Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26799
De la 07 Ianuarie 2003
108300150
La Tribunalul Botoşani

Soluţie favorabilă în dosarul vameşului Ungureanu

  • Există suspiciuni rezonabile de judecată părtinitoare
  • 19 August 2021, 22:18
Despre demiterea din funcţia de vameş şef la Vama Stânca şi mutarea disciplinară la Vama Albiţa a lui Ioan Ungureanu s-a scris pe larg în Jurnalul. Implicat în mai multe fapte şi acte de corupţie, descoperit că montase aparatură audio-video cu care-şi spiona colegii de muncă dar şi pe poliţiştii de frontieră ca, apoi, să-i poată folosi în interesele sale personale, în urma informaţiilor oficiale primite, conducerea ANAF din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, prin Decizia nr. DGR 547 din 27.07.2021 l-a transferat pe vameşul Ioan Ungureanu la Vama Albiţa. Transferul s-a operat până ce vor fi clarificate toate aspectele penale în care Ungureanu este cercetat şi are calitatea de învinuit.
Totodată, alături de Ungureanu a fost transferat şi vameşul Dinu Rusti, nimeni altul decât nepotul lui Ungureanu, nepot pe care l-a angajat vameş pe când unchiul deţinea funcţia de şef.
Ioan Ungureanu a contestat la Tribunalul Botoşani decizia de schimbare a locului de muncă, acţiune civilă ce-a format dosarul nr.2117/40/2021 şi a avut ca obiect „suspendare executare act administrativ”.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Botoşani în 30.07.2021 iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17.08.2021. După judecata din 17 august, judecătorul de dosar a decis: „Respinge cererea. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din data de 17.08.2021.”
Conform acestei soluţii, vameşul Ungureanu trebuia să se prezinte la muncă la Vama Albiţa. Numai că apare o ciudăţenie inexplicabilă.
A doua zi, adică miercuri, 18 august a.c., dosarul se rejudecă şi apare soluţia final㠄Admite cererea de suspendare Admite cererea având ca obiect ,,suspendare executare act administrativ”, formulată de reclamantul Ungureanu Ioan, în contradictoriu cu pârâta ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. Suspendă executarea Deciziei nr. DGR 547 din 27.07.2021 emisă de Directorul General al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea şi motivele de recurs urmând a se depune la Tribunalul Botoşani – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18.08.2021.”
Probabil că Ungureanu se afla deja la uşa grefierei pentru a obţine soluţia în scris şi a se prezenta la Vama Stânca pentru a-şi continua activitatea care, deja, l-a făcut celebru.
Dar ce anume ar fi putut schimba soluţia juridică de la o zi la alta? Trebuie ştiut că soţia lui Ungureanu, Gabriela Ungureanu, este grefier la Tribunalul Botoşani. Sunt multe de comentat pe acest subiect dar încă nu este momentul.
Mai trebuie ştiut că în urmă cu vreo două săptămâni, într-una din dimineţi, la locuinţa familiei Ungureanu au apărut mascaţii şi procurorii au efectuat o percheziţie. În cadrul percheziţiei s-au găsit la locuinţa lui Ungureanu mai multe înregistrări audio-video efectuate ilegal în Vama Stânca. Înregistrările au fost ridicate drept probe asupra acuzaţiei ce i s-a adus lui Ioan Ungureanu de către mai mulţi funcţionari şantajaţi cu aceste înregistrări.
Despre această percheziţie procurorii n-au dat publicităţii niciun comunicat oficial. Eu am aflat pe surse. De ce atâta discreţie? Ştiţi cine face ancheta în acest caz? Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, adică colegii de muncă cu nevasta lui Ungureanu, grefiera Gabriela Ungureanu. Mai amintesc doar că acest Parchet este condus de către prim-procurorul Valeriu Chihaia, cunoscut protector al corupţilor din Poliţia Botoşani.
Dar situaţia în cazul vameşului Ioan Ungureanu este mult mai complicată. Deşi au primit informaţii concrete despre activitatea suspect infracţională a lui Ungureanu, procurorii de la DIICOT Botoşani şi DNA Suceava nu par a fi dornici de muncă în aceste dosare. Ceva şi cineva îi ţine în loc. Toate la timpul lor!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii:Deconspirare matrimonială
Horoscopul săptămânii 16 – 23 august 021
Prea multe necunoscute în cazul contrabandei cu ţigări din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Cum a eşuat ticălosul Şoptică în noua sa ticăloşie
Ioan Rotundu
Fariseismul bolşevic al lui Ludovic Orban
Ioan Rotundu
Peste apa Prutului se fac demiteri, la noi s-a aşternut tăcerea
Ioan Rotundu
Iresponsabilitate marca PSD:
Cosmin Andrei vrea să renunțe la finanțarea de zeci de milioane de euro pentru modernizarea transportului local
Cum suntem jefuiţi de către societatea Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă