Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37791
De la 07 Ianuarie 2003
95143015
La Suliţa,

Stafia fostului primar Ciubotariu bântuie încă prin primărie

  • 6 June 2021, 17:00
Se pare că suliţenii, care au luptat cu toate forţele ca în urma alegerilor locale de anul trecut primarul liberal Costinel Ciubotariu să nu mai primească un nou mandat, căzând adânc în dizgraţia locuitorilor, au căzut cu noul primar George Popescu (foto) ca din lac în puţ.
Noul primar nu pare să rezolve problemele create de către cel vechi, dimpotrivă, pare să lucreze sub influenţa fostului, ceea ce nu pare a fi pe placul multor cetăţeni din comună care-şi văd speranţele puse în noul primar deja spulberate.
Cu privire la problemele din şcoala Suliţa, probleme vechi şi noi create de interesele politice locale cu sprijin politic de la Botoşani, am promisiunea actualului inspector şcolar general, prof.dr. Daniel Botezatu, că va face ordine deplină în şcolile din judeţ prin depolitizarea unităţilor şcolare.
Redau mai jos o nouă scrisoare primită de la un suliţan, păstrând forma de exprimare a acestuia.

„Buna ziua!
Desi s-a schimbat primarul din Sulita, problemele din comuna si in special din scoala nu s-au incheiat, desi credeam ca primarul Popescu va schimba multe in comuna, incercand sa scape de influenta lui Ciubotaru.
In continuare comuna pare sa fie condusa din umbra de primarul Ciubotaru, desi Popescu pare sa dea dovada de niste gesturi umane cu care noi nu eram obisnuiti: ajuta mai mult batranii din comuna, a cautat sa faca activitati frumoase de ziua copilului, intrerupte de ploi…
Dar nu se implica in activitatile cu adevarat importante, semn, ca inca nu poate iesi de sub papucul lui Ciubotaru.
Scoala Sulita este condusa de invatatoarea Livia Colac, cea care a facut apriga campanie lui Ciubotaru, si va fi sustinuta in continuare de Popescu, desi ar trebui sa-si puna un om in care sa aiba incredere.
In scoala se fac afaceri ca la piata, fara sa zica nimeni nimic. Astfel in cladirea scolii se tin cursuri de engleza de catre niste profesoare de la oras. Cine le-a permis sa desfasoare aceste activitati? Cine a vazut contractul de inchiriere a spatiului? Cine stie unde se duc banii pe acest contract?
Femeia de serviciu este platita ca face curat si dupa alte persoane, din afara scolii? Ea face curat imediat dupa terminarea oreleor, apoi face curat si dupa orele de engleza? Ce primeste pentru prestarea acestui serviciu?
De asemenea, directoarea colac si-a adjudecat o ora de optional la educatie sociala, fara sa explice pe ce baza legala poate un invatator sa propuna optionale la gimnaziu. Este adevarat ca acum lucreaza pe orele de educatie sociala, renuntand la catedra de invatator, dar are numire doar pe un an si nu are garantia ca va fi director si anul viitor.
Atunci pe ce baza si-a adjudecat acest optional pe care nu l-a declarat liber, odata cu orele de sociala? De cand optionalele se aleg pe profesori si nu pe obiect?
Sa nu uitam si cum a fost propus spre continuitate postul de matematica, fiind intimidata doamna care merita de drept postul sa nu-si depuna cerere de continuitate pe cele 16 ore pe care lucra, depunandu-si fiica unei candidate pnl la consiliul local cerere de continuitate pe cele patru ore pe care lucra, primind ‘la oferta’ 20 de ore.
Aspectele sunt mult mai multe, dar sper sa am timp sa vi le transmit imediat ce voi putea.
Un locuitor al comunei care va admira


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vigilenţă poliţistă
Horoscopul săptămânii 7 – 13 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Florin Zlate este cercetat penal pentru suspiciunea de fals şi spălare de bani
Ioan Rotundu
Dovada că fostul poliţist Gorgan era un maniac sexual
Ioan Rotundu
2 uni le-au trebuit celor de la Nova Apaserv să acţioneze
Marea dezamăgire din PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Doosarul zilei: Comemorarea poetului Eminescu, Naţionalizarea
Bolşevicul Ludovic Orban şi impostorii din PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă