Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15030
De la 07 Ianuarie 2003
76558647

La Flămânzi, încăierarea politică s-a acutizat prin forme mişeleşti

  • 6 June 2008, 23:00
Aşa cum anticipam, noua campanie electorală de la Flămânzi, în care sunt angrenaţi în lupta pentru scaunul de primar liberalul Neculai Rebenciuc şi democrat-liberalul Constantin Pitorac, se dovedeşte mult mai crâncenă şi mai dură decât cea din luna mai. Atât răspândacii liberali cât şi cei din alte partide, minuscule dar ostile PD-L-ului, aruncă săgeţi verbale otrăvite în stânga şi în dreapta, încercând să manipuleze electoratul prin zvonuri mincinoase şi prin gogoşi pe care nici cei care le fabrică nu le cred.
Nevinovat ca prestanţă politică, unul din ultimii slujitori ai lui Rebenciuc, pădurarul Constantin Pârnău, recent „uns” consilier PNL, se achită cu conştiinciozitate de sarcinile încredinţate de stăpânul său, promiţând, în stânga şi în dreapta, câte o căruţă de lemne celor care îl vor vota pe acesta, sau invers, celor care îl vor „sabota” pe preşedintele democraţilor-liberali. Ca şi când Ocolul Silvic Flămânzi ar fi proprietatea sa particulară şi nu o instituţie de stat care îl remunerează pentru serviciile prestate.
Mai funcţionează încă, ce-i drept cu intensitate mai redusă, zvonul lansat mai de mult de fostul primar Micuţaru şi de acoliţii săi conform căruia Pitorac, deoarece a lucrat în armată, mai precis pe primul submarin românesc de după cel de Al Doilea Război Mondial, ar fi fost obligatoriu securist. Singurul argument al celor care îşi spuzesc gura cu astfel de afirmaţii este întâlnirea întâmplătoare, de la Flămânzi, dintre Pitorac şi scriitorul Pavel Coruţ, la începutul anilor ’90, etichetată în mod grosolan ca „o vizită a fostului său coleg din securitate”. Adevărul este că „securistul” Coruţ, fost şef al Biroului de Contrainformaţii Militare, el însuşi luat în urmărire de către organele speciale ale statului pentru anumite afirmaţii la adresa superiorilor făcute la o masă festivă, nu l-a cunoscut niciodată pe Pitorac. În vizita scriitorului la Flămânzi a auzit, întâmplător, că în această localitate trăieşte un fost coleg de-al său din Marina Militară. Coruţ, care tocmai îşi lansase cu mare curaj primele volume din seria „Octogonul”, a dorit efectiv să-l cunoască pe Pitorac, cei doi întreţinându-se public timp de câteva minute. Dar de unde să ştie aceste lucruri pădurarul Pârnău? I-ar fi peste putinţă să le înţeleagă.
Zvonurile răuvoitoare nu se opresc însă aici. Angajaţii Primăriei Flămânzi sunt terorizaţi în ultimele zile de afirmaţia, tendenţios lansată, că următorul primar, indiferent dacă acesta va fi Rebenciuc sau Pitorac, îi va „zbura afară” pe capete. Toată lumea trebuie să înţeleagă că nici Pitorac (şi nici altcineva, probabil) nu poate dispune de contractul de muncă al actualului personal. Mai ales că legea este de partea funcţionarilor publici şi împotriva conducătorilor de administraţie publică. Cine lansează aceste zvonuri? Chiar cei care, sfidând legea, care interzice pomenile electorale, au împărţit oamenilor nu doar mici şi băutură, ci şi bani, în mână, pentru ca aceştia să voteze „cum trebuie!”
Un tânăr care conducea un scuter s-a dezechilibrat şi a căzut, moment în care, din pachetul pe care-l avea asupra sa s-au împrăştiat pe jos alte „manifeste” jignitoare, de data acesta la adresa democrat-liberalului Pitorac. Hârtiile în cauză erau de fapt copiile unui proces verbal extras din arhivele primăriei şi datau din anul 1998. Prin aceste documente măsluite, un fost consilier tare de gură, al cărui partid nu a strâns decât cu chiu cu vai circa 100 de voturi, încerca să acrediteze ideea că Pitorac, pe atunci viceprimar, ar fi fost dat afară din funcţie şi nu că ar fi demisionat, aşa cum s-a întâmplat în realitate, pentru a nu fi părtaş la neregulile fostului primar Ţăruş. Adevărul ne-a fost confirmat şi de secretara instituţiei, Nina Viciriuc, care îşi aminteşte că, „pe atunci era imposibil să lucrezi în condiţii bune cu primarul Ţăruş. Era un tip foarte dificil, îi făcea viceprimarului Pitorac tot felul de şicane şi îl pune în posturi care de care mai dificile. Au existat scene extrem de violente între cei doi şi în cele din urmă Pitorac, văzând că se luptă cu morile de vânt, şi-a dat demisia”.
Se pare că procesul verbal, manipulat la ceas de noapte pe străzile oraşului Flămânzi, era un document nefinalizat, prin care Ţăruş, care avea pe atunci nu mai puţin de 11 consilieri, încerca, în secret, să reunească semnăturile acestora pe un act necesar alungării din funcţie a lui Pitorac. Demisia fostului viceprimar şi demascarea neregulilor săvârşite de Ţăruş & Co la acea vreme i-au luat pe oamenii acestuia pe nepregătite, lăsându-i cu buzele umflate. Ca şi acum, de fapt, când alegătorii i-au expediat, atât pe politicienii mărunţi cât şi pe pseudo-partidele lor pitice (PNG, PRM, PC) la oala de noapte a istoriei.
La aceste lucruri trebuie să ia seama alegătorii din Flămânzi, nu la bârfele de doi lei aruncate de acei adversari politici cu cămaşa (sufletească) murdară, care vor să ajungă la primărie doar pentru că acolo (îşi închipuie unii dintre ei) este un os gros, de ros! Şi încă un lucru, pentru cei ce se vor prezenta la vot. Încercaţi să urmăriţi în întâlnirile electorale din zilele următoare, cine face cu adevărat politică elegantă, cu mâinile curate, şi cine îşi scaldă campania în troaca pentru porci. Apoi, votaţi cu încredere, omul potrivit! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXX)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Instruire în domeniul serviciilor sociale comunitare
Program Tele'M Botoşani
Există o „diaspora moldovenească”?
SUA iau în discuţie eliminarea vizelor pentru români
Romanii din Italia “faultaţi" de propriul consulat
Interzic cărţile care contestă “statul şi poporul moldovenesc”
Berlusconi gafează din nou
Înţelepciunea paznicului de cimitir
Imaginea României, făcută ţăndări în Europa
Român bătut şi tâlhărit de poliţişti
Horoscop
Marinarul novice
Modificări importante privind A.F. şi P.F.A
Ajutor umanitar
Generalului Rusu au început să-i tremure chiloţeii
Poliţia Comunitară participă si ea la turul de ciclism
Progenitura eroului comunist rodeşte din nou
Se tem ca pedeliştii să nu-i mituiască pe consilierii judeţeni
Câmpanu cere ca Bogdan Olteanu să-l apere de ameninţarea cu moartea
Trec la represalii împotriva liderilor de filiale cu rezultate proaste
Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurat duminică
Peremiştii se vor bate în turul doi pentru 3 primării
Se încing spiritele între principalele forţe politice
Consideră că Flutur a fost reales pe fondul unui bâlci electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă