsorizarea fiecăruia:
1. Doina Federovici, senator şi preşedintele PSD Botoşani, fostă preparatoare de cafea la Cabinetul deputatei Viorica Afrăsânei, cunoscută nevastă de şofer, proprietară de vilă construită în condiţii neelucidate de către omul de afaceri Bârsan la aranjamentul fostului infractor deputat liberal Verginel Gireadă. Anul trecut, la sărbătoarea Unirii de la Dorohoi, neavând un mesaj adecvat evenimentului din lipsă de cultură şi resurse intelectuale, Federovici a afirmat că se va deschide punctul vamal de la Racovăţ cu Ucraina. Nu s-a deschis nici astăzi, iar când primarul de Pomârla. Dumitru Chelaru, i-a amintit de promisiune. L-au dat afară din PSD.
2. Costică Macaleţi: politicianul care a fost pe rând prefect, deputat şi acum preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, perceput de botoşăneni ca omul care nu şi-a legat numele de nicio realizare publică şi de interes judeţean. Singurul său merit, dacă poate fi numit merit, este că l-a promovat deputat pe interlopul Răzvan Rotaru, despre care se spune că ar fi fiul său din afara căsătoriei. Şi-a câştigat reputaţia de „politicianul mut”, fiind extrem de scump la vorbă
3. Dorin Birta: dorohoianul considerat în urbea sa natală ca simbol al lumii mafiote. A intrat în politica PSD-ului slujindu-l pe fostul deputat şi preşedinte PSD Andrei Dolineaschi, acum trimis în judecată pentru tragic de influenţă. A fost impus vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani de către organizaţia PSD Dorohoi reprezentată de primarul Dorin Alexandrescu, primarul care în timp ce oraşul se afla sub ape şi unii mureau înecaţi, el dormea dus, fiind obosit de la o nuntă.
4. Liviu Toma: un produs al politicii postdecembriste din generaţia ciocoilor noi. S-a distins prin crasă incompetenţă când as fost numit de PSD director la societatea Urban Serv în perioada primarului Ovidiu Portariuc, când a lăsat oraşul Botoşani înzăpezit pentru că n-a avut priceperea organizatorică să dirijeze operaţiunea de deszăpezire. De când este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani nu s-a remarcat cu nicio acţiune de Doamne ajută!
5. Dan Şlincu: dorohoian cunoscut acasă la el ca fost distribuitor de sucuri. L-a promovat fostul preşedinte al CJ Florin Ţurcanu director la Protecţia Copilului, la acea dată fiind membru PNL. S-a înhăitat cu nevasta şoferului căreia i-a negociat un premiu naţional cum că este mamă grijulie, după care a trecut la PSD. Intermedierea premiului pentru nevasta şoferului i-a adus funcţia de prefect. Stă pe scaun şi lunar îşi ia leafa ca slujbaş al PSD-ului.
6. Daniela Lozneanu: şi ea şi-a început cariera prin a prepara cafeaua la şefi, este nevastă de şofer, deci are mari perspective s-o ajungă din urmă pe Doina Federovici. Lozneanu a demonstrat abilitate în a-şi fructifica zestrea feminină şi a trecut prin funcţii micuţe ca, apoi, să ajungă şefă la ITM iar acum subprefect, privind cu apetit de mărire la scaunul de prefect. Aflată sub protecţia lui Costică Macaleţi, are toate şansele de promovare că… se mişcă natural.
6. Lucian Trufin: senator PSD pentru că are origine sănătoasă, adică conformă cu cerinţele PSD. A fost tractorist, cântăreţ de acordeon la cumetrii, administrator pe la Căminul de asistaţi sociali din Adăşeni, primar de Vlăsâneşti şi acum mândru senator şi admirator al ministrului Daea, cel deştept ca oaia, pe care-l venerează şi gratulează imitându-l în demagogia minciunii.
7. Marius Budăi: deputat PSD, fost şofer la Protecţia Copilului. Pentru serviciu credincios PSD-ului a fost pus director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani iar acum este deputat. Art fi meritat senator, dar Trufin s-a dovedit a fi mai abil, avantajat de deprinderile sale de acordeonist la cumetrii când a învăţat cum să scoată bacşişul de la invitaţi.
8. Costel Lupaşcu: fost brancardier la Spitalul de Recuperare Botoşani, pentru credinţă şi bărbăţie faţă de PSD a fost răsplătit cu medalia „Director la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani”. S-a distins în această funcţie prin aceeaşi credinţă şi bărbăţie faţă de partid, aşa că a fost promovat la rang de deputat.
9. Tamara Ciofu: singurul intelectual de soi rătăcit prin PSD Botoşani, ea fiind medic pediatru apreciat ca bun profesionist. S-a stricat profesional din momentul în care PSD a pus-o directo la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. De atunci a prins gust de politică. Se simte concurată în abilităţi de Daniela Lozneanu. Vârsta, ce să-i faci!
10. Mihaela Huncă: Femeia asta, că-mi este greu s-o numesc cadru didactic ştiindu-i trecutul, şi-a dorit toată viaţa să ajungă şefă la IŞJ. Pentru a-şi atinge scopul a făcut tot ce poate face o femeie lipsită de scrupule şi dezbrăcată de haina ruşinii şi a bunului simţ. Abia când s-a pricopsit cu câteva plângeri penale, cei din PSD şi-au dat seama că Huncă merită mai mult decât şefia IŞJ, aşa că au făcut-o deputată.
11. Răzvan Rotaru: cunoscut reprezentant al lumii interlope botoşănene, omul are noroc cu carul. Interlopul Cătălin Stavără, amantul Ralucăi Stâncescu, cea care a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi acum cu statut de inculpată alături de amant, şi-a pierdut busola asupra viitorului. Răzvan a fost mai orientat. S-a băgat în PSD, invitat de tătucul Costică Macaleţi. Că bâta, cu pumnul, cu gura Rotaru şi-a făcut drum spre ierarhia partidului şi a ajuns comisar şef la Garda de Mediu. Înconjurat de vreo 20 de mardeiaşi asemenea lui, în campania alegerilor prezidenţiale din 2014 a bătut judeţul în lung şi-n lat şi i-a ciomăgit pe toţi cei care nu voiau să-l voteze pe Victor Ponta preşedinte. Această strădanie a sa l-a propulsat deputat. Să fie primit!
12. Angel Gheorghiu: fost viceprimar la Bucecea, omul este curat la cazierul social şi profesional, ceea ce ridică mari semne de întrebare la ce caută în PSD. Ce l-o fi recomandat de vreme ce nu a fost implicat în acte de corupţie, n-are dosare penale, nu s-a dovedit incompatibil cu funcţiile deţinute? Numele său nu spune nimic botoşănenilor pentru că nu este o persoană cunoscută. L-au pus cei din PSD pe afiş pentru că dă bine funcţia de „secretar de stat”.
Îmi poate spune şi mie cineva ce legătură este între aceşti „sponsori” PSD şi importanţa zilei de 24 ianuarie 1859 când a avut loc unirea oficială a Principatelor Române? Îmi poate spune şi mie cineva care dintre aceştia ar putea urca pe scenă şi vorbi despre semnificaţia zilei de 24 ianuarie 1859?
Aducerea la spectacol, pe bani bineînţeles, dar nu ai lor, a unor cântăreţi din toate regiunile ţării ca să mimeze actul Unirii nu poate pune acoperi mârşăvia politică pusă la cale. Figurează pe afiş numele rapsodului popular Bogdan Toma ca fiind din Ţinutul Pădurenilor.
Jur cu mâna pe inimă că niciunul dintre cei 12 n-are habar unde se află Ţinutul Pădurenilor, ce istoric are această micuţă populaţie din Carpaţii Occidentali şi mai ales ce ştiu ei despre preotul lor paroh şi nevasta acestuia care este botoşăneancă. Am fost în Pădureni, am stat de vorbă cu oamenii de acolo şi am scris despre această comunitate în volumul meu ide reportaje intitulat „Lumea lu’ Rotundu”.
Sincer să fiu, nu m-am aşteptat ca tocmai la Botoşani, leagănul culturii şi civilizaţiei moderne a României, judeţul care a dat ţării primele patru personalităţi ale istoriei moderne, ticăloşia politicienilor să meargă atât de departe şi să confişte în interes de partid un eveniment istoric naţional de importanţă crucială în întâmpinarea marii Uniri de la 1 decembrie 1918.
Acest act mârşav a fost posibil pentru că societatea botoşăneană nu mai are oameni de cultură care să apere tezaurul nostru spiritual .şi material de pângărirea unor astfel de ticăloşi care au ocupat demnităţi publice prin fraudă morală.. S-au înregimentat toţi în PSD!
Astăzi omagiem naşterea poetului Mihai Eminescu, cel care prin publicistica sa a fost un aspru critic al clasei politice din vremurile sale. Nimic din ce-a scris atunci poetul nu şi-a pierdut valoarea intrisecă a conţinutului. Politicienii de astăzi sunt tot atât de ticăloşi ca şi cei de atunci. Poate mai ticăloşi, ai noştri neavând pic de ruşine şi respect pentru valorile sociale şi naţionale.

Ioan Rotundu 15.01.2018


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


D. Trump, scandalul declaratiilor rasiste.
Ambasadoarea americana la ONU isi exprima regretul
Pățania unei românce care a dat în judecată magazinul unde a suferit un accident din cauza unei pungi
CCR: Probele obtinute in mod nelegal si declarate nule in procesul penal trebuie inlaturate din dosare
Attila Korodi: UDMR nu vrea in Guvern
Presa din Iasi: Fiul cel mic al lui Tudorel Toader, acuzat de colegi
ca ar fi favorizat de profesori. Ascensiune fulminanta la Facultatea de Drept din Iasi - de pe locul 351 la admitere, in topul studentilor
Un profesor de religie din Copsa Mica, preot,
este acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor. Profesorul a demisionat din invatamant
Programatorii cu studii medii, scutiti de impozit de la 1 februarie
Bancul zilei: Onomastica geloziei
Horoscopul zilei de 20.01.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din ]9.01.2018
Umiliţi de unguri ]n propria noastră Casă
Aseară, după emisiunea Acces direct, poliţistului Gorgan i-a sunat ceasul
Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne
Lăcomia preotului Marius Păduraru de la Parohia Lişna
Cred că preşedintele Iohannis a luat o decizie corectă
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea t
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea 2
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog