Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11339
De la 07 Ianuarie 2003
87712728

La Drăguşeni, liberalii stau la cheremul primarului interlop Nechita

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2020, 16:01
Neculai Chiaburu a fost până de curând preşedintele PNL Drăguşeni. Pentru că ani la rând de când deţinea funcţia Chiaburu nu s-a bucurat de niciun fel de sprijin din partea conducerii PNL Botoşani, în ajunul acestor alegeri el a decis să se retragă din politică. Insistenţele, prea târzii, ale preşedintelui PNL Costel Şoptică nu l-au convins dă renunţe la decizia sa.
Chiaburu a invocat faptul că în lupta sa cu baronul local PSD, respectiv primarul Eugen Nechita, perceput în zonă ca un fel de şef al unei grupări interlope, nu a primit niciun fel de ajutor din partea conducerii partidului de la judeţ şi că a fost abandonat la cheremul primarului care şi-a bătut joc de el cum i-a poftit inima.
În acest context, PNL Botoşani risca să rămână la Drăguşeni fără candidat la funcţia de primar şi listă de consilieri locali. Cine credeţi că le-a dat o mână de ajutor? Chiar primarul interlop Eugen Nechita care le-a pus pe tavă drept candidat pe şoferul de pe buldozerul primăriei Constantin Niculăesă. Acest Niculăesă a făcut echipă cu Chiaburu şi în urma alegerilor din vara anului 2016 a ieşit consilier liberal. Chiar de la prima şedinţă de consiliu Niculăesă s-a situat de partea primarului Nechita
Corect ar fi fost ca de la PNL Botoşani să fie luată decizia de retragere a sprijinului politic şi înlocuit cu următorul de pe listă dar preşedintele Costel Şoptică n-a considerat oportună o astfel de decizie din motive numai de el ştiute.
Aşa s-a ajuns ca PNL Botoşani să aibă candidat la funcţia de primar al comunei Drăguşeni omul oferit de primarul PSD Eugen Nechita care continuă să facă legea în comună după cum îi sunt interesele.
De precizat că primarul Nechita este un apropiat al primarului PSD de Săveni, baronul Relu Târzioru, şi el perceput în zonă ca un fel de boss peste o grupare interlopă care a pus stăpânire pe întreaga zonă a Săveniu8lor.
Despre primarul interlop de Drăguşeni, Eugen Nechita, se ştie că a fost implicat într-o afacere silvică în urma căreia Universitatea Harward din SUA a fost păgubită cu o sumă importantă de bani, Nechita fiind cercetat penal de către procurorii DNA Oradea care au instrumentat acest dosar.
Nechita a mai tras o ţeapă de peste 100 mii euro unui alt om de afaceri botoşănean. A fost obligat de către instanţa de judecată să restituie banii şi chiar i s-a pus sechestru pe vilişoara ce-o are în satul Podriga. Cum, necum, precum Hopa Mitică, primarul a ieşit din încurcătură făcând o înţelegere cu executorul judecătoresc să plătească suma în rate lunare într-un termen de 32 de ani .
Recent, primarul a mai primit o executare silită pe leafa de la Primărie. Acum vreo doi ani, aflat pe raza judeţului Brăila, a comis un accident auto. Instanţa de judecată l-a găsit bun de plată pentru suma de 16 mii lei, aşa că i s-a înfiinţat poprire pe leafa de primar.
Cu toate aceste încurcături financiar-penale, primarul n-a sărăcit. În satul Mănăstirea Doamnei, comuna Curteşti, s-a ridicat o mândreţe de vilă despre care vecinii spun că este a primarului din comuna Drăguşeni. Şi această construcţie are o poveste care merită sa fi cunoscută, motiv să revin cu detalii.
Cert este că Eugen Nechita va fi reales primar şi va putea continua să facă legea în comuna Drăguşeni după cum îi vor fi nevoile.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 7 - 13.09.2030
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Tratament psihiatric ratat
Liberalii continuă cu succes demolarea începută de PSD
Ioan Rotundu
Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa
Ioan Rotundu
Tată, din pădure, lemnele când se fură?
Fiule, noaptea, că ai protecţie destulă!
Ioan Rotundu
APM Botoşani a percutat, preşedintele BEC Suliţa nu
Ioan Rotundu
COMUNICAT PNŢCD Botoşani
Preşedinte la BECC Suliţa sau avocatul primarului Costinel Ciubotariu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă