Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
30333
De la 07 Ianuarie 2003
75030813

La Vorniceni, preotul promovează în biserică politica unui anume partid

  • 31 March 2008, 23:00
Liderul ţărănist botoşănean, Corneliu Furtună ţine să atragă atenţia că, deşi oficial campania electorală nu a început, are semnale că în comuna Vorniceni, primarul îşi face campanie susţinută cu onor de Sfânta Biserică. „Avem materiale care au fost multiplicate şi date oamenilor în Biserică. Pe lângă multe neadevăruri spuse acolo, mai este şi un afiş în care primarul apare alături de Mircea Geoană şi urează sărbători fericite. Nu s-a făcut absolut nimic în Vorniceni în timpul acestui mandat. A încurcat problemele şi cu pământul. Tot promite că va face. Când, poate pe lumea cealaltă?”, a declarat Corneliu Furtună.
Acesta precizează că ar fi curios să afle ce ar spune Preafericitul vizavi de atitudinea prelatului din Vorniceni. „Am înţeles că ei pot face politică independent dacă vor, dar nicidecum într-un partid politic. Mai mult, ce fel de prelat e acela care se duce la stânga, când normal ar trebui să se orienteze către creştin democraţie. Iar singurul partid creştin democrat pe bune suntem noi”, a mai adăugat şeful ţărăniştilor botoşăneni.
În replică, primarul comunei Vorniceni, social democratul Ovidiu Corleciuc susţine că nu s-a folosit de Biserică pentru a distribui foile în care îşi prezenta realizările din actualul mandat şi intenţiile pentru următorul. „Eu personal le-am dat oamenilor. Dar asta nu e campanie. Prin lege la început de an, în prima lună, primarul trebuie să adreseze mulţumiri cetăţenilor pentru colaborare, să spună ce a făcut şi ce are în vedere să mai facă pe viitor. Este vorba de Legea 1273/ 2004. Dacă nu faci acest lucru eşti pasibil chiar de amendă”, a explicat primarul Corleciuc, specificând că în respectivele foi nu i-a îndemnat pe oameni să-l voteze.
În ce priveşte felicitarea în care zâmbeşte femeilor alături de Mircea Geoană, primarul recunoaşte că le-a distribuit cu prilejul zilei de 8 Martie, alături de o floare şi un calendar. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Preşedintele PSD n-a pregetat să-i dea peste nas „portocaliului” Ţâbuleac
Pensionarii l-au luat, ieri, cu asalt pe prefect
Alinare pentru pensionarii rămaşi fără bilete de tratament
Obştea Dracşani se luptă cu prefectul şi, împreună, cu morile de vânt
Marea „Debarasare”
Finanţare pentru Biserica Armeană
Termica reduce pierderile
Incendiu la Şendriceni
Sergiu Ocneanu – cel mai tânăr candidat român din Italia
O româncă pe listele dreptei la Brescia
Românii discriminaţi la alegerile locale din Italia
Nordul Bucovinei: Martirii români pomeniţi la Fântâna Albă
Provocări ruseşti înainte de summitul NATO de la Bucureşti
Premianţii Cupei Jandarmeriei la fotbal
Noroc de poliţist
Horoscop
Vă poate face patron peste noapte
Pâinea liberală a lui Ţurcanu bate social-democraţia din Manoleasa
liberalii de la Mediu au pregătit un atac asupra social-democraţiei din Ripiceni
Comentariul comentariilor (LXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă