Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36859
De la 07 Ianuarie 2003
89187605
La Dobârceni,

Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală

  • Ioan Rotundu
  • 22 March 2020, 22:25
În ediţia anterioară am publicat articolul intitulat „În noaptea de duminică spre luni, Stafia AUR a tulburat liniştea primăriilor înşirate pe valea Sitnei” însoţit şi de un filmuleţ din care se putea vedea cum la adăpostul nopţii un tânăr lipea un afiş la afişierul din faţa Primăriei Călăraşi, acţiune surprinsă de către camerele de luat vederi care, bine reglate, au surprins totul cu o claritate de excepţie..
Am mai arătat că respectivul tânăr se numeşte Petru Chiteală şi că ar fi şeful filialei AUR la Botoşani, un partid care se pretinde a fi al diasporei şi care la nivel naţional este condus de un anume George Simion. Cum lipitorul de afişe pe timp nocturn este funcţionar public la Primăria Dobârceni, iar legea interzice funcţionarilor publici să deţină funcţii în partidele politice şi să desfăşoare activităţi publice în numele acestora, am încercat să-l contactez pe primarul Radu Livinschi (foto) pentru a afla dacă nu cumva Chiteală a renunţat la funcţia din primărie pentru cea politică.
N-am reuşit să-l contactez pe primar decât abia sâmbătă, când m-am deplasat la Dobârceni şi l-am căutat acasă. Aşa am aflat că pe tinerel îl cheamă de fapt Bogdan – George Chiteală şi este responsabil cu achiziţiile publice. Primarul citise articolul din Jurnalul şi l-a chemat la ordin pe amatorul de funcţii politice. L-a pus în situaţia de a alege să rămână în continuare pe postul deţinut, dar să renunţe la funcţia politică de la AUR, sau să-şi dea demisia. Chiteală a ales să renunţe la funcţia politică.
Experienţa nu tocmai plăcută prin care a trecut Bogdan Chiteală nu este un caz singular la nivel de judeţ. Sunt mai mulţi tineri care se cred potriviţi de a candida şi a fi aleşi în funcţii de consilier local, primar sau consilier judeţean, numai că ei nu cunosc ce traseu trebuie să urmeze pentru a obţine un astfel de succes.
Bogdan Chiteală voia să fie ales consilier judeţean din partea AUR şi, a crezut el, că dacă va lipi prin comune afişe cu sloganul „Schimbaţi primarul!” va deveni un erou al politici botoşănene şi popularitatea îl va propulsa consilier judeţean. Un vis de tânăr care a eşuat în viaţa de familie şi acum avea să-şi piardă şi serviciul, unul de bugetar bine plătit.
Bogdan Chiteală locuieşte în Truşeşti, comună vecină cu Dobârcenii. A fost căsători cu o ucraineancă dar căsătoria n-a mers. Copilul care s-a născut a fost luat de mamă în Ucraina. Acum este liber şi fără căpătâi iar intrarea în Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) i s-a părut că este drumul spre un viitor politic strălucit. S-a dezumflat imediat ce primarul Radu Livinschi i-a explicat că a fi ales consilier judeţean nu este un lucru uşor şi necesită multă muncă politică de partid, dar la un partid care este în atenţia electoratului şi nu la unul de conjunctură aşa cum este AUR.
Am insistat asupra cazului Chiteală pentru ca şi ceilalţi tineri care vor să intre în politică să evite de a trece printr-o astfel de experienţă neferită prin care a trecut Bogdan. Fără îndoială că viitorul este al tinerilor şi trebuie ca actuala clasă politică să fie primenită cu o infuzie de tineret, dar nu toţi tinerii fără căpătâi găsesc la partidele serioase uşa deschisă. O pot găsi la partidele fondate de nişte şmecheri care urmăresc un scop personal şi care, după ce trec alegerile, dispar din viaţa politică.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă