Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11451
De la 07 Ianuarie 2003
122871518

La Complexul Lebăda, Fediuc este pus pe fapte mari

  • 30 July 2010, 23:00
După ce-a lucrat o perioadă, ca asociat, cu patronul de la Popasul turistic Cucorăni, Aurel Fediuc şi-a pus pe picioare propria afacere. A cumpărat de la Federalcoop Botoşani Complexul comercial de la Lebăda şi s-a pus pe treabă. Sala restaurantului a renovat-o, a amenajat şi o terasă acoperită, să fie clienţii feriţi de ploaie, a pus de s-a refăcut bazinul de înot, singurul ştrand existent la ora actuală în tot judeţul Botoşani.
Dar realizarea cea mai mare de până acum pare a fi abatorul şi laboratorul de carmangerie, care-i asigură tot timpul produse proaspete. Fediuc crede că are cei mai gustoşi mici, iar rotofeii ajunşi în farfuriile clienţilor îi susţin din plin afirmaţia. Micii sunt preparaţi după o reţetă veche, de dinainte de 1989, respectându-se proporţiile de carne vită, oaie sau porc. Sunt zemoşi, după frigere pe grătar, lucru rar întâlnit chiar şi pe la case mai mari, restaurante cu pretenţii. Nici cârnăciorii nu sunt de lepădat, şi ei bine condimentaţi.
Însă marea lovitură pe care patronul Aurel Fediuc vrea s-o dea, abia de acum înainte se anunţă a fi. După modelul de la Popasul Cucorăni, Fediuc s-a dus pe valea Jijiei, dincolo de Răuseni, de-a găsit stuf, l-a adus, a căutat specialişti în a-l lucra şi s-a pus pe amenajat o terasă rustică. El speră ca sâmbătă, la sfârşitul acestei săptămâni, treaba să fie gata şi gospodăreşte făcută, putând inaugura noua sa investiţie.
Pe săptămâna viitoare se pregăteşte să umple şi ştrandul cu apă. Este cald, iar persoanele dornice de-o baie nu vor lipsi. Fiind situat mult mai aproape de oraş, patronul complexului de alimentaţie publică crede că nu va duce lipsă de clienţi. Baftă în afaceri şi pe mai departe! (Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, sâmbătă şi duminică
Ţâbuleac i-a tras în piept pe contrabandiştii cu alcool
Bancul zilei: Păcatul aducător de câştig
De ce vor să-l ducă pe Dumnezeu la şcoală?
Elogiul nebuniei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog