Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4399
De la 07 Ianuarie 2003
123138139
pnl
La Flămânzi, sub acuzaţia că ar simpatiza cu PD-L

Conţac a măcelărit consilierii PSD

  • 11 June 2008, 23:00
Cu numai câteva zile înainte de desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, lupta politică din Flămânzi ia forme paroxistice, atacul murdar şi mânăria politică conlucrând pentru ca nu cumva, doamne fereşte, să iasă primar cineva interesat mai mult de binele cetăţenilor decât de interesul său personal. Alianţa perfidă, încheiată la nivelul judeţului între PSD şi PNL, marii perdanţi ai consiliului judeţean şi ai municipiului Botoşani, a fost teleportată instantaneu în oraşul de pe Tulburea, Flămânzii, unde fostul primar social-democrat Dumitru Micuţaru a fost reactivat, împreună cu consilierul său personal, Eugen Creţu, pentru a sprijini electoratul liberal al lui Neculai Rebenciuc împotriva democrat-liberalului Constantin Pitorac, care are şanse serioase să ocupe fotoliul de primar al oraşului Flămânzi.
Zvonoteca locală dă ca sigură revenirea în politică a fostului primar Micuţaru care, de când a ratat intrarea în turul doi şi a scăpat ciolanul din mână (a se citi peste 50 milioane lei vechi numai din salariu), nu a mai dat pe la Unitatea Administrativ Teritorială Flămânzi. Pentru a atrage de partea lor electoratul lui Micuţaru, de circa 1.100 de alegători după estimările din primul tur, liberalii sunt în stare de orice, promiţându-i acestuia că îi vor oferi postul de viceprimar dacă va ieşi câştigător Rebenciuc.
Mai mult chiar, în ciorbă a fost atras şi Eugen Creţu, fostul consilier personal al lui Micuţaru, căruia i s-a promis că îşi va putea continua misiunea de a „umfla” lunar 20 de milioane de lei vechi fără a face nimic, dacă va contribui la colorarea primăriei în galbenul liberal. În concluzie, acesta a acceptat ca, pe străzile oraşului Flămânzi să fie împrăştiate, în ultimele nopţi, fluturaşi ca venind din partea sa, în care face afirmaţii murdare la adresa lui Pitorac
În paralel, noua clică încearcă să-şi eficientizeze activitatea, Micuţaru şi Rebenciuc umblând pe ascuns, conform semnalelor pe care le avem, pe la liderii lor de opinie dar şi pe la cei cunoscuţi ca simpatizanţi ai lui Pitorac, cărora le oferă de băut, lăsându-le până la o navetă de bere, cu condiţia să convingă cât mai multe persoane să voteze „săgeata albastr㔠(adică trenul care duce turiştii pe litoral).
Mai mult chiar, se fac presiuni enorme asupra unor preşedinţi ai unor secţii de votare, mai ales asupra acelora din zonele cu susţinători preponderenţi ai lui Rebenciuc, pentru ca cei din comisie să închidă ochii la anumite nereguli care se preconizează.
O altă minciună gogonată, vândută la kilogram în aceste zile, ne-a fost sesizată chiar de o persoană din interiorul Poliţiei Comunitare, care a constatat c㠄liberalii umblă cu diversiuni mârşave, spunându-le oamenilor că nu va mai fi ales unul, ci doi primari, unul în Flămânzi şi altul în Nicolae Bălcescu, sfătuindu-i în acest sens pe toţi să-l voteze pe Rebenciuc, pentru a nu se fracţiona localitatea”. Câtă imaginaţie perfidă pot avea aceşti oameni care, pentru a-şi atinge scopul, nu se feresc să jignească şi să calce pe cadavre. Iată un alt aspect asupra căruia vor trebui să mediteze cei care se vor prezenta duminică la urne. Pentru ca alianţa contra firii, dintre PSD şi PNL, să funcţioneze perfect împotriva pedeliştilor, era nevoie ca toate măsurile de siguranţă să fie luate de la „centru”. Şi astfel se face că, în urma discuţiilor purtate între Constantin Conţac şi liderul liberal Liviu Câmpanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a venit la Flămânzi pentru a lua toate măsurile ca nu cumva oraşul să ajungă pe mâinile candidatului portocaliu. Tunând şi fulgerând, Conţac a decis excluderea din rândul membrilor PSD a numiţilor Petru Dan , Ioan Ungureanu, Voichiţa Bâldea şi Ioan Rebenciuc, adică a celor aflaţi pe locurile 2,3,4 şi 5 a listei de consilieri, sub acuzaţia că ar simpatiza cu PD-L-ul şi cu Constantin Pitorac!
Cum, în aceste condiţii, conform legii, aceştia nu mai pot fi validaţi în calitate de consilieri locali, pe liste a rămas doar Dumitru Micuţaru, alături de care au fost incluşi trei consilieri care nu mai fuseseră luaţi în calcule, Toma Ciobanu, Octav Negrii şi Mihai Călin, toţi mari opozanţi ai lui Pitorac, aflaţi pe neeligibilele poziţii 6,7 şi 8 din prima listă de candidaţi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A pus punct carierei politice
Comentariul comentariilor (CXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Surpriză în miez de noapte
Represiune comunistă împotriva tinerilor pro-România la Chişinău
La Chişinău făţărnicia lui Voronin referitoare la libertatea presei continuă
Sunt tinere, au bani şi vor...
Şi-a opărit soacra
Guvernul a redus banii pentru laptele praf destinat sugarilor
Investiţii pentru secţia de infecţioase
Spitalul judeţean nu este atractiv pentru medicii rezidenţi
Incendiu declanşat de un scurt circuit
Program Tele'M Botoşani joi, 12 iunie
Nou ajutor pentru IMM - uri
Alegerea viceprimarilor rămâne un fief al înţelegerilor locale
Gara ar putea fi reabilitată până la toamnă
Ţurcanu este hotărât să-l decapiteze pe Ostafie
Linie directă către mare
Sorescu a primit funcţie la Interne, devenind coleg cu ex-prefectul Roman
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog