Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21792
De la 07 Ianuarie 2003
78593129
La Mihălăşeni

Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti

  • Ioan Rotundu
  • 30 March 2020, 21:30
Liviu Edu (foto 1( locuieşte în satul Sarata, comuna Mihălăşeni şi deţine funcţia de asistent social în Primărie. Edu face parte din categoria cetăţenilor care nu suferă nedreptatea din partea altora sau a instituţiilor statului. Este perceput în comuna Mihălăşeni ca omul care nu se teme de puternicii zilei atunci când are dreptate, iar când ia cunoştinţă de abuzurile autorităţilor asupra cetăţenilor îi ajută pe aceştia să-şi caute dreptatea. Această atitudine a sa i-a dus şi mari neplăceri, inclusiv o bătaie soră cu moartea.
Să le luăm pe rând. Ca funcţionar în primărie Edu a luat act de multe abuzuri ale fostului primar Loredan Buraga, aflat sub protecţia comisarului şef Viorel Şerbănoiu căruia i-a dus în repetate rânduri carne de vânat şi vin malaga.
Relaţiile dintre cei doi s-au acutizat în iunie 2016 când Edu a candidat la funcţia de primar împotriva lui Buraga. Speriat de popularitatea lu Edu, Buraga a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu piardă alegerile. Numai că după ce Buraga a ieşit din nou primar, Edu a constatat că validarea lui în funcţie s-a făcut în condiţii de incompatibilitate, aşa că a sesizat Agenţia Naţională de Integritate iar Buraga şi-a pierdut funcţia.
Înainte ca Buraga să-şi piardă mandatul de primar a apucat să-i desfacă contractul de muncă lui Edu, act consumat în cursul anului 2017. Liviu Edu a contestat desfacerea contractului de muncă şi în ianuarie 2019 a fost reintegrat pe post, Primăria Mihălăşeni fiind obligată să-i plătească suma de 70 mii lei, salariul cuvenit pentru perioada cât n-a fost primit la serviciu.
Chiar dacă Edu a sesizat inspectorii Curţii de Conturi veniţi în verificare la primărie că suma de m70 mii lei trebuie imputată lui Buraga şi l-a sesizat şi pe Nicolae Lupu, directorul Curţii de Conturi Botoşani, Buraga n-a păţit nimic. Vinul malaga şi preparatele din vânat au avut mai multă trecere.
În tot acest timp, Edu a fost în audienţă la comisarul şef Dumitru Aioanei, din IJP Botoşani şi l-a informat că viceprimarul Ilie Hriţcu, ajuns primar interimar, face contrabandă cu ţigări şi că la locuinţa sa s-au găsit de către poliţiştii din Botoşani peste 200 pachete cu ţigări. În loc ca Aioanei să dispună măsurile cuvenite, până să ajungă Edu la Mihălăşeni, l-a sunat pe Hriţcu şi l-a informat că a fost reclamat.
Nici în audienţă la comisarul şef Viorel Şerbănoiu, căruia i-a adus la cunoştinţă abuzurile poliţiştilor din Poliţai Ştefăneşti, Edu n-a avut mai mult succes. Şi Şerbănoiu i-a anunţat pe poliţiştii reclamaţi cine i-a turnat la el. „Şerbănoiu este capul grupării mafiote din Poliţia Ştefăneşti. Spun acest lucru fără a-mi fi teamă. Acesta-i adevărul” – mi-a declarat Liviu Edu, sâmbătă, 28 martie a.c., când m-am deplasat la Sarata – Mihălăşeni la solicitarea sa.
Dar partea cea mai neplăcută pentru Edu s-a consumat în luna mai 2019. Între satul Sarata şi Caraiman se află vatra unui iaz aflat în administrarea Piscicolei Hăneşti, respectiv a inginerului Bogdan. Văcarul Stelică Miron (foto 2) a pus stăpânire pe terenul iazului şi a interzis sătenilor să treacă prin zonă pentru a-şi duce şi ei animalele la păscut sau pentru nevoi personale în satul Caraiman, fiind nevoiţi să înconjoare câţiva kilometri.
Edu l-a solicitat pe inginerul Bogdan să vină la faţa locului şi să rezolve problema cu văcarul Stelică Miron care devenise stăpân pe un teren ce nu-i aparţine în niciun fel. În momentul în care inginerul discuta cu oamenii, a apărut Miron care a început să-i ameninţe pe săteni şi mai ales pe Edu.
Ulterior, la câteva zile, l-a prins pe Edu în stradă şi, de faţă cu mai mulţi săteni l-a luat la bătaie, fără a ţine cont că este şi funcţionar public. L-a lovit, l-a doborât la pământ şi la lovit din nou cu sălbăticie. Edu a fost dus cu salvarea la spital. Ulterior,m având dureri acute după cap, la controlul medical s-a descoperit că avea un hematon în zona cefei. A fost nevoie de operaţie la clinica de specialitate din Iaşi, unde a stat internat 15 zile.
Deşi încă din luna mai 2019 , când a fost bătut, a depus plângere la poliţistul din comună agentul Ionuţ Sava, cercetarea nu s-a efectuat nici până astăzi. Poliţistul Sava a trimis plângerea la Poliţia Ştefăneşti. Aici a fost preluată de către poliţistul Marius Alecu. În noiembrie 2019, Alecu nu făcuse niciun fel de cercetare. Edu a reclamat situaţia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, la procurorul Bogdan Alexoaie, fost poliţist de frontieră.
Este limpede că dosarul lui Edu a ajuns pe mâna corupţilor din Poliţia Ştefăneşti. Agentul de poliţie Marius Racovei este rudă cu văcarul bătăuş Stelică Miron, cei doi jucând aprinse partide de cărţi în Ştefăneşti. Dosarul a fost blocat de Racoei şi Alecu iar Miron continua să-l ameninţe pe Educ ăl va omorî în bătaie.
Ajuns în audienţă la procurorul Bogdan Alexoaie, Edu a cerut să se finalizeze cercetările legate de bătaia primiră de la Miron. Procurorul sa stabilit termen poliţistului Alecu să finalizeze cercetările până în 20 februarie a.c. Când Edu s-a dus din nou să-şi vadă dosarul, a găsit doar plângerea sa, fotografiile care atestau bătaia şi sătenii care au fost de faţă, actele medicale şi nicio declaraţie de la martori şi văcarul bătăuş. Altfel spus, corupţia din poliţie şi justiţie funcţionează ceas, poliţistul din Ştefăneşti având sprijin din partea fostului poliţist ajuns acum procuror.
De menţionat că, sâmbătă, când am ajuns în Sarata, imediat ce am trecut de sediul Poliţiei Mihălăşeni, un autoturism ne-a luat urma. Am aflat ulterior că în sediul Poliţiei din Mihălăşeni se aflau mai mulţi agenţi de poliţie, inclusiv Dorin Popa, comisarul ce este şef interimar la Poliţia Ştefăneşti.
Pot să mă laud că am avut gardă personală până la Sarata şi înapoi în Mihălăşeni, până ce m-am înscris pe drumul spre Stânca Ştefăneşti unde un alt echipaj de poliţie avea să mă aştepte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar
Ioan Rotundu
Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani
Noi dovezi privind corupţia
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist
Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă