Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13303
De la 07 Ianuarie 2003
122898952

La DSP, doi directori adjuncţi şi-au pierdut funcţiile

  • 28 May 2010, 23:00
Direcţia de Sănătate Publică va avea mai puţini directori. La Botoşani, ca de altfel şi în restul judeţelor, două posturi de directori sunt tăiate din schemă, cel de director medical şi cel de director pentru inspecţia sanitară, posturi care dispar .
„Conducerea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti este asigurată de un comitet director, compus din directorul coordonator şi directorii adjuncţi”, se arată în ordinul supus în aceste zile dezbaterii publice.
Cei doi directori adjuncţi ale căror posturi nu au sunt desfiinţate sunt cel de director economic şi cel de director pentru sănătatea publică. Aşadar, după ce a anunţat cu două săptămâni în urmă că va reorganiza structura direcţiilor de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii a trecut la fapte.
A pus ieri în dezbatere publică Ordinul pentru aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a direcţiilor de sănătate publică judeţene. La Botoşani, posturile care rezistă sunt cele ocupate în prezent de Lila Lungulescu (director adjunct economic) şi Doina Botez (director adjunct pentru sănătatea publică). În schimb, noul ordin desfiinţează posturile de directori adjuncţi ocupate de Gheorghe Apetroaie şi Stela Creţu.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recunosc că intenţionează să pună în aplicare cât mai curând acest ordin. În plan au şi reducerea unor posturi din cadrul DSP. Ceea ce a întârziat această decizie este faptul că reprezentanţii ministerului se împiedică în prevederea cu plăţile compensatorii pentru disponibilizaţi, salariile compensatorii fiind prevăzute în contractele colective de muncă.
“După analiza contractelor colective de muncă, în urma cărora acum dacă s-ar efectua reduceri de personal ar trebui plătite până la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unităţi”, anunţa ieri Ministerul Sănătăţii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Logică inginerească
Horoscop
Reţete culinare Jurnalul: Mititei după reţeta de acasă
Ceramică piratată de chinezi
„Hai să curăţim Botoşaniul !”
O formulă de guvernare cu PNL si cu premier PSD este buna
Guvernul Emil Boc va fi schimbat după ce îşi asumă responsabilitatea pe măsurile anti-criză
din septembrie sunt aşteptate măriri de impozite
Povestea unei biserici cu caracter unicat în ţară
Contrabandiştii cu ţigări sunt mai bine organizaţi ca autorităţile statului
Educaţie rutieră - educaţie pentru viaţă”
Doi „Costic㔠pentru alegerile privind şefia Organizaţiei Municipale PSD
Instituţii ale statului acuzate că se bagă în treaba Primăriei Răchiţi
Examenele ratate vor putea fi reprogramate
A fost dijmuită şi renta viageră a ţăranilor
Condiţii mai aspre pentru prima pe cap de animal
Condiţii mai aspre pentru prima pe cap de animal
Eva Iova: Nu cerceta aceste legi…
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog