Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4053
De la 07 Ianuarie 2003
89194139
La Flămânzi

Fostul primar Pitorac a depus plângere penală împotriva actualului Dan Oloeru

  • Ioan Roundu
  • 12 September 2019, 22:29
Fostul primar al oraşului Flămânzi, Constantin Pitorac, a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani o plângere penală împotriva actualului primar liberal Dan Oloeru (foto). Pitorac susţine că mai bine de un an de zile umblă pe la uşile Primăriei pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare pentru pensiunea turistică ce a amenaja-o la locuinţa personală dar primarul Dan Oloeru refuză nejustificat eliberarea acestui document şi a altora solicitate.
În plângerea penală formulată Dan Oloeru este acuzat de:
„1. Neeliberarea autorizaţiei de construire pentru proiectul ”Amplasarea unui stâlp de comunicaţii” al societăţii in anul 2016.
2. Ne liberarea autorizaţiei de construire pentru proiectul “Recompartimentare schimbare de destinaţie în spaţiu de locuit cazare” al societăţii în anul 2019.
3. Nedeschiderea drumului public ocupat abuziv de familia Atanasoaiei potrivit anexei nr.27 la HG nr.971/2002, pct.97 (fila 6) în suprafaţă de 1032 mp situat in parcela 581 – Cordun, oraş Flămânzi, strada Tarna.
4.Deschiderea unui drum privat din strada Înv. Gheorghe Guraliuc până la iazul primarului) cu finanţare publică.”

Constantin Pitorac arată în conţinutul plângerii că neeliberarea documentelor respective nu i-a permis să desfăşoare activitate productivă, ceea ce i-a adus importante pierderi financiare şi materiale, urmând ca în cadrul cercetării penale să precizeze şi suma cu care se constituie parte civilă.
De precizat că împotriva primarului Oloeru, fostul primar Pitorac a depus o plângere penală şi la DNA Suceava prin care Oloeru era acuzat că la lucrările de modernizare a unor străzi a recepţionat de la constructor şi decontat şi lucrări care n-au fost executate sau executate subdimensionat. Deşi au trecut mai bine de 4 ani de la depunerea plângerii, Pitorac n-a primit de la DNA Suceava nici un răspuns , cu toate că în acea plângere existau consemnate probe evidente de vinovăţie constând în înscrisuri şi filmări la faţa locului.
Deşi liberal, primarul Dan Oloeru se află sub protecţia celor de la PSD cu care colaborează reciproc avantajos. Cum DNA Suceava se află şi ea sub controlul celor de la PSD Botoşani (cel puţin aşa susţin surse din interiorul partidului), se pare că protecţia lor l-a apărat şi pe Dan Oloeru.
Aceleaşi voci din PSD susţin că şi procurorii parchetelor din Botoşani sunt sub controlul lor politic, inclusiv Valeriu Chihaia prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cel căruia Pitorac i-a trimis plângerea penală, ceea ce mă face să cred că şi de această dată Pitorac se luptă cu morile de vânt. Aş vrea ca realitatea să mă contrazică, dar nu cred!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 9 – 15.09.2019.98.2019
Bancul săptămânii: Traian Băsescu şi Coca-Cola
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Lumea lu Rotundu : Turcanenii
Românii primesc bonus de la PSD 10 ani închisoare dacă rostesc adevărul
Ioan Roundu
Costele, dacă tăceai, filozof rămâneai!
Ioan Roundu
Anunț cu privire la reluarea curselor de transport în comun in satul Cătămarești-Deal
Liberalii, dacă vor la guvernare, s-o facă fără Orban
Ioan Rotundu
Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru
Ioan Rotundu
Cum beţivanul drumar Todică l-a dărâmat pe şeful Poliţiei Săveni
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situația s-ar putea repeta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă