Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12315
De la 07 Ianuarie 2003
111280649
La Prăjeni,

Consilier liberal prins la furat dintr-o proprietate privată

  • Ioan Rotundu
  • 5 December 2021, 19:36
Mihai Clipaciuc (foto) este locuitor al satului Câmpeni, comuna Prăjeni din judeţul Botoşani. Omul este şi consilier local din partea PNL, având în această funcţie o vechime de mai multe mandate. Recent, Clipaciuc a fost prins la furat de pe proprietatea agricolă a societăţii AGRIPE SRL Frumuşica, societate patronată de către un cetăţean neamţ.
Cei din conducerea societăţii au sesizat Secţia de Poliţie Rurală a oraşului Flămânzi, secţie la care este arondată atât comuna Prăjeni cât şi Frumuşica. Pentru că informaţia mi-a parvenit pe o sursă care a ţinut la anonimat, am procedat la verificarea ei solicitând informaţii oficiale de la conducerea Secţiei Rurale Flămânzi. În discuţia telefonică avută cu inspectorul de poliţie Aconstandei, care nu a negat existenţa furtului. acesta mi-a sugerat să adresez o cerere oficială conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Cu adresa 115/28 noiembrie 2021 am solicitat conducerii IPJ să răspundă la întrebarea „Întrucât cetăţeanul în cauză este şi consilier local în cadrul Primăriei Prăjeni, vă rugăm să ne confirmaţi, sau infirmaţi, dacă fapta a fost comisă şi pe numele acestuia există în lucru o cercetare penală în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală a Oraşului Flămânzi?”
Răspunsul l-am primit cu adresa nr. 627.205/2.12.2021 semnat de către agentul pr. de poliţie Delia Nenişcu cu precizarea c㠄Informaţiile solicitate de dumneavoastră sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor, conform art.12 al.1 lit.e din Legea 544/2001, întrucât privesc date dintr-o anchetă penală aflată în curs de desfăşurare.”
Iată şi ce spune textul de lege invocat pentru a nu oferi public informaţia solicitată: „e) informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse
confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare;”

Eu nu am cerut informaţii despre mersul anchetei, ci dacă există în lucru un astfel de dosar. Zilnic, pe toate posturile tv şi radio instituţiile de poliţie comunică presei că s-au deschis dosare penale în cazurile de infracţiuni constate şi prezentate public, numai la IPJ Botoşani astfel de sate sunt secretizate. De ce?
În primul rând că răspunsul a fost semnat de către un agent de poliţie, ori acesta nu are calitatea de a reprezenta instituţia. Din respect pentru cetăţenii contribuabili, comisarul şef Viorel Şerbănoiu se putea osteni să semneze adresa în cauză.
N-a făcut-o din motive strice de servilism politic, din motive de solidaritate cu infractorii de drept comun, atitudine mereu întâlnită în activitatea acestui comisar şef menţinut în funcţie peste limitele legii din motive, aşa cum am precizat, de servilism politic şi de rânitor al mizeriei din grajdul Ministerului de Interne condus de liberalul Lucian Bode.
Hoţul prins pe tarlaua societăţii AGRIPE SRL Frumuşica este consilier local PNL iar comisarul şef Viorel Şerbănoiu, menţinut în funcţie la intervenţia mizerabilă a conducerii PNL Botoşani la ministrul Bode, n-a avut curajul să confirme public că există pe numele hoţului un dosar de cercetare penală. Nici n-a negat! Dar a pus un amărât de agent de poliţie să semneze o corespondenţă oficială a instituţiei, arătând astfel botoşănenilor „cât respect le poartă”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Dificila definiţie a iubirii
Horoscopul săptămânii 6 – 13.12.021
Oradea – Salonul Millesime II
Lumea lu Rotundu Taiatul porcului la moldoveni
Uriaşele averi ale miniştrilor din Guvernul Ciucă
Impostorii politici pun gând rău Constituţiei
Ioan Rotundu
Abuz clar al comisarilor Gărzii de Mediu Botoşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Sunt coronaviruşii fiinţe?
Interviu cu biolog dr. Gheorghe Hrincă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă