Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23755
De la 07 Ianuarie 2003
122883822
La Spitalul Judeţean,

Noi belele ard pe capul lui Muntianu

  • 3 February 2008, 23:00
Căile de acces, chiar şi ieşirea în caz de incendiu sunt blocate de dulapuri şi mobilă. Aceasta este situaţia găsită de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, care au efectuat un control la Spitalul Judeţean „Mavromati”, unitate spitalicească condusă de către directorul general Doru Muntianu.
În cazul în care la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ ar izbucni un incendiu nu ar scăpa multe persoane aflate în clădire. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii IJSU Botoşani.
„"Dacă Doamne fereşte în spital izbucneşte un incendiu există riscul mare ca cei prezenţi să ardă de vii, de aceea vom stabili măsuri ca până la 31 martie 2008 să se îndeplinească normele privind protecţia în caz de incendiu", a precizat directorul ASP, Gabriel Oprişanu.
Şi asta pentru că mobila şi dulapurile care nu prea îşi găsesc locul prin saloane sunt abandonate pe lângă căile de ieşire din spital. Având în vedere pericolul, conducerea Spitalului Judeţean are la dispoziţie o lună de zile pentru a remedia situaţia şi să elibereze căile de acces. Termenul a fost dat de reprezentanţii IJSU, în urma controlului efectuat u privire la îndeplinirea normelor de protecţie în caz de incendiu.
Mai mult, intervievaţi de pompieri cu privire la modul în care ar trebui să acţioneze în caz de dezastru, aceştia nu au ştiut ce să răspundă. „"Cei de pe secţii nu au ştiu efectiv cum ar trebui să procedeze în caz de incendiu şi au stat cu mâinile în buzunar şi nu au ştiut ce să răspundă", a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu.
O altă neregulă descoperită la unitatea spitalicească vizează extinctoarele. Acestea există pe secţiile spitalului numai că pot fi considerate mai mult piese de decor. Şi asta pentru că majoritatea au termenul de valabilitate depăşit şi nu mai pot fi utilizate. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Realitatea chineză povestită de deputatul Baban în stil românesc
Directori de instituţii somaţi să-şi facă public câştigurile
Liber la amendamente!
Justificare pentru eşecul demersului liberal
Avertisment pentru furnizorii de utilităţi
Spaţiile verzi, o prioritate pentru edilul botoşănean
Comentariul comentariilor (XLI)
(Ioan Rotundu)
Sediul PD-L îi creează lui Codreanu insomnii
Marijuana, după o lungă absenţă, la ”Happy Hour”
ASP are director adjunct
Azi se dă startul ultimei testări naţionale
Botoşănenii nu mai vor să fie confecţioneri
Scrisoarea Cârcotaşului către domnişoara Rodica
Lozna a îmbrăcat straie de sărbătoare
Anunţă candidaţi la primării, păstrându-le numele la secret
Horoscop
Ăsta da curaj de bărbat!
Închiriază, dar pe termen lung
Comunicat al primăriei Botoşani
Program TELE’M Botoşani, luni, 4 februarie
Comunicat al primăriei Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog