Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18028
De la 07 Ianuarie 2003
95332559

La Flămânzi, de Moş Nicolae, s-a votat roşu, dar cu pete …portocalii!!!

  • 7 December 2009, 23:00
Prezenţă relativ bună la vot în zona Flămânzi unde mulţi dintre localnici au înţeles că exprimarea opţiunii electorale reprezintă atât un drept cât şi o datorie de conştiinţă, obligatorie pentru definirea viitorului ţării.
Într-un judeţ în care, conform datelor oficiale furnizate luni la ora 12:00, botoşănenii figurau (cu 61,98%) în fruntea susţinătorilor Alianţei PSD+PC – urmaţi de locuitorii judeţelor Vaslui (60%), Vrancea (55,5%), Galaţi (52,1), Iaşi (51,8%) şi Neamţ (51,6%) – locuitorii din Flămânzi şi-au demonstrat susţinerea pentru Mircea Geoană cu mai puţin elan decât în urmă cu două săptămâni.
Dacă la primul tur al prezidenţialelor candidatul social-democraţilor îl conducea pe actualul preşedinte cu circa 400 de voturi, duminică, diferenţa s-a micşorat vizibil, numărul celor care au votat cu reprezentantul democrat-liberarilor fiind cu 25% mai mare. Din compararea rezultatelor actuale cu cele din 22 noiembrie rezultă o vizibilă schimbare de optică a alegătorilor din Flămânzi, concretizată în apariţia mai multor pete portocalii, câteva chiar neaşteptate, pe harta celui de-al treilea oraş al judeţului.
Astfel, dacă la secţiile de votare 127 (Cordun), 128 (Flămânzi blocuri), 129 (Poiana), 132 şi 133 (Bosânceni), 134 (Chiţoveni) şi 136 (UAMS), pe primul loc al opţiunilor alegătorilor s-a situat Mircea Geoană, la secţiile de votare 126 (Flămânzi 2) şi 130 (Nicolae Bălcescu 1), diferenţele au fost de doar câteva voturi în defavoarea candidatului PDL.
În schimb, la secţiile de votare 125 (Flămânzi 1), 131 (Nicolae Bălcescu 2) şi 135 (Prisacani), majoritatea electoratului l-a preferat clar, pe Traian Băsescu!!! Pe ansamblu, în oraşul Flămânzi, Traian Băsescu a adunat cu 297 voturi mai puţin decât Mircea Geoană, diferenţă destul de mică pentru un oraş cu 12.000 de locuitori.
Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine şi, cu ajutorul susţinătorilor din alte judeţe, dar şi din municipiul Iaşi şi din judeţul Suceava, Traian Băsescu a ieşit – meritat, dar cât de greu – preşedinte, înfigând sigla portocalie cu iniţialele PDL (şi) pe harta atât de roşie a Moldovei.
„Nu m-am îndoit nici o secundă că Traian Băsescu nu va fi ales preşedinte”, ne-a spus Constantin Pitorac, primarul oraşului Flămânzi care, în calitatea sa de prim edil al localităţii, priveşte din nou, cu optimism, spre viitor. Cu siguranţă că, după realegerea lui Traian Băsescu, (re)materializarea „axei portocalii” – legătura ascendentă a flămânzenilor cu primarul de Botoşani Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, deputaţii PDL Cătălin Obuf Buhăianu şi Neculai Rebenciuc şi preşedintele Traian Băsescu – va funcţiona mai eficient, pentru materializarea celor 17 proiecte cu susţinere financiară guvernamentală şi europeană prin care actualul edil încearcă să modifice radical faţa oraşului.
La rândul său, viceprimarul şi consilierul PDL Dan Oloeriu ne-a transmis bucuria sa faţă de rezultatul alegerilor prezidenţiale: „Formidabil acest Traian Băsescu! Cred că este primul om care a bătut presa. O presă ostilă, agresivă, zdrobitoare, în proporţie de 90% şi care iată, nu l-a putut învinge”. Cum nu a reuşit nici „monstruoasa coaliţie” formată din PSD, PC, PNL, UDMR, PRM şi PNG în pofida epuizantului război psihologic declanşat şi a formidabilei susţineri mediatice de care a beneficiat.
Dar gata! Războiul s-a terminat! Aşa că: pe cai, oştenii mei! Cum adică n-aveţi cai? Atunci, pe curând! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Două surori cu o poveste de viaţă incredibilă
147.600 de români au votat în afara frontierelor
votul lor a hotărât Preşedintele României
Rezultatele din Chicago si Detroit: 80.85% pro-Basescu
Drumeţie la munte pentru românii din Elveţia
Colindul românesc a împodobit sufletele românilor ortodocşi din Ungaria
Porc în stil Italian
Aluzia Mariei către Ion
Horoscop
Românul şi VINE VACANŢA!
Ţurcanu şi Trandafira
I-a ciuruit!
Program TELE'M Botoşani, marţi
Zeci de apeluri telefonice la 112 în ziua alegerilor
PDL Botoşani - învins acasă, victorios la Bucureşti
Grupul „Cheia Sol” cântă din nou alături de Filarmonica Botoşani
Criza economică nu a băgat la apă datornicii botoşăneni
Copiii din centrele de plasament l-au aşteptat pe Moş Nicolae
În sediul PSD – aroganţă şi laşitate
Disperaţi, mogulii continuă lupta
Ioan Rotundu
Profesorii nu vor examen de titularizare organizat în plan local
Limita de pensionare se va prelungi mai repede decât s-a stabilit
Spitalele fac economii şi unde nu trebuie
Reglementări privind scutirile medicale pentru elevi
Schimbări fundamentale în Coşula
atât ca mentalitate cât şi la nivelul relaţiilor între români şi ţigani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă