Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3421
De la 07 Ianuarie 2003
68483656
La Spitalul judeţean se anunţă

Investiţii apreciate ca importante, dar nu se ştie şi cât de eficiente

  • 25 September 2007, 23:00
Conducerea ASP împreună cu noua conducere a Spitalului Judeţean Botoşani a decis pentru ce vor fi cheltuiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii unităţii medicale. Se vor înfiinţa trei ghişee de programare pentru consultaţii în ambulatoriul de specialitate. Se vor introduce metode alternative de programare a consultaţiilor, respectiv prin telefon şi e-mail.
Personalul din spital va putea intra în instituţie numai cu ajutorul unei cartele electromagnetice cu cod. "Deocamdată am dat dispoziţie să se scoată glasvandurile pentru ca spaţiile să fie deschise şi să se poată comunica cu lumea. Vom vedea şi ce personal ducem acolo pentru că ţine de demnitatea pacientului să vadă cu cine vorbeşte", a declarat Gabriel Oprişanu, director interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani.
Odată cu introducerea cartelelor cu cod, pacienţii vor veni la consultaţii doar în intervalul orar în care au fost programaţi. Fişele medicale auto şi cele pentru angajări se vor face în afara orelor de funcţionare a ambulatorului. Din cele 25 de miliarde lei vechi, pentru realizarea acestor lucruri a fost alocată suma de şase miliarde. Totodată, directorul ASP susţine că se vor aduce la standarde normale toate toaletele din Spitalul Judeţean. "Considerăm că este faţa civilizaţiei pe care trebuie să o dea Spitalul Judeţean. Instalaţiile sanitare de la subsol până la ultimul nivel şi toate toaletele trebuie să arate occindental. O să respectăm toate normele", a afirmat Gabriel Oprişanu.
Banii care vor rămâne vor fi folosiţi pentru reabilitarea integrală a blocurilor operatorii, respectiv a sălilor de operaţii. Oprişanu susţine că se vor reabilita în proporţie de 100% toate sălile de operaţie cu excepţia instalaţiei de sterilizare apă. Cu toate că aceasta este veche de mai bine de 25 de ani, reabilitarea ei costă peste 25 miliarde lei, bani inexistenţi la ora actuală. Din acest motiv la această instalaţie va fi montat un filtru bacteriologic.
Farmacia Spitalului nu îndeplineşte normele de funcţionare şi este amenajată la etajul doi al unităţii spitaliceşti. Normele impun ca farmacia să funcţioneze la parter şi să aibă rampă de acces pentru maşinile care aduc medicamente. La ora actuală pachetele de medicamente sunt cărate pe scări până la etajul doi de farmaciste. Astfel, farmacia va trebui mutată la parterul spitalului şi se va construi şi rampa de acces. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Păţaniile lui Buculei în drum spre... Palermo
Invitat la Conferinţa ECA de la Sibiu
Au participat la decernarea International Emmy Awards
Procedură simplificată pentru obţinere a cazierului fiscal
Reprezentaţie de ţinută înaltă a Baladei în Constanţa
Dorohoienii vor avea o singură şcoală specială
Programul SAMTID rămâne în aer
Centru de consiliere pentru educaţie incluzivă
Ridicarea maşinilor abandonate rezolvată în proporţie de 80%
Municipalitatea continuă dotarea terenurilor de joacă
Asociaţia judeţeană de Numismatică la 25 de ani de fiinţă
Numismaţii botoşăneni au primit laude la Alexandria
Demisii la Spitalul Judeţean
APIA intensifică verificările în teren
70% din banii pentru investiţii în învăţământ au fost cheltuiţi
Căutată opt zile de familie, găsită moartă de poliţişti
Modul stradal lăsat fără bunuri de trei tineri
Elevii vor avea avocat
Ţâbuleac critică, dar neluat în seamă
Horoscop
Dentistul
Omul are bani, numai să găsească ce vrea!
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 septembrie
Românul şi murăturile
Vicele Ghiorghiţă a trecut la ameninţări
Ioan Rotundu
„Allianz” Ţiriac ştie cum să-şi fenteze asiguraţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă