Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8520
De la 07 Ianuarie 2003
122868587
La bursa sibiană

Leul s-a depreciat cu 2,4 la sută în ultima săptămână

  • 25 June 2006, 23:00
Leul s-a depreciat, în ultima săptămână, cu 2,4 la sută la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (BMFMS), din cauza retragerilor de pe pieţele emergente a fondurilor de investiţii, potrivit datelor furnizate de BMFMS. Potrivit directorul de operaţiuni Intervam SA, Victor Pop, acesta a fost rezultatul mai multor cauze, printre care publicarea deficitului comercial, precum şi retragerilor de pe pieţele emergente a fondurilor de investiţii care preferă zone unde dobânda este mai sigură (SUA sau zona euro). „Odată cu publicarea deficitului comercial, se pare că speculatorii din piaţa valutară au dat semne de nervozitate şi s-au grăbit să-şi închidă poziţiile pe cumpărare. Cu toate acestea cred că, cel mai probabil, în perioada următoare, leul va reîncepe să crească”, a explicat Pop. Pentru ultima zi din iunie raportul euro/leu a crescut la Sibiu de la 3,22 la 3,63 lei, fiind pentru prima dată, de la începerea scadenţei când preţurile futures le depăşesc pe cele din piaţa valutară. Pentru septembrie euro a fost tranzacţionat în prima parte a săptămânii de la 3,52 la 3,5560 lei. Joi, chiar dacă leul a continuat să se deprecieze puternic, la Sibiu preţurile au continuat să se menţină sub cele din piaţa valutară, 3,5395 de lei, pentru ca la finele săptămânii să atingă un maxim de 3,62 lei. „Ascensiunea valorică a monedei unice readuce în prim plan eficienţa strategiilor de hedging valutar posibile la bursa din Sibiu. În acest fel cei care realizează operaţiuni de comerţ exterior îşi pot scădea foarte mult riscurile datorate fluctuaţiilor de curs”, a conchis un oficial al Bursei. Lichiditatea de la bursa sibiană s-a menţinut la un nivel bun, fiind tranzacţionate peste 46.000 contracte, valoarea depăşind 79,5 milioane lei. Una din caracteristicile perioadei a fost creşterea numărului de poziţii deschise, de aproape 102.000, majoritatea pentru scadenţa septembrie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (C)
(Ioan Rotundu)
Viclenie popească
Ioan Rotundu
Horoscop
PSD doreşte să îşi scape unii lideri de puşcărie
Patronatele propun negocieri colective cu caracter voluntar
Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Bistriţa Năsăud
România caută surse alternative de energie
O nouă criză a gazului?
Politică şi fotbal
Canal de televiziune pentru Camera Deputaţilor
Ucis pe trotuar
Directorul moşier şi duşmanul din pahar
* adevărul despre moştenirea lăsată cu limbă de moarte* cum a falsificat Istrate semnătura şi ştampila prefectului * mândrie moşierească înecată în şapte beri şi un coniac* Cozmâncă şi Roman pe post de bau–bau * directorul Istrate se ţine de citate
Un candidat din trei a picat testele naţionale
Societăţi obligate să refacă străzile
Fondul de pensii facultative
“8% din PIB va fi contribuţia noastră către Uniunea Europeană”
Camera de comerţ caută dreptatea în instanţele europene
Luxul din taxiuri, între nevoie şi moft
Amenzi pentru desfacerea cărnii de pasăre
Certificate de onorabilitate pentru comercianţi
Agerime fatală
Locul mortului
Cu furca în piept la Havârna
Tăiat cu coasa
Servicii medicale decontate după ureche
Bacalaureat 2006 - emoţii pentru absolvenţii de liceu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog