Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10813
De la 07 Ianuarie 2003
111319460

La Chisinau s-a ales Preşedintele celui de-al doilea stat romanesc

  • 16 March 2012, 23:00
Pe fondul unor masuri de securitate maximă în Chişinău a avut loc şedinţa specială de alegere a preşedintelui celui de-al doilea stat romanesc, transmite Romanian Global News. .
Mai mulţi poliţişti au stat de gardă pe străzi, prin intersecţii, dar mai ales la Palatul Republicii, unde a fost prezentă Unitatea speciala „Scut”. .
Lângă gardul de protecţie de la Palatul Republicii s-au aflat şi zeci de combatanţi de la războiul de pe Nistru, care au fost prezenţi pentru a ajuta poliţiştii să protejeze clădirea de eventualii protestatarii comunişti care ar incerca sa provoace dezordine. .
Deputatul socialist Igor Dodon a anunțat la ora 9 că grupul pe care-l reprezintă va vota pentru Nicolae Timofti ceea ce s-a si intamplat. Astfel Nicolae Timofti a fost ales de toti cei 62 de deputati care au votat. Candidatul AIE la președinție, Nicolae Timofti, și-a prezentat inainte de vot programul în fața deputaților. .
Prima frază din discursul său a fost: „Nu mă pricep atât de bine la politică, n-am făcut niciodată politică și nici n-o să fac vreodată”. Timofti a declarat că cea mai mare provocare, la acest moment, este consolidarea societății, care este prea divizată pe criterii politice, etnice etc. „Cred că această idee trebuie să fie UE. Ca președinte, voi conlucra activ cu Guvernul și cu alte instituții ale statului pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv”, a declarat Timofti. .
Referindu-se la Constituția RM, el a declarat că reforma din 2000 trebuie dusă la capăt. „Actuala Constituție a pus temelia societății și în baza ei RM s-a dezvoltat, dar reforma din 2000 așa și n-a fost dusă până la capăt, iar astăzi ne confruntăm cu grave probleme și contradicții în constituție. Aceste lacune trebuie eliminate”, a spus Timofti. .
Candidatul a vorbit și despre regiunea transnistreană, care „a rămas ca o rană deschisă pe trupul RM”, potrivit lui Timofti. „RM rămâne un stat divizat teritorial, care nu-și poate gestiona teritoriul. Constat cu durere aceste lucruri. Problema transnistreană trebuie să fie soluționată exclusiv pe cale pașnică”, a adăugat candidatul la șefia statului. .
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


IŞJ: Bani pentru material didactic pentru profesori
Sănătos sau nu, pacientul va fi externat forţat
Mişcarea pentru Botoşani - o alianţă care crede în viitor
PSD-iştii au mai schimbat un viceprimar PDL
Trei primari PDL din judeţ au rămas fără sprijin politic
Deficitul comercial al UE a crescut în ianuarie, ajungând la 23,8 miliarde de euro
Nu există o motivaţie reala pentru creşterea preţurilor la alimente
S-au încheiat înscrierile în clasa pregătitoare
Instanţele din ţară anunţă că nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a Cd.Pr.C
Legea picnicului a fost promulgată de preşedinte
Pachetul de servicii medicale de baza, în revizuire la MS
Horoscop
Bamcul zilei : Aplauze la teatru
Caricatura zilei
Botoşani: Protest la Psihiatrie pentru tăieri drastice la salarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă