Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7834 lei
1 USD = 4.4307 lei


Număr accesări
Astăzi:
12294
De la 07 Ianuarie 2003
73879743

La Protecţia Copilului sindicatele se luptă pentru puterea deplină

  • Comunicat de presa
  • 11 August 2010, 23:00
Dorim să informam toti membrii Sindicatului „IMPACT” Botosani si nu numai, ca domnul Marius Leonardo Orosanu si doamna Irina Maria Mihalachi au planuit cu mult timp inainte de finalizarea negocierilor si comunicarea deciziei comisiei de arbitraj infiintarea unui nou sindicat şi este o mare minciuna ca acesta a fost infiintat la cererea unor membri nemultumiti de rezultate obtinute in noul CCM.
Doamna Irina Mihalachi a topait si topaie prin aproape toate birourile D.G.A.S.P.C.- ului in vederea recrutarii de membri pentru noul sindicat. Ne pare rau „membrii comitetului de initiativa” nu au verticalitatea necesara sa declare adevaratele motive pentru care au infiintat acest sindicat, dar ne bucuram ca uzura psihică invocata la retragere in luna ianuarie 2010 a disparut doar dupa cateva luni dupa ce cei doi s-au retras in biroul de la Casa Sindicatelor.
Consideram ca este de asemenea absolut necesar ca toata lumea sa stie ca nici un membru din conducerea filialei Cartel ALFA Botosani, nu a dorit sa faca parte in calitate de invitat la negocierea noului CCM la nivel de D.G.A.S.P.C. si nici ca membru in echipa de negociere a sindicatului (aspect dovedit printr-o cerere oficiala adresata filialei Cartel ALFA in luna martie 2010, afisata în prezent si la avizierul Sindicatului „IMPACT”) , fiind constienti ca in noile contracte colective de munca nu pot fi negociate drepturi salariale si că, CCM la nivel de ramura de asistenta sociala este expirat inca din luna noiembrie 2009.
De asemenea dorim sa informam pe toata lumea ca ruptura dintre actuala conducere a Sindicatului „IMPACT” şi vechea conducere a aparut de la chestionarul trimis de catre domnul Marius Orosanu prin care solicita un procent din banii castigati de functionarii publici din cadrul institutiei care au fost reprezentati in instanta de catre acesta pe cand era inca presedinte al Sindicatului.
Domnul Orosanu considera ca o anumita suma de bani ii revin lui şi colaboratorilor lui in nume propriu si nu să ramana in contul sindicatului. Mentionam ca sumele care ar fi trebuit sa intre in contul Sindicatului „IMPACT” au fost redirectionati pentru un ajutor umanitar acordat unui membru de sindicat aflat in dificultate.
Din discutiile purtate cu domnul Orosanu reiese clar faptul că domnia sa sustinea cu tarie ca acestia sunt banii lui si nu ai sindicatului si ca el ar fi gasit metoda de a si-i insusi daca s-ar fi aflat inca la conducerea sindicatului. De altfel, pentru toate procesele Sindicatului „IMPACT” Botosani aflate pe rol sau care trebuiau deschise in perioada imediat urmatoare, conducerea UST Cartel ALFA a solicitat plata unei sume pentru fiecare membru de sindicat reprezentat in instanta, un onorariu de succes si alte facilitati.
In urma discutiilor contradictorii de la acel moment a luat hotararea de a asigura consultanta juridica si sa reprezinte in instanta doar anumite sindicate dupa bunul sau plac, in calitate de presedinte de filiala a Cartelului ALFA.
Noul sindicat este infiintat doar din dorinta celor doi de a conduce, de a se razbuna şi din nevoia acuta de bani si faima, din refuzul unor sindicate afiliate UST Cartel ALFA de a sprijini cu bani filiala, etc.
Sa nu uitam ca domnul Marius Orosanu declara in luna ianuarie 2010 cand s-a retras, ca cel mai rau lucru care se poate intampla este divizarea actualului sindicat sau infiintarea unui sindicat nou in cadrul aceleiasi institutii. Toate declaratiile noastre pot fi sustinute prin acte doveditoare pe care le punem la dispozitia celor interesati.
Biroul Executiv al Sindicatului „IMPACT” Botosani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Botoşani angajează bugetari disponibilizaţi
Folosirea obscenitatilor pe internet ar putea fi interzisa de la sfarsitul anului
Simpozionul „Dimitrie Iov – Jertfă pe Altarul Unităţii Naţionale”
doar 24 de ore până la cel mai important eveniment cultural din istoria oraşului Flămânzi
Doi bătrâni de 80 de ani escrocaţi de un ţigan
Program Tv SOMAX, joi, 12 august
C OM U N I C A T D E P R E S Ă - ISU
Cum va arăta contribuabilul român în martie 2011
Sunt multe ferme si activitati agricole neimpozitate
Competiţie la Diploma de Excelenţă Internaţională
Cui va folosi banii cheltuiţi pe acest program?
Cei de la DSP nu mai au cum ieşi prin judeţ
Apă potabilă, pe strada Spitalului, cu bani din buzunar
Parcare subterană în Boto;ani realizată cu banii unei firme din Israel
Nemţii aduc un nou model de Praktiker în Botoşani, unic în ţară
Alcoolul si memoria. De ce ni se taie filmul cand bem prea mult
Mărinimia Guvernului Boc faţă de copii asistaţi social
La Protecţia Copilului se naşte un nou sindicat
Ce impozite ar plati manelistii in Germania
Horoscop
Bancul zilei: Blonda la bancher
Un botoşănean în Ţara Moţilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă