Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5620
De la 07 Ianuarie 2003
75076755

La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită

  • Ioan Rotundu
  • 15 July 2016, 23:00
Încă din momentul în care a izbucnit scandalul la Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga – Drăguşeni, unitate socială subordonată Consiliului Judeţean botoşani, m-am întrebat ce se ascunde de fapt în spatele tărăboiului. O sursă din PSD Botoşani m-a atenţionat că nu directorul Oana Norses estre ghimpele care stă în calea celor de la PSD ci imobilul, fost conac boieresc, cu cele două ha de teren împrejmuitor.
Am mai fost informat că în spatele scandalului sunt două nume sonore din PSD Botoşani: nevasta şoferului, adică senatorul Doina Federovici şi deputatul medic pediatru Tamara Ciofu, ambele fiind în momentul de faţă cupola protectoare a primarului PSD de Drăguşeni, interlopul Eugen Nechita, omul implicat în mai multe dosare penale ce au ca obiect tranzacţii ilegale cu terenuri şi păduri şi care are datorii personale ce se ridică la sute de mii de euro, după cum spun unele voci cunoscătoare, vreo sută de mii de euro după cum reiese din dosarele în care este implicat.
Cum am anticipat, scandalul cu apa nepotabilă s-a stins imediat ce Costică Macaleţi a fost instalat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, apa devenind peste noapte bună de consum fără a suferi vreun tratament de dezinfectare sau ca proprietarul reţelei de aducţiune apă., societatea Nova Apaserv să fi efectuat vreo lucrare la reţeaua care aprovizionează şi oraşul Săveni.
Numai bine s-a stins scandalul cu apa că un alt scandal stă să izbucnească la Podriga. Iniţial mi s-a spus de către anumite surse din PSD şi PNL că de fapt cei din PSD urmăresc îndepărtarea din funcţie a actualului director al spitalului, liberala Oana Norses, pentru a face loc unui social-democrat. Iată că între timp faptele au luat o turnură neaşteptată.
S-a organizat un prim concurs de manager la care, pe lângă Norses, s-a înscris şi Angela Curelariu (foto), funcţionară în cadrul protecţiei Copilului Botoşani dar care a mai condus unitatea de la Podriga începând cu martie 2013.
La primul concurs organizat Curelariu a luat nota 9 în scris şi 9,85 la oral dar din motive necunoscute ei concursul a fost anulat şi reluat. Între timp s-a aflat că primarul comunei Drăguşeni, social-democratul interlop Eugen Nechita s-a deplasat la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, ridicând problema spitalului deşi primarul n-are nici în clin nici în mânecă ceva comun cu unitatea care este subordonată direct Consiliului Judeţean Botoşani.
Întors de pe la Bucureşti, în drum spre Drăguşeni, primarul a trecut şi pe la sediul PSD din Botoşani luând legătura şi cu actualul preşedinte al CJ, Costică Macaleţi, dealtfel şi şeful său politic. Toate aceste deplasări incognito ale lui Nechita n-au fost fără rost sau pentru a ajuta dezinteresat unitatea spitalicească.
Implicaţia sa are o miză extrem de mare, în spatele său stând în aşteptarea semnalului convenit doi membri marcanţi ai PSD Botoşani care au un interes imobiliar la Podriga.
Consiliul de Administraţie al Spitalului, după ce a anulat fără explicaţii primul concurs ce pare să fi fost câştigat de Curelariu, a stabilit ca în 6 iulie să se susţină proba scrisă pentru al doilea concurs. Angela Curelariu nu s-a dat bătură şi s-a prezentat din nou la examen luând nota 9. Luni, 11 iulie, urmează a se desfăşura proba practică. Probabil că proba va fi una formală de vreme ce câştigătorul concursului a fost deja anunţat de către primarul Eugen Nechita.
Aflat joi seară în barul lui Cristinel Cobuz, nimeni altul decât viceprimarul comunei, în prezenţa a vreo 7 clienţi, primarul s-a lăudat că Oana Norses va rămâne în continuare director pentru că el o susţine.
Câteva informaţii şi despre Cristinel Cobuz, fost şi actual viceprimar PSD. Omul are un bar şi un magazin la parterul casei cu rouă etaje situată în spatele unităţii spitaliceşti din Podriga, nu departe şi de locuinţa primarului. Cobuz este un om bogat. Are peste 400 de ori, tractoare şi o slugă de casă, căreia i-a oferit locuinţă tot etajul II al casei, în persoana lui Constantin Ciutacu, pe care la alegerile din 5 iunie l-a făcut consilier local PSD, întărind echipa PSD-ului care a pus stăpânire pe toată suflarea din comună. Despre Cobuz sătenii spun cu fereală că face contrabandă cu ţigări şi că are relaţii chiar în interiorul IJP Botoşani. Din când în când doi agenţi de poliţie rutieră de la Săveni se prezintă la magazinul său şi ridică alimente fără a plăti vreun ban. Aşadar, potrivit spuselor primarului Nechita în barul vicelui Cobuz, soarta viitorului director la spital a decis-o el.
Am căutat să aflu cum de Norses a devenit peste noapte preferata lui Nechita şi a PSD-ului. O sursă din Săveni mi-a spus că Norses şi-a cumpăra postul de la Nechita dar că nu poate să-mi ofere dovezi pentru că i s-ar afla identitatea şi ar avea necazuri dacă ar fi descoperit că mă informează.
Am contacta-o vineri, telefonic, pe Angela Curelariu şi i-am cerut un punct de vedere. „Nu mi s-au oferit explicaţii de ce s-a anulat primul concurs. Am şi eu informaţii că postul ar fi fost deja atribuit doamnei Norses. Am cerut ca la concursul de luni să se înregistreze audio-video întreaga examinare dar am fost refuzată. Ştiu că primarul Nechita s-a lăudat că o va susţine pe Norses dar nu pot afirma că ar fi primit ceva de la aceasta. Dar am hotărâri de la Tribunalul Botoşani din care rezultă clar că primarul Nechita a mai primit foloase necuvenite de la diverşi cetăţeni. Ori ce-ar fi, nu renunţ la concurs” a declarat telefonic Angela Curelariu. Poate că luni, 11 iulie, Curelariu nu va lipsi de la concurs. Dar de câştigat nu mai are ce câştiga de vreme ce primarul Nechita a anunţat public că Norses va rămâne în continuare director.
După acest concurs va urma punctul doi al pălanului de bătaie stabilit de Nechita, cum spuneam, cu doi importanţi membri ai PSD Botoşani, respectiv desfiinţarea unităţii spitaliceşti şi acapararea imobilului cu terenul împrejmuitor. Zona este pitorească şi s-ar potrivi de minune pentru a deveni proprietatea unui baron PSD de rang înalt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clotilde Armand: Daca ar avea o minima decenta, domnul Dragnea ar inceta sa ii dea lectii lui Dacian Ciolos,
probabil cel mai onest, competent si bine-intentionat prim-ministru pe care l-a avut Romania
Redacţia Jurnalului vă informează
Un toreador spaniol a fost ucis de taur la corida, o premiera in ultimii 30 de ani
Pompierii voluntari şi privaţi din Moldova se întrec la Botoşani
Căldura şi băutura mai rau ca ZICA
Corespondenţă de la Poliţia Locală Botoşani
Raluca Pruna: Remedierea situatiei din penitenciare e o prioritate a mandatului meu,
dar nu voi adopta masuri sub presiune. / Escaladarea tensiunilor nu foloseste nimanui
Boyko Borisov propune ca Marea Negra sa fie declarata zona demilitarizata
NATO si Rusia, discutii fara un numitor comun dupa summitul de la Varsovia
Horoscopul săptămânii 11 – 17 iulie 2016
Bancul zilei: Cum fac fata barbatii caniculei
Expertii americani avertizeaza in legatura cu posibila infectare cu superbacterii in urmatoarele luni
Evaluarea la cald dupa summitul NATO: ce-a obtinut Romania,
ce a ramas de negociat si cum iese Iohannis din prima confruntare serioasa pe politica externa
Concursul pentru manager la Podriga a îmbrăcat forme radicale
Ioan Rotundu
Botoşani/Mileanca: Noul Consiliu Local s-a constituit în mod infracţional. IJP tace complice
Ioan Rotundu
Umilinţă şi dispreţ, ultimele servicii oferite de BCR la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă